Проблем со ерекцијата при користење на кондом

Член од
8 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Здраво,

Со девојка ми пробавме да имаме сексуален однос, и се беше во ред се до моментот кога го ставив кондомот. Веднаш по ставањето, ерекцијата почна да се губи. За време на целата предигра немав никаков проблем. Исто така и откако го извадив, па до наредниот обид. Се беше во ред додека не дојдеше ред да се стави кондомот. На двајцата ова ни беше прв пат.

Кондомите кои ги користевме беа Durex Performer.

Што би можело да биде проблемот? Ве молам доколку сте имале ваков проблем, споделете искуство.

П.С. Двајцата не сакаме сексот да ни биде без кондом.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Здраво,

Со девојка ми пробавме да имаме сексуален однос, и се беше во ред се до моментот кога го ставив кондомот. Веднаш по ставањето, ерекцијата почна да се губи. За време на целата предигра немав никаков проблем. Исто така и откако го извадив, па до наредниот обид. Се беше во ред додека не дојдеше ред да се стави кондомот. На двајцата ова ни беше прв пат.

Кондомите кои ги користевме беа Durex Performer.

Што би можело да биде проблемот? Ве молам доколку сте имале ваков проблем, споделете искуство.

П.С. Двајцата не сакаме сексот да ни биде без кондом.
До маста е на врвот од Перформерот :)
Смени го, со Durex arouser .

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841

Маста не ти треба, таа е за швалерај, но ти си млад :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Член од
8 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Колку се безбедни Arouser? Планирав да земам Extra Safe?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Не ти е срам како следбеник на филозофот Исус, да зборуваш афирмативно за швалерајот...

ццц...
Никој не може да биде следбеник следбеник на нешто неповторливо.
Сфати го ова како општо човечка добрина, го разбирам членот од што стравува.
Швалерај.........стари дркули кои грешат и одат против некои вредности (валјда не треба секој збор да го дефинирам кога пишувам на форумов)

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Moze zvuci glupo,no dali si obrnal vnimanie na temperaturata na mestoto kade imate seks,zosto jas na primer ne bi imalo sansi koga veke stavam kondom da imam seks kade bukvalno ne moze da se dise od toplina.Ima tuka i drugi faktori koi mozat da vlijaat ali ne bi sega okolu toa.

Член од
8 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ве молам без непотребни дискусии на други теми, навистина ми е важно да не ми се случи истото и наредниот пат.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Ве молам без непотребни дискусии на други теми, навистина ми е важно да не ми се случи истото и наредниот пат.

совет, следен пат не се замарај со тоа дали ќе ти се дигне или не, зошто ако си направиш стрес, у стилот :"леее што ако пак не ми се дигне", quess what?

може и не е до кондомот, не се палат сите на ист начин.. зборувај си искрено со девојчето што те пали што не :)

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.010

Безбедни се, аман, што си се уплашил толку? Избегнувај кондоми коишто имаат за цел да одолговлечат. Бидејќи ви е прв пат, користи си classic кондоми. Понатаму експериментирај со performer и слични. Можеш и sportex да земеш. не се само durex сигурни :)
Опушти се и уживај :)

S

Sagan

Гостин
.

Extra Safe? Вие анален да не планирате да имате? Земи си Arouser и уживајте.
Освен ако уште од старт мислите да пробате нешто поагресивно, што се сомневам :LOL: ...

Член од
8 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Добро, и да е од маста, толку брзо, за неколку секунди делува?

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Се е во главата , до тоа колку си опуштен, еве нареден пат откога ке го ставиш кондомот не брзај одма да имате секс, продолжете со галење и работи кои ве палат па кога ке постигнеш ерекција ставај и уживај , после од самиот чин нема да ти падне;)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
А, да не ти е мал кондомот? Како и да е, ти треба да си експериментираш. Пробај сам прво со истиот модел.. ако пак имаш исти резултати, пробај со друг (обичен). Ако е исто и со него, купи поголем, па ако треба и до аптека тркни.

Kajgana Shop

На врв Bottom