Си имала ли некогаш ваква депресија, да губиш воља за живот, да мислиш дека животот нема смисла...???
Да, сум имала.
И апсолутно те разбирам низ која фаза поминуваш сега, разбирам дека се ти е рамно и дека ти е смачено од се, ама верувај дека ќе ти помине.
Се поминува, и ова ќе помине.
Животот ми немал смисла, и токму ова прашање си го поставував.
Како и да е, сфатив дека не треба да очекувам од животот да ми нуди се на златна тацна.
Искуството е вредно за секој миг на тага, за секоја депресивна мисла и за секоја пролеана солза.
Да не ти се случиле сите лоши работи во животот,(а претпоставувам дека си имала многу чим си дошла до овој стадиум на депресија) си немало никогаш да бидеш онаа личност што си сега.
Сама си го правиш животот, сама си го креираш.
Дали некоја врска од една недела ќе ја доживееш како здодевна или како возбудлива, зависи
само и исклучиво од тебе.
Не можеш да ми кажеш дека кога ќе запознаеш нова личност, или кога ќе ти се случи нешто ново - по една недела не ти е забавно.
Од секоја личност има толку многу да се научи, секоја личност е универзум за себе, замисли колку можеш да извлечеш од секој.
Секој настан е ново искуство, нешто возбудливо, некоја занимација.
Се што се случува влијае врз тебе, дали позитивно или негативно-сама одбираш.
Јас си решив да си ја барам смислата на животот во задоволствата.
Да се трудам што е можно повеќе да им помагам на луѓето во кризни ситуации, да им бидам потпора.
И да ги правам среќни. Кога ќе видам дека сум успеала некој да усреќам или макар да насмеам, ми е убаво-во тоа ми е смислата на животот моментално.
И попатно да научам што е можно повеќе работи од искустава на луѓето, за луѓето и да ја впијам секоја информација што сметам дека е забавна. Колку и да е непотребна.
И правам се што мене ме прави среќна, без разлика дали тоа се поколопува со нечии морални или религиозни или не знам какви сфаќања.
И пошо се забораив од пишување, највероватно нема да ме прочиташ асално
имаш убав пример во клипот од Зеус.
Замисли луѓето во какви услови успеваат да ја најдат среќата, да имаат желба за живот и се. А ти здрава, права не можеш?
Запни малце, посвети се на себе и наоѓањето на сопствената среќа и сопствениот внатрешен мир.
Секој ден повторувај си дека си среќна.
Се прави, само не се откажувај. Тоа никогаш.
Толку многу прекрасни искуства ти нуди целата планета, целото човештво-што вреди да издржиш со сите сили.
:smir: