НЕ! Хаарп ја вжештува јоносферата и од неа прави огледало. Зраците што одат до неа, после се враќаат назад и создаваат "џебови" од ладен или топол воздух, во зависност од тоа дали сакаш да создадеш циклон или антициклон (бура или суша). Не мора да ти пуштат ласер за да те убијат. Ќе те остават да гладуваш и решена работа. Нема повеќе војни од типот пиштолите во раце и пукај на кого стигнеш.
Реално треба уште малку да проучиш како функционира ХААРП. Јас имам од прва рака документи, (искуцани на машина!) кои го содржат механизмот на менување на формата и густината на самиот простор кој ги користи ХААРП со цел да создаде сингуларитет!НЕ! Хаарп ја вжештува јоносферата и од неа прави огледало. Зраците што одат до неа, после се враќаат назад и создаваат "џебови" од ладен или топол воздух, во зависност од тоа дали сакаш да создадеш циклон или антициклон (бура или суша). Не мора да ти пуштат ласер за да те убијат. Ќе те остават да гладуваш и решена работа. Нема повеќе војни од типот пиштолите во раце и пукај на кого стигнеш.
Ги читав сите патенти, така што знам како функционира. Нема врска сингуларитет, туку згуснување на наелектризирани честички на цм3. Како и да е, тоа е физика што ја нема во обичен учебник. Можеме само да погодуваме.Реално треба уште малку да проучиш како функционира ХААРП. Јас имам од прва рака документи, (искуцани на машина!) кои го содржат механизмот на менување на формата и густината на самиот простор кој ги користи ХААРП со цел да создаде сингуларитет!
Значи едно пишува во патентот, најверојатно за да не се крева паника, а друго е во реалноста. Јас ти зборам за изворни документи, со потврдена содржина за начионт на кој ФУНКЦИОНИРА!Ги читав сите патенти, така што знам како функционира. Нема врска сингуларитет, туку згуснување на наелектризирани честички на цм3. Како и да е, тоа е физика што ја нема во обичен учебник. Можеме само да погодуваме.
Абе сите така коментирате: “Па ако прави ова и ова, што не го направат тоа и тоа...“Ако ХААРП беше наменет за контрола на времето, ќе ги избањаа пустините у Африка, па ќе направеа ооогромно фабрики таму. Ама не, они сакаат Србија да ја истребат, као втор дел на војната од 99та е тоа.
Од каде кај тебе изворни документи? Дај сподели да видиме сите.Значи едно пишува во патентот, најверојатно за да не се крева паника, а друго е во реалноста. Јас ти зборам за изворни документи, со потврдена содржина за начионт на кој ФУНКЦИОНИРА!
Дали им одговара на бројни фабрики и компании кој се тука кој имаат профит од милијарди, криза? Јас мислам дека има Курир и Телеграф проект предводени од новинари со 8мо одделение кој пишуваат глупости и наметнуваат некои заговори наместо да помогнат на тие јадни луѓе.Абе сите така коментирате: “Па ако прави ова и ова, што не го направат тоа и тоа...“
Абе така е тоа, тие ќе прават нам што ни одговара. Вистината е дека го прават тоа што НИМ им одговара. Ако во некоја конкретна агенда им одговара на Балканот да направат некоја криза од било каков тип, ТОА И ГО ПРАВАТ и никого не прашуваат за тоа!
Тоа сподели тука, мало морген, не ми треба НАСА да го уклучи ХААРП и да издави се живо и диво тука. Види шо направија во Србија.Од каде кај тебе изворни документи? Дај сподели да видиме сите.
за овој Хаарп проект имам гледано неколку демек документарци (моментално неможам да барам но деновиве ќе поставам и линк на некој од нив). Демек оваа направа или како сакате наречетеа е направена според концепт на Никола Тесла за кој се вели дека кога првпат ја тестирал успеал да уништи околу 200 хектари шума во сибир, т.е да предизвика толку голем електрицитет во облаците со што од тој гром ја пеплосал шумата моментално (немало никаков доказ дека горела). Е сега Американците овој проект го водат како метеоролошка станица, демек со него ги следат временските промени за да можат подобро да ја предвидуваат временската прогноза. Но кружат теории дека Американците толку многу го усовршиле проектот на Тесла што со него можат да ги контролираат временските прилики, да предизвикуваат суши,поплави и слично (како пример се даваат поплавите и сушите низ делови од европа и азија).
Но има и друга теорија дека Хаарп проектор служи за предизвикување на природни катастрофи, односно земјотреси, бидејки столбовите од кој е составена оваа направа или што и да е дека со помош на електромагнетизам предизвикувале огромни вибрации со кој се предизвикувале земјотреси (За пример се земаат земјотресите кој се случуваат во Азија изминатите неколку години кој се сметаат како директен резултат од работата на хаарп).
Но мене искрено поверојатна ми е првата теорија но сепак сево ова е дел од теорија на заговор тд нема многу цврсти докази или пак така ни го прикажуваат
Океј, еве вие теоретичарите на заговори пошто знаете повеќе од сите нас, какви бенифити би имал било кој од тоа пола Балкан да стане бара?Абе сите така коментирате: “Па ако прави ова и ова, што не го направат тоа и тоа...“
Абе така е тоа, тие ќе прават нам што ни одговара. Вистината е дека го прават тоа што НИМ им одговара. Ако во некоја конкретна агенда им одговара на Балканот да направат некоја криза од било каков тип, ТОА И ГО ПРАВАТ и никого не прашуваат за тоа!
Во HAARP системот беше предвидено да се вработат 9 македонски инжинери и техничари, како и 567 овдешни теоретичари на светскиот заговор, со што големиот суфицит на овие профили значително ќе се намалеше“.
Еве сега имаше земјотрес пред 2 часа во Егејското море а е почувствуван и во Македонија но ХАРПОТ да го дефинирате како моќно оружје е не сватливо за мене бидејки е тоа само обичен предавател како и другите предаватели што се користат на Земјината топка.Дури ни земјотресите и ниедно механичко дејствување на одредени длабочини во утробата на Земјината топка не може да предизвика пореметување на јоно сверата а камо ли обичен предавател,но очигледно ви лежат такви теми за дискутирање.