M
MIL
Гостин
Pricina za ziveeenje hmm otvaram oci sonce , najubavata moja , kafe u krevet , ona meka , nezna , svilena... ja rastopen ... e aj neka ne ti se zivee... pokraj toa sve imam za ubav zivot
Сега го забележав постот. Супер кажано без некои вештачки оптимистички фрази од типот - дај му смисла на својот живот, радувај се на убавите работи, уживај во ситници блаблабла...од кои ми се повраќа.Поентата му е дека нема смисла животот, има само обврска. Али темата е друга.
Причина за живеење? Не можам да ја најдам. Свесни битија како што сме, целиот живот сме незадоволни и трагаме по нешто повеќе. Ако некако магично имаме среќни моменти, тие мораат да бидат уништени со депресивни, порано или подоцна.
Оние кои го посветиле животот на пари - никогаш не им се доволни
Оние ко го посветиле животот на љубов - никогаш не ја наоѓаат
Оние кои го посветиле животот на семејството - никогаш нема да ја преболат нивната смрт.
Животот ни е циклус, круг од добри и лоши нешта, чувства, случки... Ако не може човек да се носи со тажните моменти, подобро е да се убие. Ако не може да се убие зашто нема храброст и тоа го фрла во уште поголема агонија, нека дојде да се напие со мене пиво, нема да му контрирам на ниту една работа што ќе ми ја каже на темата.
Mислам дека мојата "задача" беше да го прочитам најретардираното нешто на форумот.Зашто се што се случува е со причина. Сигурно имаме некаква "задача" да извршиме пред да преминеме во другиот свет.
се надевам не не напушташ прерано од форумов хахаMислам дека мојата "задача" беше да го прочитам најретардираното нешто на форумот.
А шубаво ми беше до сега..
Пу.
Чао, суров свету.
Ок ако само матријално гледаш на работите.(најади се ,напи се ,размножи се и тоа е се) Поентата ми беше за целиот животен циклус со сите животни лекции.Mислам дека мојата "задача" беше да го прочитам најретардираното нешто на форумот.
А шубаво ми беше до сега..
Пу.
Чао, суров свету.