Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.893
Поени од реакции
25.383
Кои сфери на влијание кога НАТО е на 100 километра од Санкт Петерсбург. Влијанието во Европа завршува со Минск и Србија од немајкаде што мора да соработува со Русија и при договор за Косово ќе си фати патот.

Проста е работата, тука у соседнава зграда имам комшија што со сите комшии е на нож и е скаран. Сите знаеме кај е проблемот, оти не може со секој да си скаран и ти цело веме да си во право.

Русија направи војна во Грузија и отцепи територија, направи инвазија во Украина и анектира територија, моментално држи окупирана територија со војска во Молдавија. Има непријателски комшиски односи со: Финска, Шведска, Естонија, Латвија, Литванија, Полска, Украина и Грузија. Да не ги броиме останатите од европа. Азерите не ги сакаат ама мораат да играат политика, Казакстанците не ги сакаат ама мора да играат политика, Ерменците ги оставија на цедило.

Сеа што се убедуваме тука, цел комшилук е лош ама ти си добриот? Со право сакаат да се зачленат во други сојузи зашо Русија има track record на комшиско насилство.
ti be znaes deka posleden pat koga finska go spomnala piter pola stanala rusija? poleka malku da ne bide na kraj mesto stokholm stolicnaya....

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.364
Поени од реакции
6.047
Чим за Бахмут им требаше 2.5 години, Стокхолм кај да е ќе им биде потребен 1 век да го освојат... :) Глупердо една

Член од
4 ноември 2013
Мислења
998
Поени од реакции
1.540
Ne mora da me citas, sekako tvoe mislenje ne bi analiziral ni na son.
ti ronce ovoj volkot ste megju najglupite, a moes da zamislis u vakva konkurencija sto znaci toa. Ima 5-6 normalni likovi i radi niv ja citam i oisuvam cat pat.
Кур ме боли ти зошто пишуваш.

Тоа што го пишуваш секако е за кур да го заболи чоек , не за да анализира нешто.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.893
Поени од реакции
25.383
Чим за Бахмут им требаше 2.5 години, Стокхолм кај да е ќе им биде потребен 1 век да го освојат... :) Глупердо една
ama vazno ke go osvojat....

a ti ke si ostanes glup...
Автоматски споено мислење:

Ајде на куранбац и 3 пати ахмат сила торбеш
Прегледај го приврзокот 445060
strasno kakov kompleks ti nacukal putin

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.079
Поени од реакции
4.188
Israel's Foreign Ministry to Investigate Ukraine's Glorification of Stepan Bandera

Israeli Foreign Affairs Minister Gideon Sa’ar stated he was unaware of monuments and street renamings in Ukraine honoring Nazi collaborators responsible for the deaths of many Jews during the Holocaust.

Овие као сеа демек дури приметиле.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.002
Поени од реакции
3.616
Кој ова ти го кажал? Немало ни најмало движење во та насока! Зборувате како од тетратка да читате! Јас го имам живеано тој свет и точно знам дека Русија на Украина никогаш не сметала како на сојузник и член на некаков нејзин сојуз или сфера на влијание! По ништо! Јес да еден куп украинци си работеа по Русија, со повластици, сите дипломи и овластувања им важеа. Само во заштитени области не ги пуштаа. Ама таму и секој русин не допуштаа!
Значи нешто слично како Срби и Хрвати што не се мирисаат, уствари што се мразат. Јас се зачудив малку читав историја за време на Сталин, во Украина зашто не се согласувале со режимот биле лишени од храна и умреле 3.9 милиони Украинци од прегладнување (Холодомор).
Овој историски факт е баш моќен и не е за занемарување. Во исто време жена му на Сталин извршила самоубиство, затоа што му се спротивставила и не можела да гледа како луѓето умираат од глад. Коренот на омразата изгледа е доста подлабок одколку што мисли некој кој не читал историјат. И не живеел таму како еве ти на пример. Они навистина се мразат иако се браќа по крв како Србите и Хрватите и всушност сите словенски народи. Исто не знам дали си запознаен со крадењето деца, тоа и Зеленски го спомна кај Трамп во Овалната соба но никој не му обратни внимание зашто не го објасни убаво. Украдени се 20.000 деца Украинчиња од школски автобуси и од каде се не и од дома и ставени се во Русија кај згрижувачки фамилии, не сакале Русиве да им ги вратат на родителите во Украина.Потресно навистина. Гледав документарна емисија на јутуб. Тоа може да изроди уште толку поголема омраза помеѓу нив, дополнително што не е добро во никој случај. Ако во иднина сакаат да живеат во мир во една заедница, заедничка држава.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.529
Поени од реакции
85.060
. А моментално 100% од притисокот е над Украина и активно им ја поткопуваат преговарачката позиција ако некад има преговори. Поткопуваат е нежен збор, свесно им ја рушат во темели.
Според то како идат работите на фронт у задњи 2-3 години, баш тоа е преговарачката позиција на Украина.
Ја знам дека си имте вие свои желби и имагинарен свет, ама реалноста не ја боли кур. Уопште.

Ne mora da me citas, sekako tvoe mislenje ne bi analiziral ni na son. ti ronce ovoj volkot ste megju najglupite, a moes da zamislis u vakva konkurencija sto znaci toa. Ima 5-6 normalni likovi i radi niv ja citam i oisuvam cat pat.
Па и у невладина ги глеаш истите.Неморате и овде баш јавно да се брукате.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.078
Поени од реакции
4.127
ama vazno ke go osvojat....

a ti ke si ostanes glup...

strasno kakov kompleks ti nacukal putin
Не може фино-монгол и куранољубец да начукува комплекси а од него пожални се само неговите следбеници

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
2.666
Абе никој не го спори тоа, не мора ко узнемирена средношколка да ми поентираш тука, демократија bitch. Колку е позитивно тоа, излегување од НАТО, тарифи на комшиите и слични срања што ги праат и кои ќе бидат последиците од тоа, ќе видиме.
Многу е позитивно за тарифите, ќе си ги вратиме сите компании назад што избегаа кога демократите им лепеа екстра такси.

Што полза е НАТО кога не ја слуша Америка, што ќе изгуби Америка со тоа? 65-68% од сите пари што се трошат во НАТО земјите се од Американците.

Не може фино-монгол и куранољубец да начукува комплекси а од него пожални се само неговите следбеници
Ако не ти е јасно, оди изгледај документарка за нуклеарно оружје.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.309
Поени од реакции
13.901
Макарон:

European countries do not plan to send troops to Ukraine in the near future.”

За Братот пичондра е пофалба. Гарант го курава таа бабата секоја вечер. Со еден тасмански чолдо.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.078
Поени од реакции
4.127
Ако не ти е јасно, оди изгледај документарка за нуклеарно оружје
Чекај таа држава не е способна да произведе обичен нормален автомобил и по 3 години колапс во Украина "напаѓа" буквално на магариња и ти мислиш дека нуклеарното оружје од СССР е сеуште функционално и не зарѓано?

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.857
Поени од реакции
8.766
Значи нешто слично како Срби и Хрвати што не се мирисаат, уствари што се мразат. Јас се зачудив малку читав историја за време на Сталин, во Украина зашто не се согласувале со режимот биле лишени од храна и умреле 3.9 милиони Украинци од прегладнување (Холодомор).
Овој историски факт е баш моќен и не е за занемарување. Во исто време жена му на Сталин извршила самоубиство, затоа што му се спротивставила и не можела да гледа како луѓето умираат од глад. Коренот на омразата изгледа е доста подлабок одколку што мисли некој кој не читал историјат. И не живеел таму како еве ти на пример. Они навистина се мразат иако се браќа по крв како Србите и Хрватите и всушност сите словенски народи. Исто не знам дали си запознаен со крадењето деца, тоа и Зеленски го спомна кај Трамп во Овалната соба но никој не му обратни внимание зашто не го објасни убаво. Украдени се 20.000 деца Украинчиња од школски автобуси и од каде се не и од дома и ставени се во Русија кај згрижувачки фамилии, не сакале Русиве да им ги вратат на родителите во Украина.Потресно навистина. Гледав документарна емисија на јутуб. Тоа може да изроди уште толку поголема омраза помеѓу нив, дополнително што не е добро во никој случај. Ако во иднина сакаат да живеат во мир во една заедница, заедничка држава.
Збориш за Сталин? Па тој воопшто не е русин!
Чекај таа држава не е способна да произведе обичен нормален автомобил и по 3 години колапс во Украина "напаѓа" буквално на магариња и ти мислиш дека нуклеарното оружје од СССР е сеуште функционално и не зарѓано?
Нешто не сакаат да пробаат дали е зар'ѓано!

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.079
Поени од реакции
4.188
Абе не знаат американците и НАТО дека им е зарѓано нуклеарното оружје штом сакат преговори за мир, брзо извести ги додека не потпишале. :icon_lol:

За Братот пичондра е пофалба. Гарант го курава таа бабата секоја вечер. Со еден тасмански чолдо.
Куртоните на него се крстеа, Наполеон д секнд бил :lolzz:

Kajgana Shop

На врв Bottom