Си пробал со стречинг(истегнување)? истегнувај и за 2-3 дена би требало да ти помине ако се работи за некое воспаление...Здраво вака сеа имам проблемсо препоните знаете за што зборувам ова што се јавува кај спортисти најчесто и сеа ме интересира дали некој знае начин за лекување освен се разбира со операција пробаф и одмор и се ама непомага
Опиши го по детално проблемот, како те боли, точно каде, како го повреди зошто може да се 5000 работи, колку време си одмарал по што си констатирал дека не помага одмор, дали си одмарал стварно или од време на време си пробувал да вежбаш...?Здраво вака сеа имам проблемсо препоните знаете за што зборувам ова што се јавува кај спортисти најчесто и сеа ме интересира дали некој знае начин за лекување освен се разбира со операција пробаф и одмор и се ама непомага
брат е тоа ако се вика тоцно така не сум сигурен ама сеа видоф дека е препонска кила или херниа на препони бефан уролог тој препиша таблети ама само да ги смалуваат болките седативи тоа практично и нее лек потоа ми рече да мирувам и мируваф едно 2 месеци и не помага и вика само операција сеа еи затоа прашувам дали може некој да не слушнал за некој друг лек оти операцијата не ми бегаСе јавува затоа што нешто правиш погрешно при тренирање, евентуално отиди на уролог да види да немаш препонска кила.
пошто е физичка повреда како мислиш на друг начин - на бајачкии или масажи ?? спортот бил здрав,жими ......... сите не напрај полуинвалидиznaci osven so operacija nema drugo resenie ???
повредите се и те какви лоши страни,особено кога немаш прав доктор да те средуваNe be dobar e sportot sea se si ima i negativni strani toa e
Здраво вака сеа имам проблемсо препоните знаете за што зборувам ова што се јавува кај спортисти најчесто и сеа ме интересира дали некој знае начин за лекување освен се разбира со операција пробаф и одмор и се ама непомага[/quote.ДружеДруже и јас го имам истиот проблем веке 3 години,болки во десниот дел на препоните нон стоп, освен на спиенје.Само што не ми се оди под нож али знам дека кад тад мора да се оди.Случајно да не си ишол на операција па да ми кажеш као помина имаше ли јаки болки по операцијата ако евентуално си бил.Иначе да ти казам многу делува на психата овие 3 години ми се пекол.Фала однапред.znaci definitivno nema nekoj drug nacina na lekuvanje osven operacija