Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    757

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.219
Поени од реакции
36.336
Уште пред две недели се дозна дека златните резерви на Украина ги имат снемано. Сега наводно ќе прават истрага за одговорноста на челниците на нивната централна банка.

Украинските резерви на злато:

Украина била претходно на 48мо место по големината на резервите во злато. Ние наводно да сме ти биле 79ти, не сум знаел. „Побогати„ сме од Словенија и Босна заедно... ;)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.546
Поени од реакции
18.584
Па и во Македонија се помалку население останува само обратно. се евакуираат младите а остануваат пензионерите.А види чудо не сме проруска рпублика туку кандидат за НАТО и чекач пред ЕУ и под нивна комплетна управа повеке од 25години.
И кој е крив ?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.558
Поени од реакции
14.564
Член од
13 септември 2007
Мислења
13
Поени од реакции
7
Последниве денови од Новорусија се евакуираат и пензионерите, и се носат во Русија.
Ме мрзи да ја барам веста кај прочитав.

Се помалце цивилно население останува таму.
Се евакуираат за да спасат од злосторствата на киевската хунта, која воопшто не води грижа за цивилното население.

Само не си ми јасен зошто ти како тврдокорен подржувач на киевската хунта ја изнесуваш оваа вест? Дали според тебе ова е вест која и иде во прилог на киевската хунта? Тоа ли е планот на хунтата, да се истреби населението од Новорусија?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.546
Поени од реакции
18.584
Се евакуираат за да спасат од злосторствата на киевската хунта, која воопшто не води грижа за цивилното население.

Само не си ми јасен зошто ти како тврдокорен подржувач на киевската хунта ја изнесуваш оваа вест? Дали според тебе ова е вест која и иде во прилог на киевската хунта? Тоа ли е планот на хунтата, да се истреби населението од Новорусија?
Ми немаат испратено уште депеша од Сорос, па не можам да ти одговорам.

Член од
12 април 2014
Мислења
108
Поени од реакции
45
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/139504-ne-nasjedajte-na-lazi-ovo-je-istina-3-svjetski-rat-izaziva-europska-drzava-clanica-nato-saveza-predvodena-amerima-ovdje-su-dokazi.html Еве еден опширен осврт на се досега кажано овде сите ние го знаеме ова само што е овде ставено на куп.Инаку не е напишано од русољубив македонец од кој што треба да се срами НАПРЕДНИОТ свет,напишано е од Италијански новинар и објавено во Хрватски весник.Ах Полска,Полска колку ли страдања на оваа планета доживуваме поради некои исфрусрирани елити на некои држави(не го обвинувам сиот полски народ).КОГА СЕ МЕРАТ КУРОВИ ГАЗОТ СЕ ТРГА НА СТРАНА-АМА НЕ ПОЛСКА СЕ ФАТИ ЗА ЛЕЊИР.Е ЧИВ КУР КЕ ИЗМЕРИ БАШ ДА ВИДИМЕ?

M

Mario Gómez

Гостин
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/139504-ne-nasjedajte-na-lazi-ovo-je-istina-3-svjetski-rat-izaziva-europska-drzava-clanica-nato-saveza-predvodena-amerima-ovdje-su-dokazi.html Еве еден опширен осврт на се досега кажано овде сите ние го знаеме ова само што е овде ставено на куп.Инаку не е напишано од русољубив македонец од кој што треба да се срами НАПРЕДНИОТ свет,напишано е од Италијански новинар и објавено во Хрватски весник.Ах Полска,Полска колку ли страдања на оваа планета доживуваме поради некои исфрусрирани елити на некои држави(не го обвинувам сиот полски народ).КОГА СЕ МЕРАТ КУРОВИ ГАЗОТ СЕ ТРГА НА СТРАНА-АМА НЕ ПОЛСКА СЕ ФАТИ ЗА ЛЕЊИР.Е ЧИВ КУР КЕ ИЗМЕРИ БАШ ДА ВИДИМЕ?

Attachments

Член од
28 ноември 2013
Мислења
202
Поени од реакции
247
Ах Полска,Полска колку ли страдања на оваа планета доживуваме поради некои исфрусрирани елити на некои држави(не го обвинувам сиот полски народ).КОГА СЕ МЕРАТ КУРОВИ ГАЗОТ СЕ ТРГА НА СТРАНА-АМА НЕ ПОЛСКА СЕ ФАТИ ЗА ЛЕЊИР.Е ЧИВ КУР КЕ ИЗМЕРИ БАШ ДА ВИДИМЕ?
Vo tie "eliti" nema ni kapka Polska krv, taka da vo pravo si sto ne go obvinuvas narodot. A narodot ne meri nicivi kurovi ;)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Една година после Мајдан со Украина сеуште управува толпата. Како во најдобрите денови на Сашко Билиј.

На седница на градското собрание во Запорожје влегуваат пратениците од радикалната партија Љашко и Мосијчук, и заедно со околу стотина свои поддржувачи изнудуваат оставка од градоначалникот и другите службеници обвинувајќи ги за злоупотреба на должноста.

Истиот Мосијчук - пратеник во украинската Рада.

Американското знаме пред зградата на Службата за безбедност на Украина, и вертикално поставеното знаме во стилот на третиот рајх.

Kajgana Shop

На врв Bottom