- Член од
- 30 јули 2014
- Мислења
- 5.585
- Поени од реакции
- 18.950
Mozebi Vladimir Putin ima mnogu neprijateli vo Rusija i toa vo negovite politicki oponenti, no zatoa negoviot rejting denovive e na najvisokoto nivo dosega, otkako stana pretsedatel na RF. Pogresnata pretpostavka vodi do pogresni zaklucoci, a vo ovoj slucaj tvojata pogresna pretpostavka e vsusnost pogresnata pretstava koja ja imas za ruskiot narod. Ne znam dali ti e jasno, no Rusite mnogu mnogu ne se izgoreni po suplivite prazni prikazni za demokratijata i prekrasniot zivot so koi obozuva da se fali Zapadot vo svoeto CV, koja navodno, taa go nudi kako neizbeznost i nesto sto doaga vo paket. Imeno, Rusite po difolt se nauceni na izolacija i demoniziranje na nivnata drzava od strana na Zapadot, taka sto ovie sankcii, koi ti pretpostavuvas deka ke go oslabat Putin, za niv se nesto sosema voobicaeno i im doagaat kako konjak, potocno vo slucajov kako votka. Duri mislam deka, dokolku navistina Putin e metata na ovie sankcii, sto e smesno tvrdenje, na zapadnite politicari im e poveke od jasno deka istite se samo farsa i deka na dolgorocen plan, zasto sepak Rusija e drzava koja ne moze da si go dozvoli luksuzot da ne gi zema vo predvid site mozni scenarija i predizvici sto i pretstojat, samo ke ja zajaknat Rusija i ke dovedat do neminovna polarizacija, a taa e veke zapocnata i ne moze da se sopre. Eden Iran, koj tolku godini e pod sankcii, uspea da ostane samostoen i nezavisen od Zapadot i napravi neviden tehnoloski progres, a sto ostanuva za Rusija, koja raspolaga so nesporedlivo poveke resursi, kako materijalni, taka i covecki. Bas na um mi doaga, ja rcnaa meckata tamu kade sto dozd ne ja vrne i sega e docna da ja popravat stetata.Затоа што Путин има многу непријатели во Русија, демократската опозиција и комунистите одамна, националистите и ројалистите од пред некое време.
Од нивното пишување на рускиве форуми тие го гледаат Путин како најголем предавник. Многу од нив биле на фронтот во Украина, и сега се назад во Русија. Со оглед колкаво количество на оружје имаат русиве во Укрина, тоа може да се врати назад заедно со луѓето и да му направат воен пуч на Путин.
Тоа е првата причина.
Втората причина е заради исполнување на главната цел на Путин, и затоа мора сите вооружени единици на фронтот да бидат под негова контрола, да слушаат и да извршуваат.
Кога ќе завршат преговорите, ќе има многу незадоволни.
A iskreno me interesira, koga veke go spomna oruzjeto i vojnicite vo Ukraina, kako istite bi napravile prevrat vo Rusija? Onaka nezadovolni, gubat vo Ukraina, minuvaat granica pravec Moskva i so tenkovi go rusat Putin? Seriozno, kako toa go zamisluvas? A toa sto citas po forumi, moze da bidat babini devetini, no moze da bide i vistina, no sekade vo svetot, pa i vo Rusija, postojat luge koi se nezadovolni od mnogu raboti, kako na primer politikata na Putin, no sepak svoeto mislenje ke imaat sansa da go iskazat na narednite izbori. A na forum sekoj ke pise se, bilosto, makar i gluposti.