Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    756
Член од
7 декември 2019
Мислења
5.054
Поени од реакции
9.220
Не знам, само тебе те читам што пишуваш.
Ти пиша поканети биле цивили, не јас.
Како би го сфатил ова некој поинаку:

Скоцкан или не, бирај ги подобро зборовите, бидејќи тука не можеме да читаме мисли.

Тој што управува со оружјето е секогаш крив, бидејќи има избор да пука или не.

Ако не забележа, претходните постови посочив на лицемерието тука на одредени членови кои истите ситуации ги толкуваат различно зависно за која страна навиваат.

Друг муабет е што погодиле Американците, дали цивили или припадници на воени сили.
Ни Русите, ни Американците не гаѓаат цивили намерно.
Освен ако не го прашаш ликот погоре...
Не треба да читаш мисли, треба да мислиш или чуму ти е таков луксуз?
Мора да си нетокму кога мислиш дека некој за некого навива во оваа војна, јако нетокму.
Сто пати сум потенцирал, во Украина имам десеткратно повеќе пријатели и колеги отколку во Русија.
Дури и самите Украинци не се вака тупо определени како тебе. Затоа што тие ја живеат војната, а ти чмарот ќе си го превртиш да најдеш повод да си ја оправдаш агендата.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.524
Поени од реакции
5.207
Не треба да читаш мисли, треба да мислиш или чуму ти е таков луксуз?
Мора да си нетокму кога мислиш дека некој за некого навива во оваа војна, јако нетокму.
Сто пати сум потенцирал, во Украина имам десеткратно повеќе пријатели и колеги отколку во Русија.
Дури и самите Украинци не се вака тупо определени како тебе. Затоа што тие ја живеат војната, а ти чмарот ќе си го превртиш да најдеш повод да си ја оправдаш агендата.
Не се однесуваше за тебе, не се нервирај.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.245
Поени од реакции
12.955
Интересен аргумент:

Нео-нацистичката хунта во Киев поддржана од држави кои заедно сочинуваат над 40% (НАД ДВЕ ПЕТТИНИ) од светскиот БДП, веќе 4-та година по ред реди само порази, загуби на територии и најважно: загуби на човечки животи, од бензинска пумпа со нуклеарно вооружување чиј што БДП не изнесува ниту цели 2% (ДВА ПРОЦЕНТИ) од светскиот БДП.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.054
Поени од реакции
9.220
Интересен аргумент:

Нео-нацистичката хунта во Киев поддржана од држави кои заедно сочинуваат над 40% (НАД ДВЕ ПЕТТИНИ) од светскиот БДП, веќе 4-та година по ред реди само порази, загуби на територии и најважно: загуби на човечки животи, од бензинска пумпа со нуклеарно вооружување чиј што БДП не изнесува ниту цели 2% (ДВА ПРОЦЕНТИ) од светскиот БДП.

Има една на Вук Караџиќ:
- Не бије бој пријесветло оружје, веќ срце у јунака!
А понекогаш ме напаѓа мисла, дека и не е по сценариото Украина да победи, туку да се остави дежурно жариште, кое ќе ја прави бензинската најефтина у свет!

Член од
3 март 2021
Мислења
606
Поени од реакции
1.030
Јутуб ми препорача едно одлично видео, човек се вози со точак по окупираниот град Макеевка на Донбас и дава интегрален вид на ситуацијата таму. За потсетување овој град е окупиран уште од 2014та т.е цели 11 години.

Можам слободно да кажам дека не сум видел полошо место во живот, Шутка и Арачиново ми изгледаат ко Монте Карло после оваа мизерија. Добро е да видат испраните шупелки колку држава како Русија се грижи за "своите" граѓани.:)

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.106
Поени од реакции
4.277
Јутуб ми препорача едно одлично видео, човек се вози со точак по окупираниот град Макеевка на Донбас и дава интегрален вид на ситуацијата таму. За потсетување овој град е окупиран уште од 2014та т.е цели 11 години.

Можам слободно да кажам дека не сум видел полошо место во живот, Шутка и Арачиново ми изгледаат ко Монте Карло после оваа мизерија. Добро е да видат испраните шупелки колку држава како Русија се грижи за "своите" граѓани.:)
Живеј си ондак у шутка и Арачиново, Путин е сеуште на власт најмоќен лидер у свет, Русија јача него икад НАТО на апарати, живеј си у светот на бајките..

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.632
Поени од реакции
23.834
Интересен аргумент:

Ако продолжи со ова размислување ќе дојде до момент кога ќе сфати дека БДП е повеќе игра со бројки отколку реална состојба на индустријата и економијата на една држава.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.202
Поени од реакции
36.306
Значи уште 12 месеци да издржат и Русија паѓа! :unsure:

Автоматски споено мислење:

Во меѓувреме во мајданска „слободна“ Украина живеат малку поинаква верзија од американскиот сон кој им го ветуваа кога им делеа колачи.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.368
Поени од реакции
2.924
Истите луѓе што мислеа дека мажи може магично да се претворат во жени, веруваат дека Украина ќе ја победи Русија.

ЕУ по мое мислење сеуште оди на карта, Русите се најлоши за да пуштат патриотски млади момци да одат да волонтираат во Украина наместо да се борат за својот народ од бандите исламистички што им роварат.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.556
Поени од реакции
14.563
Не е битно веќе. Се виде силата. Освен целосно да влезат во конфликт, ништо нема да смени. Ниту Тауруси, ниту Французи ниту Данци. Само ќе бидат мета на Герани или пак некој Искендер. Него со дрончиња не го обараш.

Сами си праат бајрам со умот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.636
Поени од реакции
85.436
Нема везе, слободно нека ги пратат, ништо нема да им биде.
Русија само лае.

Ќе викаат после - Леле, цивилите ги гаѓаа.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
21.334
Поени од реакции
17.525

Kajgana Shop

На врв Bottom