Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Прав си, алтернатива за тој гас Рускиот сега треба да иде преку Турција ама во изградба е. Тоа беше цел на Американците да го срушат монополот на Русите во Европа.
Не е тоа само цел на Америте....на секој нормален би му било цел тоа.Кој сака да е зависен од еден добавувач,па макар тоа и да ти бил најдобар пријател (што во случајов не е )? Тоа е првенствено Европска цел.

Падне рускиот монопол на гас во Европа Русија останува со к во рака само.
Толку од Русија како сила без тоа.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Туу до кај отидоа БиБиСовци и СиЕнЕнци од Македонија па западна Македонија ја споредија со Крим а Русија со Албанија. А да читневте малку историја да видите Крим и одредени делови од Украина чии биле низ осторијата и кој живеел од секогаш таму. Дури и на Jewpedia пишува "On 19 February 1954, the Presidium of the Supreme Soviet of the Soviet Union issued a decree transferring the Crimean Oblast from the RSFSR to the Ukrainian SSR.[24] The transfer of the Crimean Oblast to Ukraine has been described as a "symbolic gesture," marking the 300th anniversary of Ukraine becoming a part of theRussian Empire"
Јас сум против менувае граници ама и против пучови спонзорирани од надвор.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Па нормално дека е од Украина купено, како што е од Украина купено цело оружје што влегло во Африка во тој период.
Прашањето е како е внесено.
Преку Грција, Солунско пристаниште тенковите, авионите преку Романија и Србија (или Бугарија за ова не сум сигурен кој од овие две, треба да проверам). Грција не правела проблеми и покрај спорот со името. Значи прилично габаритно оружје, за да се прошверцува од некаков шверцер. Има интервју со Љубчо Ѓоргиевски за ова.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.833
Поени од реакции
12.284
Утре Албанија ако прати армија да ги штити албанците во Тетово Гостивар, Дебар, Кичево и Струга дали тогаш ке го имате истото мислење?
никој во Украина не нападна руси. од кој ке бранат руските војници?
Кај нас овде на стадион се повикува на гасни комори за албанците, значи ли тоа дека албанија може да довлечка војска да ги брани албанците низ државава, и како изговор и оправдување да и биде скандирањата за гасни комори...
Премногу сте плитки и лицемерно превртливи, ако западот направил преседан за косово, не значи дека тоа треба да го прави сега Русија или кој и да е во иднина..
Албанија нема база овде нити има договор да пушта војска во Македонија. Башка тоа не е нивна територија.
Не знам кои се плитки и лицемерни тука. Преседан не треба да има пошто е Русија во прашање. Да беше западот ќе можеше одново и одново

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Ова ти е детска политика..
Ами шо прајме ако им текне на русите да си ја повратат Алјаска оти тоа било света руска земја, само што некој нивен цар ја продал за два тона водка?
Шо прајме ако турците си го побарат пашулукот назад, ова некогаш било турска земја, било бугарска, било српска,
Само се чека моментот :) На Аљаска нема ниеден русин, условно, а да имаше овја одма ќе чекаја да избија немири од повисок степен ко у Украина и да нападна у заштита :) Друго е да се биде у Украина друго е да се биде у САД. Плус, ова е од поблиска историја за време на студена војна кој не се знаело кој пие кој јаде кој плаќа итн.. Очигледно не ме свати?

не му замеравај бе , читаш дека е од Тетовско.... А башка цело време збори на мајчин јазик :D
Тетово*

Член од
16 мај 2011
Мислења
158
Поени од реакции
85
Мене само ме интересира една работа. Доколку да речеме на местото од Русија беше некоја друга земја,Турција (пример), значи во Украина да имаше малцинство Турци 20% и сите тие работи што се исподесија, да не набројувам. Крим да беше турски. На чија страна ќе бевте тогаш? Нормално на украинската. Вие не сте на страната на правдата. Од други причини го браните агресорот Путин, не зашто е така праведно.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.833
Поени од реакции
12.284
Мене само ме интересира една работа. Доколку да речеме на местото од Русија беше некоја друга земја,Турција (пример), значи во Украина да имаше малцинство Турци 20% и сите тие работи што се исподесија, да не набројувам. Крим да беше турски. На чија страна ќе бевте тогаш? Нормално на украинската. Вие не сте на страната на правдата. Од други причини го браните агресорот Путин, не зашто е така праведно.
Не..ти си на страната на правдата

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Ne go zaboravam toa sto Srbija so izbegnicite sakase da ja destabilizira Makedonija . I imase napadi protiv civili ne se prajte naudreni samo poradi toa sto Albanci bea zrtvite. Vo Krim nisto od ova nema. Ednostavno Rusite iskoristija sansa i vlegoa pa ajde sega koj e maz da gi izbrka .
Milo mi e sto nekoj barem ja zboruva realnosta bez razlika na gledistata!

B

Borg_Drone

Гостин
Луѓето се жалеле дека не ја прифаќаат власта во Киев, ги повикаа Русите да интервенираат, како што „властите“ во Киев ја повикуваат сега Америка. Во исто време низ пола Украински градови се вејат Руски знамиња. Русија влегува во Крим, без Украинската војска воопшто да реагира, и повеќе од половината се вртат кон Руска команда. Еве САД нека прати војска да им помогне на Кличко и нацистите. Ако смета САД дека има критична маса над 50% подршка нема ич да му ја мислат. Уствари немаше потреба од ваков преврат доколку беа сигурни во подршка на мнозинството....

Властите во Киев ја повикаа Америка да интервенира кога Русија веќе беше присутна на аеродромот во Симферопол и некои украински бази со руски војници без било какви ознаки, до заби наоружани со најновите модели на калашњикови, опремени со гранатофрлачи и слично.
Привремената Влада во Киев донекаде си носи вина за ова, не е целосно невина, тоа го напишав претходно, крајно невешто реагираше со тие предлози за ограничување на правата на Русите, ама веќе имаше и вето положено од некои членови, значи во оваа Привремена Влада има поделени мислења.А Русија можеше малку подипломатски да агира на самиот старт, во форма на предупредување (тоа и го напишав) па ако и тогаш се правеа проблеми тогаш ќе беа оправдани сега зборовите на Лавров во врска со руската популација на Крим.Зошто ова е многу зафркната работа, и може и во страотен конфликт да се прелее.....

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Сето ова го сведуваш на заговори, сите диктаторски режими ја пеат истата песна, заговор од надвор, спрега на внатрешниот и надворешниот непријател(ова било парола уште во времето на СФРЈ :)), а не дека има некои реални проблеми поради кои настануваат таквите револуции?
Чек чек, пробуваш да ме девалвираш со муабет за завера.

Пучовите и интервенциите што ги набројав се дел од официјалната политика на САД, отворено спонзорирани и подржани од САД, слично како и превратот во Киев.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
A koja e pravdata spored tebe? Amerikansko vlijanie vo Ukraina?

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.833
Поени од реакции
12.284
Ај кажи на чија страна ќе беше во таа ситуација?
Ве заслепе руската пропаганда бре!
Ај кажи ми ги причините поради кои сме за Русија. Баш ме интересира

Kajgana Shop

На врв Bottom