Пронајдена машина стара 400 милиони години?!

L

.Lost Angel.

Гостин
само се прашувам како ли пресметале 400 милиони години. а дека од тогаш дека ќе да е не ми се верува како што не ми се верува дека на комшијата жена му не се прца со другиот комшија :pos: ја не верујем на овакве работе :pos:

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

слично беше најдено во Грција...во то островчињата кај шо гугучки не летаат
Ако е ова истото за кое мислам дека е, ова служело за навигација на бродови во римски период, значи до пред 2000 години

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Мене ми личи на фосил од пивски капачиња. о_О

T

Tetro

Гостин
  1. 400 Million Year Old Machine Found in Russia
Навикнати сме на бизарност од Русија, но мораме да признаеме дека ова откритие навистина не шокираше. На полуостровот Камчатка наводно се откриени остатоци од машина стара преку 400 милиони години.

Универзитетот во St. Petersburg поседува неверојатно откритие кое би можело во потполност да го промени нашето познавање на историјата. Археологот Јути Голубев тврди дека ова можеби е најважното октирите во досегашната човечка историја.
Ова не е прв пат во регионот да се пронајдени древни артефакти, но дефинитивно е прв пат да се пронајдат метални делови, кои се чини дека сочинувале комплексен механизам.
Експертите сеуште се чудат на степенот до кој се зачувани пронајдените предмети, но сеедно не можат да веруваат дека пред 400 милиони години би можела да постои таква технологија.
Со оглед на тоа дека истражувањето е во почетен стадиум, Голубев тврди дека сеуште не треба да се отфрли ниту една теорија и нагласува дека еволуцијата не е линеарна и дека токму ова откритие би можело да ги отвори вратите кон потполно нови сознанија.
Некои од теориите кои кружат на интернет тврдат дека ова откритие би можело да значи дека пред луѓето на Земјата постоела цивилизација еднакво свесна и развиена како хомосапиенсите, но која од сеуште неутврдени причини изумрела
http://en.wikipedia.org/wiki/Crinoid
http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:FossileLaudonomphalus_regularis.jpg
izvor: ТОЧКА
--- надополнето: 12 март 2012 во 00:57 ---

слично беше најдено во Грција...во то островчињата кај шо гугучки не летаат
antikythera

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Можно е, ке помислите дека сум будала оти верувам во вакви работи.
Замислете ја вселената можно е само ние да сме во цела ?
Башка кога ајнштајн го прашале каква ке биде третата светска војна тој одговорил,за третата незнам ама за четвртата знам дека ке се води со стрели..ете излезе и нуклеарното оружје и оружјето за масовно уништување..светов се врти..можна работа е и порано да имало некој вид на цивилизации така да не ги исклучувајте опциите.

G

galaxy

Гостин
Можно е, ке помислите дека сум будала оти верувам во вакви работи.
Башка кога ајнштајн го прашале каква ке биде третата светска војна тој одговорил,за третата незнам ама за четвртата знам дека ке се води со стрели..ете излезе и нуклеарното оружје и оружјето за масовно уништување..светов се врти..можна работа е и порано да имало некој вид на цивилизации така да не ги исклучувајте опциите.
Па нели гледаш на другата страница дека напишале дека се фосили од живи организми.

Mason_Petrarka

Servant of Morgoth
Член од
19 декември 2009
Мислења
157
Поени од реакции
23
абе искрено никој незнај шо збора поќе, да незнајш кај да верваш, едните велат дека стално имало некој пред нас шо билe еднакво развиени како хомосапиенсите ама изумреле, имало диносауруси ама изумреле, имало курац и палац па и тие изумреле.. шо ќе прајме бе ние, само ќе умираме? е да го е&’*, да ви кажам право она погоре ми личи на ‘корал‘ шо е до мене (се зезам), поќе ми личи на некоја англиска машинерија од времето на Филиас Фог, а иначе за то со староста, и јас имав чуено дека е до 40.000 години, ама ете претпоставките секогаш можат да постојат xD

