Продавам, купувам, менувам...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Како мојот компјутер да го продаваш.. со исклучок на неколку ситници, скроз ист. Баш ме интересира што цена чекаш, а што ќе добиеш (=

Toto_

P.H.D
Член од
27 април 2007
Мислења
65
Поени од реакции
1
Не постои таква матична. Фино лепо ке си земеш све ново, процесор/рам/матична/графичка. Едино моеш да ги спасиш куќиштето/режачот/хардот.

Се беше во ред со мојот ПЦ. Едноставно го стигна времето, како што ке го стигне и твојот. И има разлика меѓу летање и "летање", на пример девојка ми има Пентум 2 на 300мхз, ке стисне да и се отвори интернет прелистувач и ке иде да глеа телевизија дур и се отвори, па ке си седна пак за да сурфа. Коа ке ја прашам, ми вика, "не бе супер ми иде компјутерот, нема проблеми, све ми отвара". тоа ти е, кој како ке се навикне. Јас коа ке седнам на нејзиниот Пц вриштам и гребам со ноктите на ѕид....... Ела седни кај мене на компјутер, како ден и ноќ ке биде во споредба со твојот.

како не постои таква плоча,?!?!?. Постои и се вика NForce 4 so pciex i so 754 socket. Ја имам таква и супер е сега за сега мада што неможеш да напредуаш на процесор ама сепак можеш рам и графичка да шибаш каков сакаш. А освен тоа и евтина ти е плочата ако можеш настаро да најдеш немора да мењаваш цел PC

Член од
28 јули 2007
Мислења
15
Поени од реакции
4
Продавам

Dell Inspiron 1420
Processor: Intel® Core™ 2 Duo, 2 GHz, T7300, 4MB Processor Cache
RAM: Dual Channel DDR2 SDRAM, 2GB @ 667Mhz
Video Card: nVidia GeForce® 8400 GS
Hard Drive: 120GB 5400RPM
Internal Optical Drive: Optiarc, DVD +/- RW Burner
Display: 14.1" Glossy High Resolution HD LCD, 16:9, [1440x900][Upgraded]
Battery: 9-cell 50% More Baterry Life [Upgraded]
Integrated 2MP WebCam [Upgraded]
Bluetooth: Dell Bluetooth Mode 355 [Upgraded]
Wireless Network Card: Intell® Wireless WiFi 4965AGN [Upgraded]
Modem: Conexant 56, V.92
Other: Media Card 1394, on-board Audio Card, 4USB Ports, TV-output,CRT-output, Memory Card Reader SD/MMC - MS/Pro

Ваков модел не е достапен на македноскиот пазар моментално, но слична конфигурација, понереномиран модел, и со поголем дисплеј од Dell овластен дилер чини ~1 200€, јас на нудам за 950€. Лаптопот е отворен за да се осигурам дека е исправен... Гаранцијата е сеуште валидна.

Цена 950€

Вршам нарачки за било каков бренд на лаптопи, и разни конфигурации. МР3 плеери, дигитални апарати, камери... Секаква електроника.

Контакат; milemidzata@hotmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ПродаваМ

iPod Apple 80GB шеста генерација.

Пакетот содржи слушалки, USB кабел, и кожна футрола.

Цена 350€

Плеерот е сеуште под гаранција, 1 година. Купен е пред месец, отворен само да се провери исправноста... Споредете цена.
http://www.jabolko.com.mk/Konfigurator.asp?id=14

Вршам нарачки за било каков бренд на лаптопи, и разни конфигурации. МР3 плеери, дигитални апарати, камери... Секаква електроника.

Контакат; milemidzata@hotmail.com

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кој е најевтиниот лаптоп што моеш да го донесеш? На newegg глеам лаптопи со целерончиња за 20000 денари.... Ах таа пуста Америка....

Член од
28 јули 2007
Мислења
15
Поени од реакции
4
Ако можиш нарачај, никој не ти брани.

Да си таму можеби, а шпедиции, царини и поштарина?

За таа цена, половна конфигурација. А ако сакаш лаптоп пошто-зашто најверојатно за 30 000, али не толку мизерен како од AMC и сепак нов. Кажи што бараш па да ти кажам цена...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Уште коа ке израчунаме дека од таа цена 3-4000 одат на оригинал виндоуз, ме фрка глава. Ионака не ми е итно, ке си почекам пазарот на лаптопи да се либерализира малце (веројатно никад, ХП и Дел нека идат у курац пизда им)

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
Prodavam nov laptop Toshiba

Toshiba Satellite A135-S4527

- Intel Pentium® dual-core processor T2080, 1.73GHz, FSB 533MHz
- Genuine Windows Vista™ Home Premium (32-bit)
- 15.4" Widescreen XGA with TruBrite® Technology 1280x800
- Memory Size 3GB, SDRAM upgradable to 4.0GB
- Hard Drive Size 120GB, 5400rpm
- DVD-SuperMulti drive (+/-R double layer)
- Graphics Media Accelerator 950, 8MB-256MB dynamically allocated shared graphics memory
- Built-in Atheros high-speed wireless LAN (802.11b/g)
- 10/100Base-T Ethernet LAN port
- 56K V.92 modem
- 4 USB 2.0 ports
- 1 FireWire (IEEE 1394) port
- 1 S-video out port
- 1 PC Card slot: supports Type I/Type II PC Card, PCMCIA
- 5-in-1 memory card reader

43000 den ili 39500 so 2 gb RAM

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Prodavam ADSL modem/ruter D-Link DSL-564T nov. Dajte ponudi ako ste zainteresirani.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
259
Поени од реакции
4
Prodavam:

AMD Athlon 2000+
512 DDR2 Ram
80 GB HDD
Geforce4 MX 440
DVD RW
TV CARD
17" Monitor

Zainteresiranite nek pishat LP da se dogovorime za cena i sl.

Chejo

Мрзата
Член од
9 февруари 2007
Мислења
320
Поени од реакции
1
како не постои таква плоча,?!?!?. Постои и се вика NForce 4 so pciex i so 754 socket. Ја имам таква и супер е сега за сега мада што неможеш да напредуаш на процесор ама сепак можеш рам и графичка да шибаш каков сакаш. А освен тоа и евтина ти е плочата ако можеш настаро да најдеш немора да мењаваш цел PC
Da ne znaes kade da ja najdam?

Kajgana Shop

На врв Bottom