Сакам кажам не знам речам. Ишкраба цел реферат а ништо не кажа, во секој случај правиш неверојатни ментални гимнастики да си ја оправдаш лажната зацртана слика дека Русија е во право и не е криминална, терористичка и манијачка куротресина која нелегално окупира дел од соседна суверена држава.
Во 1917та Црвената Армија ја победи граѓанската војна и од тогаш е легитимен претставник на властта така што сите одлуки се правозаконети вклучувајки ја и таа за Крим.
За вториот дел се побиваш себе си а и не сум сигурен што сакаш да кажеш и дали знаеш што збориш воопшто. А ова што викаш дека Мариупол се градел или обновувал е трагикомедија, ко прво таму умреа 30к цивили а ко второ ако погледеш едно видео 300метри надвор од центарот ќе видиш дека едно Ромско гето е Сингапур за денешниот Мариупол, патем погледни го филмов, не можам да го најдам оригиналот но некој го прикачил пак пред пар дена.
www.youtube.com
И уште нешто, цела Руска елита живее, учи и се лечи на запад па ти пресметај ги работите ако имаш грам капацитет. Киев за 3 дена беше?
Украина веќе е победник во војнава само тоа треба да се овековечи на хартија.
Тебе ни најдобриот психолог не ти помага. 30к цивилни жртви во Мариупљ. Мјауууууу. Искрено ти честитам. Ретко кој успева толку убедливо да се убеди самиот себе во нешто што нема никаква врска со реалноста. Тоа е талент кој бара вистинска посветеност, или да е навистина морон.
Сите можни извори говорат околу 15.000 цивили од 2022 на Украина како последица на Руските дејствија. Само ти мислам на цела планета е што излезе со 30к.

И тоа само во Мариупљ. Добро ништо чудно да имаш евиденција за милионски цивилни жртви ти. Не си на чисто со ликови како тебе.
Се повика на некои меморандуми потпишани. Океј, држи вода. Во 2014, пред да се случи пучот во Украина. Три европски министри за надворешни на Полска, Германија и Франција. Јанукович и радикалите потпишаа мемурандум, со кој се обврзаа настанатата криза да ја разрешат мирно. На избори. После два дена, све тоа е посрано. Се случува пучот. И така Крим отиде го историјата.
Јас сум сигурен дека ти ниту го знаеш тоа, а и да го знаеш не ти менува многу во таа тиквата.
Абе стварно, што ми беше мене?! Ти ме убеди: Украина победи, Русија е веќе пред распаѓање, а цела руска елита веќе си купила билети за на Марс.
Извини, малку сум спор, можеш уште еднаш да ми објасниш:
– Украина победи, ама изгуби 20% територија?
– Руската елита бега, ама Русија зима нови пазари во Азија?
– Мариупол е рушевина, ама Украина гради победнички паради низ Херсон?
Само да разберам, да не останам збунет... знаеш, не сум на твоето ниво на експертиза.
Баш ти благодарам што ми ја отвори главата — ќе одам и јас сега да си живеам во алтернативна реалност, изгледа таму е побезбедно.
Што трпи оваа планета само. Пичку матер. Ти поглуп си и од оној Гунтер папакот.