Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754
Член од
14 октомври 2021
Мислења
131
Поени од реакции
262

Овој ичич не го сакам, ама ич, ама за ова е у право. Еден да им го плесне бе. Сите се лижат. Ние шо сме задња рупа свирала, ни во ЕУ не сме, за сѐ се согласивме, го исполижавме гзот на Америка. А глеам и ЕУ самите не се океј со многу работи

Член од
6 ноември 2024
Мислења
699
Поени од реакции
1.285
Стари вампири го киднапираат младиов чоек за на фронт.Одвратни копита,се надевам дека и тие ќе завршат на фронт.
Не ми изгледаат овие на воена полиција ама мерачки ги избокса.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
788
Поени од реакции
2.147
И јас тоа го приметив,ги имаат платено копитава затоа шо веќе сигурно цивиливе бегаат шом видат униформа.Ова потсеќа на оние филмовине со зомби,да не знаеш од кого да се вардиш,кој е заразен од вирусот.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.903
Поени од реакции
8.895
20000 гривни е награда за секој "регрут"
Се требат сами, за ситни пари.
Автоматски споено мислење:

Не се воена полиција, замислата прво била таква. После воени ветрани ангажирале, ама тие најчесто одбивале таква гадна работа.
На крај се сведени на умно пореметени испрдоци на општеството, кои со врски и да избегнат фронт го прават ова!

Член од
6 ноември 2024
Мислења
699
Поени од реакции
1.285
20000 гривни е награда за секој "регрут"
Се требат сами, за ситни пари.

Не се воена полиција, замислата прво била таква. После воени ветрани ангажирале, ама тие најчесто одбивале таква гадна работа.
На крај се сведени на умно пореметени испрдоци на општеството, кои со врски и да избегнат фронт го прават ова!
Ги искина братов. Нос, аркада, пета во чело испушти, инстант потрес на мозок. Вилица промаши а можеше.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.802
Поени од реакции
35.753
Tребаше жена му да нагази на гас, ако не го исклучил моторот... Ма требаше да ги замава со нешто, макар и со кондура. :-/

Овие па мамлазиве редовно почнаа да гаѓаат стамбени згради, пошто само тоа можат да погодат. Сите стратешко важни цели во домет, се бранети со ПВО и уреди за џемирање/електронско војување.

Еднаш, два пати, може да биде грешка. Но редовно гаѓање цивилни стамбени згради и куќи, кои не се на фронт и каде нема сместено војска и никакви воени средства?
Чист тероризам. :-/

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom