Проблем со препоните, помош?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
@mkdpp

Пред да те пратат дечкиве на операција што не одиш на доктор?

Стварно морам да те цитирам :

Здраво вака сеа имам проблемсо препоните знаете за што зборувам ова што се јавува кај спортисти
Што е тоа жити се ми беше првото реагирање, биди малце поконкретен.

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
dobro se izvinuvam shto sum se obratil losho b=vetuvam deka ke se koregiram vo idnina....
a mislis ti deka ne sum bil jas na dr. prvo na kajgana ke prasham

R

Roten 96

Гостин
Ако зборуваш од спортски аспект тогаш би требало да се знае дека треба убаво да се загрее делот на препоните и не само тој пред да се почне со играта...ако затоа зборуваш еве и јас сум спортист и мене на еден натпревар така играјчи фудбал ми требаа само 2 минути така незагреан и да си ги истегнам препоните па потоа не можев да одам..но ништо страшно тоа му се случува на секој препоните ке се истегнат мирувај,не играј, ке се среди..

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
dobro se izvinuvam shto sum se obratil losho b=vetuvam deka ke se koregiram vo idnina....
a mislis ti deka ne sum bil jas na dr. prvo na kajgana ke prasham
Добро, а да објасниш што те боли како што ти смета, што чувствуваш тоа што го пишуваш нема врска никаква пиши ми ги симптомите за да знаеме што е, знаете за што зборувам ова што се јавува кај спортисти па X работи се јавуваат ако сакаш добар одговор, или барем приближно добар дај некои симптоми, ние освен што немаме опиплива слика па и немаме никакви симптоми на која основа ти би сакал некој да ти помогне? Ако сметас дека не треба на кајгана да прашаш и дека си бил на друго место, тогаш постапувај така како шти ти кажале на тоа друго место, не ни давај опција да прогнозираме сепак не сме видивити... Не ме сфаќај погрешно, но сепак пиши ни ги симтомите што ги чувствуваш за да можеме да ти помогнеме ако веќе си се решил да побараш помош од нас,

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
Добро, а да објасниш што те боли како што ти смета, што чувствуваш тоа што го пишуваш нема врска никаква пиши ми ги симптомите за да знаеме што е, знаете за што зборувам ова што се јавува кај спортисти па X работи се јавуваат ако сакаш добар одговор, или барем приближно добар дај некои симптоми, ние освен што немаме опиплива слика па и немаме никакви симптоми на која основа ти би сакал некој да ти помогне? Ако сметас дека не треба на кајгана да прашаш и дека си бил на друго место, тогаш постапувај така како шти ти кажале на тоа друго место, не ни давај опција да прогнозираме сепак не сме видивити... Не ме сфаќај погрешно, но сепак пиши ни ги симтомите што ги чувствуваш за да можеме да ти помогнеме ако веќе си се решил да побараш помош од нас,
Dobro brat zarem ne kazuvam deka cuvstvuvam bolka vo preponskiot del na doktor rekoa deka toa e sportska hernia(nerv izleguva od svojata obvivka vo preponskiot del i od toa se pravi pritisok od organite i se javuva bolka) e sea shto cuvstuvam ako ne sfakash znaci imam bolki koi znaat da bidat mn silni vo odrdeni periodi osobeno koga imam fizicki aktivnosti

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Dobro brat zarem ne kazuvam deka cuvstvuvam bolka vo preponskiot del na doktor rekoa deka toa e sportska hernia(nerv izleguva od svojata obvivka vo preponskiot del i od toa se pravi pritisok od organite i se javuva bolka) e sea shto cuvstuvam ako ne sfakash znaci imam bolki koi znaat da bidat mn silni vo odrdeni periodi osobeno koga imam fizicki aktivnosti
сепак перацијата би била најуспешна метода

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
doktor1 ti se zafrkavash so mene ili ... znaci znam deka operacijata e toa shto e ama me interesirashe dali postoi nekoj drug nacin da se izlekuvaat ako stvarno si doktor ..

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
doktor1 ti se zafrkavash so mene ili ... znaci znam deka operacijata e toa shto e ama me interesirashe dali postoi nekoj drug nacin da se izlekuvaat ako stvarno si doktor ..
за жал друг начин нема, мора тоа да се реши да се затвори делот од каде што излегува хернијацијата...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
па мислев дека баш и нема некоја друга болест со препоните значи се јавува како што напоменаф кај спортисти најчесто фудбалери и хокеари се работи кога нервот што е точно кај препонскиот дел излегува од својата обвивка(најверојатно предизвикано од преголем напор и самотопритискањена организмот ) и откако ке излезе со самото подолготрајно движење трчање органите притискаат на него и најчесто кога ке одмориш а може и самото движење да се јави болката а стручниот назив ке се обидам да го побарам
Мене на фудбал ми се јавија точно истите симптоми и тоа првиот ден едвај одев и само да го допрев мускулот многу болеше. Две утакмици испуштив, значи 2 недели одмор и се потсмири ама поиграв задвчера и пак осетив.

Изгледа организмот не е навикнат на таков напор, прво одмарај толку да не осеќаш веќе никаква болка а после ќе зголемуваш тренинзи постепено, еве јас сеа у четврток може само пола утакмица ќе изиграм пошо осеќам не ми е поминато. Спреми се на долготраен процес и колку почесто ти се повторува толку потешко ќе ти иде опоравување.

Јас па мислев само мене ми се случува.

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
мене ми се случи нешто слично. ама не препоните, туку некаде над пенисот. поточно, под правиот стомачен мускул, оној последниот што е пред половиот огран. осеќам болка само при спринтови, или при шутеви на фудбалска топка(поосетна болка е при шут со левата нога) т.е и при одредени истегнувања. при други активности не, дури и можам да правам напредни вежби за стомачните мускули без да осеќам болка. http://www.abc-of-fitness.com/images/tutorials/hip-flexorstretch-step2.gif на вакво истегнување имам слабо приметна болка во тој дел од телото. на лекар бев, ми рекоа само мирување и постепено истегнување и праволиниско трчање без спринтови. е сега мислење од вас да слушнам...
--- надополнето: Oct 26, 2011 12:36 PM ---
http://www.fullfitness.net/sites/default/files/bicycle_kick.jpg?1248239177 да дополнам. само при оваа вежба осеќам слаба болка

Член од
16 октомври 2011
Мислења
371
Поени од реакции
408
Брат операција . . од сигурни извори . .Нема никаков лек без разлика што да зборат. .

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
operacija kolku bolno zvuci toaaa ednash se pravef rekoa nema da boli a 300 komplikacii izlegoa ne ne mrazam toa da go slishnam :(

Kajgana Shop

На врв Bottom