Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.510
Поени од реакции
10.228
На Зеленски изгледа не му кажале дека не е веќе Бајден Претседател. Му се восхитувам на имањето муда така да разговара, ама не е свесен дека им е во раце, и дека сега ке почне шамарањето.
Se soglasuvam so postot, samo mala zabeleshka, ima nekoa granica na imanje muda i prevzemanje rizici, posle toa e glupokja u raskosh i apla glupiranje (kako vo sluchajov).

Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.389
Не знам зошто воопшто отиде во посета на САД кога беше сигурно дека пред новинари Трамп ќе почне да шлака.

Откога почнаа да му мочаат во фаца поштовање што не им преќути.
Автоматски споено мислење:

Тој најголемото гомце го искака. Пола Украина уништена, им направија услуга на САД и ја вратија руската армија 80 години во минатото и за тоа цехот го платија со илјадници животи, овој му вика you didn’t say thank you.

Тука кашикара у уста пикање само :)
Ти си благодарен на кондомот откако ќе го искористиш, или го фрлаш во канта? Сериозно очекуваш САД да се благодарни на Украина?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.465
Поени од реакции
30.997
Тој најголемото гомце го искака. Пола Украина уништена, им направија услуга на САД и ја вратија руската армија 80 години во минатото
Украина снабдена со западно оружје која губи секој ден ја вратила руската армија 80 години :ROFLMAO:
Можеби Русија треба да им се заблагодари на украинците што се запознаа и запленија толку западни оружја за испитување

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.479
Поени од реакции
5.176
Која војна? Кој ќе ја објави и ќе ја почне, па САД да се вклучат? НАТО е САД, ако САД директно не почне војна и не ја изнесе на свој грб, ЕУ сигурно нема! Суфлерот па најмалку е кадарен!
Те молам потсети ме зошто Русија ја нападна Украина.
Или еве зошто Западот толку многу ја поддржува Украина. Од што мака им е да ја поддржуваат Украина?
Ако, викам ако само, ако дојде до било каков договор САД Русија, Полска ќе биде во руската сфера!
Читајќи го ова, мислам дека сега излегуваш од 90та година.
Тоа Естонија и Литванија кои имаат по 20-30% руско население не можат да ги стават под Руско влијание, ќе ставеле вековен крвен непријател.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.815
Поени од реакции
8.623
Отиде да потпишува продажба на цела држава али доби само шамарање. Мислам дека Трамп е тежок трол и ова намерно беше напраено само ради задоволство у Белата Куќа да го шамара.
Си направи Трамп уште една промоција, на Вајат Ерп тип! На сметка на пола Украина и стотици илјади жртви. Тоа е, кој со ѓаволот тикви сади.
Муабетов не е од полза на никого освен на трампчо самиот! Куросвирецот го отсвири своето, ако продолжи вака ќе му организираат настан како на Дуче!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.389
Не не. Венс тоа му го рече на Зеленски.
Знам, ама зошто очекуваш Венс да му е благодарен на Зеленски? За америчките геополитички интереси, Зеленски е само предмет. Зошто очекуваш да го третираат како легитимен субјект на кој треба да му објаснуваат нешто.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.491
Поени од реакции
23.473
Кое фијаско овој Зеленски каква ретарда е, гледам зошто Путин не сака да го рокне, најголема штета на украинската страна во војнава ја има направено он.

Наместо да настапи дипломатски пред камери и да му прави лице на Доналд овој зел се кара со Претседателот и Заменик Претседателот на САД во живо пред цел свет, каков кловн, се уште не ми се верува што се случи.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.905
Поени од реакции
36.975
Знам, ама зошто очекуваш Венс да му е благодарен на Зеленски? За америчките геополитички интереси, Зеленски е само предмет. Зошто очекуваш да го третираат како легитимен субјект на кој треба да му објаснуваат нешто.
Не очекувам Венс да му е благодарен на Зеленски. Туку коментарот на Венс е мочање во фаца и јасна е намерата зашо тоа му го кажаа. Не требаше воопшто да оди кај нив. Откога почнаа, немаше друга опција освен да им врати.
Автоматски споено мислење:

Кое фијаско овој Зеленски каква ретарда е, гледам зошто Путин не сака да го рокне, најголема штета на украинската страна во војнава ја има направено он.

