Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Сега прочитав дека полицијата влегла во Градската Библиотека Браќа Миладиновци -- имено барале протестанти, ги строеле внатре присутните и паднал ќотек. Би требало да следува апдејт.
Ма глумеле дека учат, кој учи во 23:00 и тоа за време на колоквиумска.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
У ред е се тоа да нема насилство и ја сум за тоа. Ама ако власта тера инат и си гледа само своите интереси, а ние само протестираме нема да има никакво фајде. Затоа треба 2-3 мирни протести и ако власта ништо не превземе е тогаш треба да покажеме што значи народ. Сегде низ светов е вака, немој да мислиш таму на протести не се лупа и крши. Земи ги за пример студентските протести во Лондон од лани или предлани дали беа не знам... Почна се мирно и послем 2 протеста почнаа да се уништува градот, бидејќи приметија дека мирни протести не помагаат. И од кога власта виде колку е моќен народот ги прифатија нивните барања.
И не дај боже да се случи Киев и кај нас.
Јасно дека неможе се да се реши со мирни протести. Ама мора да се разбере дека во САД,Канада,Франција,Шпанија на сите протести имаше по некој што остана без рака и без нога, а некои и без живот. Значи во такви демократски земји полицијата беше брутална. Така да треба секој да биде свесен дека полицајците не се роботи и нив ги боли кога ги маваш со метална шипка.

И плус некој хулиган кога ќе фрли камен може да скрши стакло на твојата кола, а ти внатре да возиш бебе. Мора да се има осет дека неможе некој на своја рака од протестите да прави крвави сценарија.

Има милион начини на протести, лепете плакати на секој квадратен метар, транспаренти, офарбајте го цел град со графити, блокирајте го сообраќајот. Само не дозволувајте нечија мајка пак да плаче.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Јасно дека неможе се да се реши со мирни протести. Ама мора да се разбере дека во САД,Канада,Франција,Шпанија на сите протести имаше по некој што остана без рака и без нога, а некои и без живот. Значи во такви демократски земји полицијата беше брутална. Така да треба секој да биде свесен дека полицајците не се роботи и нив ги боли кога ги маваш со метална шипка.

И плус некој хулиган кога ќе фрли камен може да скрши стакло на твојата кола, а ти внатре да возиш бебе. Мора да се има осет дека неможе некој на своја рака од протестите да прави крвави сценарија.

Има милион начини на протести, лепете плакати на секој квадратен метар, транспаренти, офарбајте го цел град со графити, блокирајте го сообраќајот. Само не дозволувајте нечија мајка пак да плаче.
Се слагам со тебе, но види ја и другата страна. Зошто ти да го удриш Перо кога Миле те удрил по шлемот со флаша? Се надевам ме сфаќаш. Јасно е дека во тие моменти не бираш кого ќе удриш, али доволно беше што ја растераа толпата од пред Влада.
И да, никој не вика дека САД, Франција и Шпанија се предемократски држави.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Si trgnav okolu 10 casot,uste ne eskaliraa sudirite ama se gledase deka ke ima nesto. Pred Beko me zastanaa(tuka ziveam kaj policiskata u blizina) veke bea spremni 30-40 specijalci valjda da napagaat od ovaa strana,fino-lepo me izmaltretiraa 10-tina minuti(sreka so bev od kaj 6 do kaj 8:30 u citalna pa uste bev so ranec i ostali gluposti,mi go otvorija za da proverat tocnost na mojata prikazna dali sum bil u citalna i me pustija). Posle koga vidov deka ima gluposti izlegov demek da kupam nesto od prodavnica,ama koga izlegov kaj teatar komedija vidov deka sranja se desavaat pa fino lepo si se povlekov doma..Strasno,neam zborovi..

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Абе остај заебанции. Има ли во некои од медумите за ова нешто?
Тоа на ФБ што се појави како инфо е од луѓе кои биле таму или од луѓе чиј близок бил таму. Повеќе од медиумите нема, и они ја пренесуваат таа информација. Специјалецот им кажал на луѓето што биле “не лажете, кој од вас е демонстрант, никој не учи во 23:00“.

T

templar55

Гостин
Дали сме глупи у фамилија или не, не е воопшто релевантно со протестиве за кои што коментираме на темава. Или можеби глупоќа ко поим те привлекува па мора секаде да ја спомнеш, да не се оставиш запоставен?

Иначе, извинето. Греота би било на умноболен (извини вака) да не му простиш.
Глеј, не ме сфаќаш очигледно. Утре Зајко и Рада да дојдат на власт мислиш ке се смени нешто за тебе ? Си бил/била пиун за одредена цел на некој шалабајзер и тоа е тоа. Пак ке си останеш голтар/голтарка.
Поентава ми е да не се палиш многу затоа што гледам дека веќе патиш од депресија. Среќата може да се пронајде и надвор од партијата/штабот или недај Боже невладината организација. Биди си свој/своја а не нечија играчка...поради таквите како тебе оваа држава е на вакво дереџе.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Тебе в цандак помодрен да те видам и тие како тебе што се спремни на раскол во државата поради 100 денари за сендвич и сокче.
Да ти кажам искрено, и сендвич и сокче на врата ми нуделе за глас на избори, па сум им покажал среден прст, а ти изгледа и чоколадо си добил и дупот си го напучил се со цел да добијат твоите на избори за да може од државава да направат приватна своина!

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
@Македонец

Ти дали си сериозен чоек? Дали ти мислиш некој може да се контролира да седи мирен? Треба главите да летаат на оние што се во влада.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.800
Леле кој спомнува 100 денари за сендвич и сокче... :vozbud::vozbud:
јака фраза па дури и се римува ... сендвч и сокче за 100че се акаме по автобуси за да го видиме скопје . рефрен ... сендвич и скочке за стотче , висиме по штабови сурламе к.рови но на крај знаеш дека има : рефрен .... сендивч и сокче за 100че :D
каков народ таква држава овци овци и секаде овци.

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.318
Специјалецот им кажал на луѓето што биле “не лажете, кој од вас е демонстрант, никој не учи во 23:00“.
Ма специјалец - специјалка, џандар, 3 грама мозок, курле им е крив што има милиони вицови за нив..

Член од
8 јуни 2010
Мислења
106
Поени од реакции
261
Гледаше ли некој Јади Бурек преска? Баш ме интересира Јанко какви гомна изел за протестиве...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom