Повторно дефлектираш. Повторно ќе потенцирам: Акцентот е на фактот дека САД во Украина направија државен удар. Сега протекторатот Украина исполнува американски интереси - што е различно од украинските интереси.
Се надевам дека нема продолжиш да ни „објаснуваш“ како работењето против интересите на државата и на луѓето е добро, затоа што тоа се „проевропски/продемократски“ вредности. Туку штом веќе спомнуваш анегдоти (бев, видов) кажи што се случи со животниот стандард на луѓето и на квалитетот на животот. Се подобри ли?
Сум бил таму пред Маjдан и имам приjатели проруски ориентирани. Контактираме. Нормално после воjна, што не е и приклучила стандардот е паднат, али никоj не сака надворешна интервенциjа и ослободуване. Да ги оставиме украинците сами да си одлучуват интересите на државата.
ОК, значи се согласуваш дека животот/стандардот таму станаа СТРАЊЕ во однос на она што го имаа пред државниот удар.
И каде е тука „ќарот“ за Украинците, народот? Демек демократија имаат сега?
ОК, значи се согласуваш дека животот/стандардот таму станаа СТРАЊЕ во однос на она што го имаа пред државниот удар.
И каде е тука „ќарот“ за Украинците, народот? Демек демократија имаат сега?
Па тоа си е проблем на украинците. Кои сме jас и ти да одлучуваме што е добро или лошо за нив?
Еве во моментот има избори за градоначалник на Харков. И двоицата водечки кандидати са проруски ориентирани и застапуват обуката во училиште на руски jазик. Единиот ке биде градоначалник. Там никогаш не е имало некоjа перфектна демократиjа, нити скоро ке има независно од владата.
Не одлучуваме ништо. Дискутираме, ама не ти оди никако во обидувањата да релативизираш. Не им е едно те исто на Украинците, туку од подобро дошле на полошо... Не се работи за барање некаква „перфектна демократиjа“ туку за реалноста на многу полош живот на обичните луѓе.
Не одлучуваме ништо. Дискутираме, ама не ти оди никако во обидувањата да релативизираш. Не им е едно те исто на Украинците, туку од подобро дошле на полошо... Не се работи за барање некаква „перфектна демократиjа“ туку за реалноста на многу полош живот на обичните луѓе.
За тоа и зборуваме, имаат проблем и тој проблем е донесен од САД.
Не е толку од САД, колку од внатрешна поделеност и неспремност за разумен компромис. Али си е нивна работа, тие треба да одлучат. Секакво мешане е контрапродуктивно. Земjа со огромен потенциал, но со неразумни луге и лошо управление.
Апропо паралелата со силување, сега кажуваш (дефлектираш всушност) дека трудната Украина требало само да одлучи за името на детето од силувачот... И дека „секакво мешање е контрапродуктивно“.
Не е толку од САД, колку од внатрешна поделеност и неспремност за разумен компромис. Али си е нивна работа, тие треба да одлучат. Секакво мешане е контрапродуктивно. Земjа со огромен потенциал, но со неразумни луге и лошо управление.
Ако е секое мешање контрапродуктивно сигурен сум дека си против мешањето на САДи ЕУ и против резултатите од пучот од Мајдан и узурпацијата на власта која се случи и трае до ден денешен.
Сигурен сум и дека ќе се сложиш дека ако има можност би се заложил за враќање во првобитната состојба од пред Пучот.
Ако е така тогаш јас и ти се сложуваме во се.
Треба или од внатре (ако не може од внатре)или од надвор да се помогне да се врати првобитната состојба и од таму да се продолжи.
Сигурен сум и дека како праведен човек нема да го профатишмешањето и уништувањето на една држава кое доаѓа од Западот само затоа што е од Западот иако ти си нивни вљубеник
Ако е секое мешање контрапродуктивно сигурен сум дека си против мешањето на САДи ЕУ и против резултатите од пучот од Мајдан и узурпацијата на власта која се случи и трае до ден денешен.
Сигурен сум и дека ќе се сложиш дека ако има можност би се заложил за враќање во првобитната состојба од пред Пучот.
Ако е така тогаш јас и ти се сложуваме во се.
Треба или од внатре (ако не може од внатре)или од надвор да се помогне да се врати првобитната состојба и од таму да се продолжи.
Сигурен сум и дека како праведен човек нема да го профатишмешањето и уништувањето на една држава кое доаѓа од Западот само затоа што е од Западот иако ти си нивни вљубеник
По мое мислене е наjдобро да си наjдат внатрешен компромис и де се сочуват со околноста. За Русиjа са много важни и e нужно разбиране на неjзината позициjа за неприфакjане на НАТО прошируване со Украина. ЕУ подржката е само на сборове, за САД са само алатка за притосок кон Русиjа. Али возврат во првобитна состоjба по мене е невозможна. Jанукович е подеднакво неприфатлив и омразен и за прозападните и за проруските сили. После Маjдан тоj се прошета по цела Источна Украина од Харков до Донецк и од никој не доби подржка. Никоj не се крена поради Jанукович, туку за други работи.
Зашто реши дека сум нечиj вљубеник? За мене ни едната страна е империjа на злото, ни другата царството на светлината. Секоj си го гледа интересот и никоj не го е грижа за украинците.
По мое мислене е наjдобро да си наjдат внатрешен компромис и де се сочуват со околноста. За Русиjа са много важни и e нужно разбиране на неjзината позициjа за неприфакjане на НАТО прошируване со Украина. ЕУ подржката е само на сборове, за САД са само алатка за притосок кон Русиjа. Али возврат во првобитна состоjба по мене е невозможна. Jанукович е подеднакво неприфатлив и омразен и за прозападните и за проруските сили. После Маjдан тоj се прошета по цела Источна Украина од Харков до Донецк и од никој не доби подржка. Никоj не се крена поради Jанукович, туку за други работи.
Зашто реши дека сум нечиj вљубеник? За мене ни едната страна е империjа на злото, ни другата царството на светлината. Секоj си го гледа интересот и никоj не го е грижа за украинците.
Сега е малку тешко ова што е напишано да се разбере .Ако јас ти влезам и ти ја завземам пола нива и после тоа се повикувам на реалноста дека таа пола нива сум ти ја земал и дека сега треба да најдеме некое компромисно решение тоа може да значи само едно а тоа е дека ти си се слогласил да ја легализираш мојата узурпација од веројатно единствената логичка причина дека јас сум посилен од тебе.Бидејќи Русија не се чувствува послаба од нив таа има апсолутно право да бара враќање во првобитната состојба пред Мајдан.Ако не сакаат милум тогаш тоа ќе биде една хуманитарна интервенција во која ќе се врати правдата и меѓународното право со сите репресалии и рапарации.
Сега е малку тешко ова што е напишано да се разбере .Ако јас ти влезам и ти ја завземам пола нива и после тоа се повикувам на реалноста дека таа пола нива сум ти ја земал и дека сега треба да најдеме некое компромисно решение тоа може да значи само едно а тоа е дека ти си се слогласил да ја легализираш мојата узурпација од веројатно единствената логичка причина дека јас сум посилен од тебе.Бидејќи Русија не се чувствува послаба од нив таа има апсолутно право да бара враќање во првобитната состојба пред Мајдан.Ако не сакаат милум тогаш тоа ќе биде една хуманитарна интервенција во која ќе се врати правдата и меѓународното право со сите репресалии и рапарации.
Тоа не го сака Русиjа, не знам од каj ти е информациjата. Никоj не го сака Jанукович, вероватно и тоj самиот не сака вакво нешто.
Не те разбрав на кого требе да се плакjат репарации? На Jанукович?
The following is an exclusive excerpt provided for National Pulse readers from Matt Palumbo’s forthcoming book The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros. Pre-order a copy before it’s banned. The Soros Circle: AntACIn 2014, Soros’s International Renaissance Foundation...
како што изгледа на украина ќе и се деси грузиско сценарио кога русите го тргнаа оној сакашвили. Има огромни разместувања на војска покрај границата и деновите изгледа на украинскава влада што е сега и се одбројани. Сепак останува да видиме што ќе се дешава периодов.
Никој не збори од Руска страна за инвазија. Тоа го зборат Американците и Украинците. На Русија и одговара статусот на Украина, пошто во НАТО без да ја контролира целосна територија, нема да влезе.
На Украинците им остануваат 2 опции, да ги повратат териториите или да се откажат од нив.
У меѓувреме Џо ги тапша по рамо и им ветува брда и долини.
Така да мене ми се чини дека Украинците спремаат офанзива и ќе се обидат да ги вратат барем Донецк и Луганск. А ништо чудно да чепнат и на Крим.
Автоматски споено мислење:
Анализа на француски експерт, многу добро го доловува моментот што го имаат Русите.
И мочање од керамиди на импотенцијата на ЕУ: "Русија не сака да дискутира за мир со украинското раководство, туку само со САД. Русија смета дека нема никаква смисла да преговара со Европа, па дури и со НАТО, бидејќи тие во секој случај ќе се обратат во САД за одобрение пред донесувањето на било каква одлука. Русија сака да разговара само со главниот"
Никој не збори од Руска страна за инвазија. Тоа го зборат Американците и Украинците. На Русија и одговара статусот на Украина, пошто во НАТО без да ја контролира целосна територија, нема да влезе.
На Украинците им остануваат 2 опции, да ги повратат териториите или да се откажат од нив.
У меѓувреме Џо ги тапша по рамо и им ветува брда и долини.
Така да мене ми се чини дека Украинците спремаат офанзива и ќе се обидат да ги вратат барем Донецк и Луганск. А ништо чудно да чепнат и на Крим.
Автоматски споено мислење:
Анализа на француски експерт, многу добро го доловува моментот.
И мочање од керамиди на импотенцијата на ЕУ: "Русија не сака да дискутира за мир со украинското раководство, туку само со САД. Русија смета дека нема никаква смисла да преговара со Европа, па дури и со НАТО, бидејќи тие во секој случај ќе се обратат во САД за одобрение пред донесувањето на било каква одлука. Русија сака да разговара само со главниот"
Па чудно би било некој од руска страна да збори за инвазија на Украина. Ваљда нема да им најават дека ќе ги нападнат
Мислам дека статус ќе и ситуацијата воопшто неми одговара на Русија. Со тек на време Украина ќе гради по способна армија вооружена со софистицирано западно оружје. Добија Џавелин проектили, којзнае што ќе добијат утре. Ете и обуки имаат со НАТО. Ќе стануваат по спремни и по спремни а со тоа безбедносна закана за Русија.
Вака на Русија и стојат две опции. Договор со Западот за Украина и враќање во својата сфера на влијание и втората опција е воена интервенција и растурање на Украина. Втората опција доаѓа со сериозни економски и политички последици.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.