Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    756

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.900
Може ли некој да ме апдејтира tldr што стана со ставањето на прекин на огнот по препорака на Трамп? Нели се договорија за паузирање?
Ништо не бидна а? Не сум у тек последниов месец дена од како се деси трагедијата во Кочани...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.946
Поени од реакции
43.940
Може ли некој да ме апдејтира tldr што стана со ставањето на прекин на огнот по препорака на Трамп? Нели се договорија за паузирање?
Ништо не бидна а? Не сум у тек последниов месец дена од како се деси трагедијата во Кочани...
ништо се нема сменето од пред 2 месеци. У глобала русите се малце порезервирани откако Трамп превзеде и гледаат дипломатски да направат нешто. Хунтата не знам како ќе влезе у таа рамка на преговори.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
860
Поени од реакции
2.347
ништо се нема сменето од пред 2 месеци. У глобала русите се малце порезервирани откако Трамп превзеде и гледаат дипломатски да направат нешто. Хунтата не знам како ќе влезе у таа рамка на преговори.
Хунтата во моментов не знајт кај терат.Губат голема територија,минаралните богатстава ќе им припаднат дел на Јенките дел на Русите.Трамп ги притиска жестоко.Не знам шо очекуваа,ама ваков развој на настаните ни на крај памет не им идаше.На здравје бричење.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.556
Поени од реакции
14.563
Се намалија нападите по енергетските објекти. Ама се зголемија нападите по воени и логистички.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.790
Поени од реакции
5.461
Да бе тоа е совршенство од авион и неспособните Руси никако не би можеле да го рокнат па мора Каубоите да им помогнат :yid:

Со моделирање/репрограмирање навистина претераа.
Еве има и друга, ЕУСА не сакале да ја парчат Русија (сега откако се виде дека не се способни за ништо) ами само сакале да ја плашат мечката, ама коа има купувачи зошто да не им се продава и ваква приказна.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.556
Поени од реакции
14.563
Потпишан е договорот меѓу Сад и Украина.

Смешно е Зељо како се обидува да купи поени кај Трамп со тоа Кина оружје произведувала во Русија :pos:

Пред некое време јадеше бурек дека Кинеската армија била на фронтот, за да биде демантиран од Вашингтон дека се физички лица, платеници.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.790
Поени од реакции
5.461
Потпишан е договорот меѓу Сад и Украина.

Смешно е Зељо како се обидува да купи поени кај Трамп со тоа Кина оружје произведувала во Русија :pos:

Пред некое време јадеше бурек дека Кинеската армија била на фронтот, за да биде демантиран од Вашингтон дека се физички лица, платеници.
Не сакаше да му бацува задник на големиот Трамп на крајот не само што му го љуби газето туку целиот влезе :sneaky:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.556
Поени од реакции
14.563
Според Рубио,после преговориве од Париз. Доколку не се постигне договор, ќе се повлекле целосно од конфликтов. Имале други приоритети.
Автоматски споено мислење:

Размена на тела на погинати. Украина доби 909 тела, Русија 41.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.202
Поени од реакции
36.306
Размена на тела на погинати. Украина доби 909 тела, Русија 41.
Ама тоа е пошто Русите напредуваат, нивните мртви се позади и се ијлада пати повеќе а нив не ги бројат. Или така нешто. :unsure:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.946
Поени од реакции
43.940
има вистина и у тоа, но не верувам да е разликава огромна како што сакаат да прикажат. Можеби бројките се малце повисоки, но општата слика на војнава е оваа. Украина ја прегази воз у буквална смисла.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.202
Поени од реакции
36.306
Според Рубио,после преговориве од Париз. Доколку не се постигне договор, ќе се повлекле целосно од конфликтов. Имале други приоритети.
Србите ова го викаат „луд јeбe збуњенога“. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom