Проблеми што денешните деца никогаш нема да ги разберат (90's and 00's problems)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Најjако беше :D

Имаше можност да чатуваш со СМС пораки со други луѓе. Кога ќе ти здосади мирц .. :D

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.916
Поени од реакции
8.283
Никад нема да разберат денешниве деца дека секој ден се собиравме деца после школо во интернет кафе за играње Counter strike а околу собрани сурија други деца гледаат како се игра и навиваат за другарот.

Исто нема да разберат дека порано имаше телефонски говорници. Се купуваше картица и се зборуваше на телефон не знам точно колку минути траеше една картичка, по некое време се појавија и телефоните и почна со СМС пораки да се допишуваме, Viber, MSN, Facebook сеуште не беа ни во план сигурно за да се направат.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.622
Поени од реакции
88.169
Од времето кога интернетот беше ретка појава, па моравме да купуваме цедиња од пазарите :)... имам уште игри за сони 1, само за другите сум ги изгубил паковките, само цедињата останаа. :(

IMG_20151014_155225.jpg

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Кога од говорница ќе се јавиш во пожарна и ќе им пееш „Се запали пиле Трено одајчето“ и после тоа цело друштво го снемува за секунда.
Ситнежот од дома се собираше и одма се претвораше во жетони за флипери. Мустафа, Нинџа желки, Галакси, Кептан Командо... да свртиш игрица со еден жетон и одма те сметаа за божество :)
Парите за јадење ги претвораш во минути за Текен 3 или Креш за плејстејшн.
Ако не си ја свртел Супер Марио (без летање) со еден живот ондак си нуб и те заебаваат на улица.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
И во денешно време купуваме цедиња со игри. :D

Кога од говорница ќе се јавиш во пожарна и ќе им пееш „Се запали пиле Трено одајчето“ и после тоа цело друштво го снемува за секунда.
Ситнежот од дома се собираше и одма се претвораше во жетони за флипери. Мустафа, Нинџа желки, Галакси, Кептан Командо... да свртиш игрица со еден жетон и одма те сметаа за божество :)
Парите за јадење ги претвораш во минути за Текен 3 или Креш за плејстејшн.
Ако не си ја свртел Супер Марио (без летање) со еден живот ондак си нуб и те заебаваат на улица.
Или ако немаш скокано врз онаа желката, за да собереш 100 животи. :D

Јас заштедата на мајка ми и баба ми ја претворав во жетони. После брат ми почна да работи во едни флипери, па играв без пари. :cool:
Ја превртев Кептан Командо и сите деца зјапаа во флиперот. :pos:

Последно уредено:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Од времето кога интернетот беше ретка појава, па моравме да купуваме цедиња од пазарите :)... имам уште игри за сони 1, само за другите сум ги изгубил паковките, само цедињата останаа. :(

Прегледај го приврзокот 130704
Twisted Metal 2 & Heroes III of Might and Magic ги играм од тогаш (97-98ма) до ден денес.
Crush ја немам играно одамна а Duke Nukem... ја имам дури и на околус рифт хахаха

Сега ме натера да играм Хироус.. гад демн.

П.С. Твисед Метал 4 не ми се допаѓаше воопшто.. за 3 да не зборувам.

П.П.С: абе на никој не му го текнувало на Army Man.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.622
Поени од реакции
88.169
Цена молам за Краш Тим Рејсинг?
Не е на продажба :D

Башка што ќе фрлаш пари кога можеш сам на компјутерот да си изрежаш ЦД што ќе ти работи на сонито.
1) Купи ЦД од 700 МБ
2) Симни ISO/Bin од CTR4
3) Отвори го ИСО-то со Неро режач и остај го цедето да се изрежа

Полесно здравје :icon_mrgr:

ХулахопкиСоТочки

Out of step with the world
Член од
9 август 2014
Мислења
1.494
Поени од реакции
5.250
Видoв еднa сликa пa ми текнa. Фиксен телефoн, aли oнoј сo кружен брoјaч, гo стaвaш прстoт вo кругчетo и вртиш. Истo и oнa т.н. "двoјници нa телефoнскa линијa" :D

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Јако беше да ставаш полифони и слики во пораки и да ги чуваш во сим за да може да се фалиш каква колекција имаш :misticen:
Ако некој у маало има компјутер, се збиравме цело маало да играме маме32. Ако немаш маме32 џабе имаш компјутер :kafence:

Kajgana Shop

На врв Bottom