Член од
8 април 2012
Мислења
116
Поени од реакции
95
Pa dinosaurusite ne znaele da naogjaat i proucuvaat fosili od prethodni civilizacii ili sustestva pred nivnata era, taka da nikoj neznae dali lugjeto i ostanatite vidovi na ovaa era ne se samo edna generacija na naselenie na planetata. Mozebi i pred dinosaurusite imalo drugi civilizacii ili vidovi na zivi sustestva, pred niv drugi..., togas taka i ke bide i idninata. Nema lugjeto da,bidat doveka

V

Vollstandig

Гостин
првобитната работа е да се докажи СТАРОСТА на машината и како се нашла на Земјата како што кажуваат пред 400 милиони години,а прашање е како го пресметале тоа
Староста на одреден фосил/артефакт ја одредуваат според бројот на јаглеродни атоми. Не ми текнува баш точно,али на една емисија идеше баш за тоа, дека за период од околу 100 години, бројот на јаглеродни атоми во молекулата се зголемувал,па по тие претпоставки одредуваат старост,исто како кога ќе пресечиш дрво,според бројот на кругови,одредуваш колку години е старо + 2.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Староста на одреден фосил/артефакт ја одредуваат според бројот на јаглеродни атоми. Не ми текнува баш точно,али на една емисија идеше баш за тоа, дека за период од околу 100 години, бројот на јаглеродни атоми во молекулата се зголемувал,па по тие претпоставки одредуваат старост,исто како кога ќе пресечиш дрво,според бројот на кругови,одредуваш колку години е старо + 2.
ок е друже сето тоа,само да процениш ваква направа дека е стара 400 МИЛИОНИ ГОДИНИ за мене изгледа невозможно

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
820
..светов се врти..можна работа е и порано да имало некој вид на цивилизации така да не ги исклучувајте опциите.
Да пријателе,светов се врти.Порано постоеле прастари,високо развиени цивилизации кои биле збришани од Земјата со Големиот потоп и останале само нивните градби(претежно на дното од океаните) да сведочат за нивната големина. Докази? Па поради обемноста на доказитe и поради ограниченоста на просторот,овде ќе спомнам само два и тоа од Египет,поточно:
1.Кефреновата пирамида,која се наоѓа веднаш до Кеопсовата.Имено,некои ентузијасти-научници ја поделиле оваа пирамида на неколку замислени нивоа и со понатамошно испитување откриле дека до 5-то ниво на надворешноста од пирамидата има фосилизирани остатоци од морски школки! Потоа со помош на радио-карбонско датирање на староста,откриле дека овие фосили се стари приближно 12.500 години! Што кажува ова? Па тоа дека пирамидата стоела овде и во 12.500-та година п.н.е. имајќи го во предвид научниот факт за староста на фосилизираните морски животни,не може некој отпосле да ги е ставил,а и тоа дека после големиот потоп таа била скоро целата под вода! Значи,според нив(а и според мене и многу други),големите Египетски пирамиди(Кефреновата и Кеопсовата) не се изградени од фараоните во 2500 п.н.е,туку многу поодамна и не служеле првобитно како гробници,поновите фараони само си ги присвоиле и ги направиле свои гробници и што уште не.
2.Како водата се повлекувала пополека,така и го откриле другиот доказ за ова нивно тврдење,а тоа се наборите изабени со вода на Сфингата,имено како водата се повлекувала,така таа и "цртала" линии на надворешноста од Сфингата кои се видливи и ден денес.Потоа оригиналната глава и била лавовска,онаа помалата фараонска,која не соодествува со димензиите на лавовското тело е додадена отпосле од после-потопската цивилизација која се појавила,ама која технолошки не можела никако да се мери со оние од пред потопот!

Kajgana Shop

На врв Bottom