Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093

поминав покрај насобрани полицајци и едниот го чув како вика: морее требало пиштол да извади и да пука не да го тепа

Не сакам ни да го претпоставам коефициентот на интелигенција sick:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не сакам ни да го претпоставам коефициентот на интелигенција sick:
Епа Принцес, наместо да дремат во кола и да чекаат да помине некој на жуто да му пишат казна, сеа мораат да цапаат километри и километри со нас секојдневно, ќе им спаднат стомаците, колатерална штета е тоа за нив. Али, место да го пцујат колегата нивни да кажат што му требаше на овој вака, тие викаат што не го упукал со пиштол, тоа е. И после не требале реформи во МВР, море требаат...

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Епа Принцес, наместо да дремат во кола и да чекаат да помине некој на жуто да му пишат казна, сеа мораат да цапаат километри и километри со нас секојдневно, ќе им спаднат стомаците, колатерална штета е тоа за нив. Али, место да го пцујат колегата нивни да кажат што му требаше на овој вака, тие викаат што не го упукал со пиштол, тоа е. И после не требале реформи во МВР, море требаат...
Болна работа. Колку е тешко само малце пошироко да се размисли, да се види поголемата слика? Имаат ли деца?
А се прашувам какви ли се условите за примање на државна работа? Стварно не сакам да верувам дека само книшка и НИШТО друго е критериум. Не сум наивна, знам дека книшка е задолжителен критериум кај нас за секоја државна работа, еве веќе 20 години, ама барем уште нешто плус од тоа да му се сневиди, барем маааалце компетентност за тоа што се работи.
Не само реформи во мвр, нас ни треба реформа на менталитетот.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Епа на 17 август со потребните документи(матура, сведителства. државјанство,извод и потврда од суд) во касарната во Аеродром, не собраја во група од 50 кандидати и во амфитеатарот на акаддемијата пополнавме уште молба и пријавен лист при што ги поднесовме документите и добивме ливчина со број од архива(чисто за полесно да ги земиш документите). Јас бев пријавен 70 иако бев на првиот уписен ден во првата група од 50 кандидати
Потоа ни ркеоја дека ке ни се јавата наредните денови за прегледи во воената болница.Воедно кој и да конкурира без оргинал документи некане покушва. Ми се јавија во петок за во понеделник во 8и 30 да се јавам во воена болница. Прво не прегледаја кај општ доктор па потоа правевме психички тест на кој тест од 30 кандидати останавме 15.Потоа подлежевме на прашања од општа култура па зедовме потписи. Потоа следеа очно, ушно, оторинголаронгологија, хирургија, кожно забно, рентген снимни(на кој ако не те наместат убо ќе те снимаат повторно) како и најкритичниот дел урина и крв. Вториод ден од 15(во мојата група) 6-7 не вратија трет ден(секој ден идев и се враќав од битола). Мене како и другите не вратија поради покачени блирубини(кој не се воопшто важни) како и некој што имаа проблеми во крвта.
Како и да е тртио ден цел капнат од пат, стрес, нејаден пошто не натераа да не јадиме радиземање на крв повторно ми прегледаа крв при што имав пак покачени белирубини последниот печат 12(од кој имав 11) не ми беше даденодносно неспособен. На останатите кои имаја врски во болницата иако повторно имаа проблеми со урината сепак зедоја печати и рподолжија понатаму. Чисто за информација еден од кандиодатите чиј татко предава на акдемијата иако исто имаше лоша крвна слика сепак не се јави повторно на преглед односно продолжи

Самиот водник кој не водеше ми рече ако имаш пројатели во болницава (кој ги немав) белирубините нема да бидат никаков проблем. И така за жал или за среќа ќе видиме потаму си ги зедов документите ис е запишав на царина и шпедиција. А за неправилности еве уште еден пример, еден кандидат иако беше тро глув сепак со магија доби печат дека е спиособен

