Причина за живеење...

M

MIL

Гостин
Pricina za ziveeenje hmm otvaram oci sonce , najubavata moja , kafe u krevet , ona meka , nezna , svilena... ja rastopen ... e aj neka ne ti se zivee... pokraj toa sve imam za ubav zivot :)

Член од
19 декември 2013
Мислења
236
Поени од реакции
152
Си имам зацртано полно цели кои мораат да се исполнат.Тие ми се водилка во животот и поради тоа секогаш сум се надевала на подобро утре.Исто така љубовта од блиските и ситниците кои укажуваат на тоа колку сум всушност богата, ми се причини за живеење.
Едноставно треба да се прифати дека со некаква причиина сме дошле на овој свет,еден ни е животот без реприза,и треба да се трудиме да оставиме некаква трага дека сепак не имало.
Забегав јас,ајт.

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Поентата му е дека нема смисла животот, има само обврска. Али темата е друга.

Причина за живеење? Не можам да ја најдам. Свесни битија како што сме, целиот живот сме незадоволни и трагаме по нешто повеќе. Ако некако магично имаме среќни моменти, тие мораат да бидат уништени со депресивни, порано или подоцна.

Оние кои го посветиле животот на пари - никогаш не им се доволни
Оние ко го посветиле животот на љубов - никогаш не ја наоѓаат
Оние кои го посветиле животот на семејството - никогаш нема да ја преболат нивната смрт.

Животот ни е циклус, круг од добри и лоши нешта, чувства, случки... Ако не може човек да се носи со тажните моменти, подобро е да се убие. Ако не може да се убие зашто нема храброст и тоа го фрла во уште поголема агонија, нека дојде да се напие со мене пиво, нема да му контрирам на ниту една работа што ќе ми ја каже на темата.
Сега го забележав постот. Супер кажано без некои вештачки оптимистички фрази од типот - дај му смисла на својот живот, радувај се на убавите работи, уживај во ситници блаблабла...од кои ми се повраќа.

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
Причината за живот се работите што те движат во животот,ако немаш ништо што те движи во животот тогаш ни твојот живот нема смисла.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.341
Поени од реакции
11.755
Па мораш да имаш неколку цели во животот што вака на прв поглед изгледаат тешко достижни.Така цело време ќе гледаш да стигнеш то целта и да ти се остварат замислите.
Има премн причини за живеење, и незнам зошто некој не би сакал да живее кога животот е преубав.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.751
Поени од реакции
4.518
Не е поентата целта туку патувањето.(На англиски подобро звучи :pos:)

Не можеш да испланираш да се заљубиш или пак да бидеш среќен плус шит хепенс во животот и не секогаш го добиваме она што го посакуваме исто така не секогаш она што мислиме дека ни треба е она што ни е потребно.

Се на се ќе си имаш цели/амбиции во животот и ќе се стремиш да ги исполниш. Како што поминува време и целите ќе се менуваат како и се останато што се менува по тој пат ќе има среќни моменти, ќе има разочарувања, но така е кај сите никој не е исклучок тоа е животот.

По тој пат треба да искусиш разни нешта и да откриеш кои работи те прават среќни и да посегнеш по нив. Јас барем не гледам некоја заедничка виша цел кон која би требало сите да се стремат.

Целта можеби е иста, но секој си има посебна патека.

Толку философирање за денес :cenzura:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.215
Поени од реакции
27.957
Зашто се што се случува е со причина. Сигурно имаме некаква "задача" да извршиме пред да преминеме во другиот свет.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161
Зашто се што се случува е со причина. Сигурно имаме некаква "задача" да извршиме пред да преминеме во другиот свет.
Mислам дека мојата "задача" беше да го прочитам најретардираното нешто на форумот.
А шубаво ми беше до сега..
Пу.

Чао, суров свету.

Zbo

Член од
12 јануари 2014
Мислења
107
Поени од реакции
277
2-3 такви мали босоноги во пижами, сакаат да го довршиме театарот од вчера, мислат дека се главни пирати и принцези, а она, за неа венче во косата, за неа очи полни љубов, еден ден нели ;)

Член од
7 јули 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Mислам дека мојата "задача" беше да го прочитам најретардираното нешто на форумот.
Пу.

Чао, суров свету.
се надевам не не напушташ прерано од форумов хаха

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.215
Поени од реакции
27.957
Пу.

Чао, суров свету.
Ок ако само матријално гледаш на работите.(најади се ,напи се ,размножи се и тоа е се) Поентата ми беше за целиот животен циклус со сите животни лекции.

M

mar30

Гостин
Sekoj moze da napise nekoja pricina no fakt e deka realna pricina nema poradi toa sto covekot e so rok na traenje.

Член од
16 јуни 2014
Мислења
314
Поени од реакции
797
Se duri ni treba pricina da ziveeme vsusnost i ne ziveeme... treba samo da uzivame vo se sto zivotot ni pruza... a ne da razmisluvame mnogu mnogu sto,kako,zosto... ednostavno e-imas zivot i uzivaj vo sekoj moment !

Kajgana Shop

На врв Bottom