Продавачи на Sony VAIO во Македонија

• Креатор на темата nikola2004mkd
  • Време на започнување
N

nikola2004mkd

Гостин
Сакам да земам VAIO и гледам дека во Македонија, ги носат повеќе фирми. Носи kupilaptop, Nevada и ПанЕвропа. За ПанЕвропа знам дека се увозници на Sony, меѓутоа кога се јавив во службата за подршка во Sony ме информираа дека ниту една фирма нема директно овластување за увоз на овие производи во Македонија, па ни ПанЕвропа, што всушност значело дека Sony нема никакви обврзки спрема мене во случај нешто да тргнело наопаку (гаранција, резервни делови, сервис и сл.) и дека за тие работи требало да сум преговарал со продавачот.
Од друга страна ПанЕвропа има и страшно високи цени (скоро дупло повисоки од Германија и Австрија) па така ми отпаѓа како избор, што значи останувам со Nevada и kupilaptop, па ме инетесираше дали некој има искуство со овие компјутери купени од овие фирми. Дали е вистина дека продавале само репарирани компјуетри, или дека во договорите за гаранција си давале 6 месеци рок за сервисирање, иако според македонските закони биле должни да го отстранат проблемот за максимум еден месец, или да го заменат производот со нов. Доколку некој имал некаков проблем со VAIO дали е задоволен од сервисот?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.869
Поени од реакции
8.436
Ако е Сони во прашање, воопшто не ти треба гаранција, под услов да е оригинален продукт, а не некој фалц.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Ако е Сони во прашање, воопшто не ти треба гаранција, под услов да е оригинален продукт, а не некој фалц.
Само што од kupilaptop,ќе му го дадат со една минијатурна етикетичка на капачето,на која ако убаво се загледаш пишува "refurbished" :icon_lol:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.869
Поени од реакции
8.436
Само што од kupilaptop,ќе му го дадат со една минијатурна етикетичка на капачето,на која ако убаво се загледаш пишува "refurbished" :icon_lol:
Епа сони сака чоекот :D

А сигурен си дека таа лепенка ќе стои на продуктот? Еве можеби при транспортот се "одлепила сама" бе, свашта бидуе..:icon_mrgr:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Овој кај го има на Балканов? (Грција, Бугарија)
-И да не знае некој цена колку би се движел?

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Kako sto ti kaza clenot pogore ako e originalen i nov Sony ne ti treba garancija. Jas imam Sony VAIO VPCEB33FX/WI, kupen pred 2 godini on-line za 700$ ( toa vreme okolu 35 000 den ) i dosega fala bogu nemam nikakov problem so nego. Zavisi sega koj model i konf. sakas, pa od tamu ke vidis i za cenata kako sto. Kaj nas neznam koj gi nosi, ama ako imas nekoj da ti go donese od nadvor, da ti go poraca on-line od amazon ili tigerdirect povise ke ti se isplati...

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
....ти треба...ти треба...се додека електрониката се составува и произведува во Кина и овие на царина внимаваат на растоварање на компири повеќе отколку на компјутерски делови.....

ГАРАНЦИЈА ТИ ТРЕБА

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.869
Поени од реакции
8.436
....ти треба...ти треба...се додека електрониката се составува и произведува во Кина и овие на царина внимаваат на растоварање на компири повеќе отколку на компјутерски делови.....

ГАРАНЦИЈА ТИ ТРЕБА
Купив сони дискмен пред 8 години, мејд ин Кина, душата му е извадена и до ден денес работи ко вчера да е купен.

Нема врска каде се призведува се додека е оригинал од фирмата, си имаат тие стандарди на производство.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Soni Playstation 1 od 1998 godina, suste raboti odlicno so onie dobro izrezanite cd-a, za originalnite igri da ne pravam muabet, besprekorno :cool:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Sony отсекогаш правеле квалитетни производи.

Kajgana Shop

На врв Bottom