Ex моја Македонио

За воена од физички тест трбаше да се истрча 1600м за 8 мин, скок во далечина 180см, три згиба на вратило и 25 стомачни. Ако го исполниш критериумов добиваш минимум 5 а максимум 10 поени.
Oва ми е копирано од друго форум,за уписите на воена академија.Read it...совршено се уклопува со еден куп пропусти во полицискиот ни систем..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.065
Џабе муда додека има луѓе кои мислат дека е организирано се` во интереси на опозицијата.
http://kurir.mk/makedonija/vesti/32782-Paskali-Soros-saka-Gruevski-da-go-prestavi-kako-zlo
Jaс реков, ако треба и ќе донирам колку што можам за овој кретеноид да дојде во Македонија, бидејќи гледам бил, гостувал во емисии кај нас, да застане пред братот на Мартин, пред неговиот вујко и неговите другари, да ги погледне во очи и да им го каже истото, да ја каже оваа бездушна лага, а не ко кукавица да се крие зад одредени мегафони и да манипулира.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Џабе муда додека има луѓе кои мислат дека е организирано се` во интереси на опозицијата.
http://kurir.mk/makedonija/vesti/32782-Paskali-Soros-saka-Gruevski-da-go-prestavi-kako-zlo
А што да речат: Еден наш штитеник му ја скрши кичмата на 22годишњак пред цела толпа народ и пред полиција,потоа го влечкаа мртвото тело и го оставија. Потоа сите заедно ја заташкавме работата дека починал од што му се слошило.
Нормално дека сите се криви освен нив,мора да се бара рачка.Шител дури и напиша дека убиецот бил симпатизер на опозицијата како ние да сме малоумни.
Политиката е курва не е за џабе речено. Денес А1 барала екслклузивна снимка со младите,наместо да снима на плоштад,као децава се глупи ќе ги „переме“ во студио.
Овие сите треба да се сместат во Бардовци!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.065
А1 најкултурно беа одбиени, зашто ние, ко политичка партија која работи за политички профитери едногласно се одлучивме за таков потег, и наместо да изгледаме како злоупотребувачи на овој случај преку одреден мегафон, се одлучивме да ги синхронизираме нештата, да делуваме организирано.

Тоа е тоа.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Првата слика е направена од 8 часот, втората е направена од 8 за 9 пред Рамстор.
Според МВР ние во 8 часот сме биле веќе пред Рамстор и дел од групата нападнала полицаец при што му бил украден пиштолот. Напад врз полицаец и украден пиштол ние не негираме, тоа може навистина се случило, но тие кои ова го направиле немаат никаква допирна точка со толпата за која се тврдеше дека била дел од тој немил настан кој наводно се случил, ние од тоа се оградуваме и ние тоа го осудуваме !

КОГО ЛАЖЕТЕ ?!
Слушнав и јас. Ниту беше прикажано КОЛКАВА беше толпата. Уствари се осврнаа воглавно само на ова и на она што имаше да каже една типка од пред Мајка Тереза додека у позадина седеа само 20тина души. Не знам од каде ова со пиштолот, стварно никој од оние што знаеја зошто и како протестираат не би го направил тоа. И доколку дознаевме, секако ние-толпата ќе бевме првите што ќе се насочат против таквиот. Основата е дека ние го ОСУДУВАМЕ насилството и не планираме да се одмаздуваме на насилен начин!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
На тој што му го украле пиштолот не ни заслужува цајкан да биде, ако му украле на некој.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако воопшто му го украле...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ако воопшто му го украле...
Колку е ова само фабрикувана приказна. Немаше никаков инцидент при толкава толпа, па се обидоа сами да го создадат за да го дискредитираат протестот.
Просто не ми се верува дека се собраа 4000 млади дечки на мирен протест и ниеден весник или ТВ не се дрзна тоа да го прикаже во право светло. Како никогаш да не се случило.
Ееее Македонијо...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Колку е ова само фабрикувана приказна. Немаше никаков инцидент при толкава толпа, па се обидоа сами да го создадат за да го дискредитираат протестот.
Просто не ми се верува дека се собраа 4000 млади дечки на мирен протест и ниеден весник или ТВ не се дрзна тоа да го прикаже во право светло. Како никогаш да не се случило.
Ееее Македонијо...
Истото, поготово е-медиумите. Да имаше протест негде по други земји ќе испоставаа галерии, албуми со по 3000 слики во нив.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Битно одвоија огромно време за тоа како 10 луѓе чекале пред суд за Љубе и жена му се бутнала меѓу џандарите. -.-

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.830
Човече го отвараш сајтот на Сител и гледаш нема ни една информација за некаков протест. Па ова вака ако продолжи јас мислам за две - три години во Македонија нема да постои никаква критички настроена вест против Владата, а Македонците според официјални извештаи ќе бидат посреќни дури и од жителите на Северна Кореа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom