Програм за остранување на вокалите од песна?

Член од
14 август 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
:cuc:ми треба некој програм за остранување на вокалите од песна:)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
:cuc:ми треба некој програм за остранување на вокалите од песна:)
Полесно ти е да побараш "името на песната instrumental" на интернет него да се замараш вака
иначе нема посебен програм за тоа (осим некои рилтајм караоке ванаби програмчиња кои фејлнуваат у 85% од случаите)
моеш и сам со аудасити и туториал да си го средиш али глеам дека гуглањето не е твоја јака страна

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Како програм Audacity ти е бесплатен и добар.
Инаку подобро како што рече statusQuO да најдеш инструменталка од таа песна.
Ако те мрзи кликни тука

Messanger

Аскер
Член од
15 октомври 2011
Мислења
380
Поени од реакции
344
Cool edit pro имаш и туторијал на You Tube - проверено!
--- надополнето: 14 август 2012 во 01:22 ---
Ако те мрзи кликни тука
Еј па јас ова "Let me google that for you" не сум го знаел? - Интересно!

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Да пробаш да отстраниш вокали од комплетно измиксана песна е исто како да пробаш да го изолираш само јајцето од веќе смесеното тесто за леб. ;)

Мој предлог е да ги побараш мастер траките на интернет, т.е. пробар да ги бараш овие зборови: multitrack, mogg, master tracks, karaoke, studio stems, backing track for vocalists итн итн. Само што изборот на песни чиишто мастер траки се достапни на нет е лимитиран и тоа 90% на странски песни и песни од Rock Band и Guitar Hero игрите. Доколку ги сакаш оригиналните инструменталки.

Ако се задоволуваш со кавер (cover) верзии, тогаш на јутуб и гугл имаш доста голем избор на странски песни инструменталки/караоке. Единствено треба да знаеш да бараш...

Ако пак бараш македонски песни, или по надимакот - народни егејски, тогаш верувам дека лекот е само во програмите кои погоре ти ги предложија колегите софорумци. ;)

Еве пример за оригинална инструменталка од бендот Кензас (чиишто мастертраки се достапни од кракованите гореспоменати игри), измиксана со audacity со едноставно недодавање на вокал траката. :)

Член од
14 август 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ако те мрзи кликни тука
Не сум го знаел ова со "Let me google that for you":(.Фала многу сега е полесно:).П.С. ако не питаш нема да знаеш:)

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Полесно ти е да побараш "името на песната instrumental" на интернет него да се замараш вака
иначе нема посебен програм за тоа (осим некои рилтајм караоке ванаби програмчиња кои фејлнуваат у 85% од случаите)
моеш и сам со аудасити и туториал да си го средиш али глеам дека гуглањето не е твоја јака страна
ahh be tiii, nemora da znaci samo od nekoja pesna da se izbirsat vokalite. moze da bide od nekoj soundtrack na film koj e mnogu interesen i sakas da gi otstranis glasoviter i zvucite od predmetite. me razbiras??

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ahh be tiii, nemora da znaci samo od nekoja pesna da se izbirsat vokalite. moze da bide od nekoj soundtrack na film koj e mnogu interesen i sakas da gi otstranis glasoviter i zvucite od predmetite. me razbiras??
гуглај <imeto na filmot - soundtrack> и најди си ја песната
-.-
u ppl have no creativity

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
џабе барате, не постои таков програм кој целосно ќе го отстрани вокалот од некоја песна.

Kajgana Shop

На врв Bottom