Наместо да настапи дипломатски пред камери и да му прави лице на Доналд овој зел се кара со Претседателот и Заменик Претседателот на САД во живо пред цел свет, каков кловн, се уште не ми се верува што се случи.
Вчера се смеевте што тој британецот кур му пушел на Трамп и овој се исмевал со него. Денес Зеленски е ретарда зашо му вратил. Кое е сеа подоброто, треба да се ќути и и пуши или да се држи до своето?

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.812
Поени од реакции
6.253
"Козёл отпуштенија", повеќе му личи отколку преводот "жртвено јагне"!
Сега Нуланд кај му е, да му донесе сендвичи? Најде со коњи да се трка и со магариња да си го мери. Глуп човек. Ниедна одлука не донесе сам, ништо не решаваше и сега ќе го тртат како Марица!
Знам, знам...
Али искрено, не очекував ваква, и глупост, и простоќа од зелениот...
За Трамп, очекувано, и лупање заушки на мајмунот, и престава за народот...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.389
Не очекувам Венс да му е благодарен на Зеленски. Туку коментарот на Венс е мочање во фаца и јасна е намерата зашо тоа му го кажаа. Не требаше воопшто да оди кај нив. Откога почнаа, немаше друга опција освен да им врати.
Зеленски немаше опција ни да не отиде. Ниту па имаше опција да не каже што кажа. Зеленски е небитен во приказнава. Многу побитно е што ќе направат Франција и Германија.

Валда денес им е јасно зошто зошто Брексит магично успеа пред 10 години, зошто Украина крајно лудачки реши да убива Руси, и зошто Џонсон го убеди телево да не прифаќа мир. Прашањето е дали имаат останато било каков потенцијал, економски и воен, да направат нешто.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.815
Поени од реакции
8.623
Те молам потсети ме зошто Русија ја нападна Украина.
Или еве зошто Западот толку многу ја поддржува Украина. Од што мака им е да ја поддржуваат Украина?

Читајќи го ова, мислам дека сега излегуваш од 90та година.
Тоа Естонија и Литванија кои имаат по 20-30% руско население не можат да ги стават под Руско влијание, ќе ставеле вековен крвен непријател.
Тоа со нападот на Украина е веќе завршена работа. Јуесеј знаат зошто, уствари суфлерот знае уште подобро. И ние знаеме зошто, ама не е ради НАТО. НАТО е само Велс Фарго и железницата за Индијанците т.е. војска во интерес на интересите на круната.
Не, не излегувам од 1990, излегувам од уште порано. Нема врска % на Руското население, во Тајван нема ни 1% амери, па опет!
Прибалтика? Ха ха, остај се. Дури и за време на СССР само комитетите на републиките и генералниот секретар биле под руско влијание, све друго било контра. Русите не се ни трудат да трошат енергија на нив, а искрено нема и за што! Естонец и латиш крвен непријател? Е јака ствар, нема што!

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.491
Поени од реакции
23.473
Вчера се смеевте што тој британецот кур му пушел на Трамп и овој се исмевал со него. Денес Зеленски е ретарда зашо му вратил. Кое е сеа подоброто, треба да се ќути и и пуши или да се држи до своето?
Врска немам што се случило со британецот.

Во врска со ова сега, иднината на Украина во буквална смисла зависи од расположението на Трамп и неговиот однос со Володмоир, Зеленски требаше во живо да му го испуши курот на Трамп ако го побараше тоа.

Јас сум тим Русија, што е до мене ќе беше уште појако Зеленски шамар да му мавнеше на братот Доналд така да напред Зелени!

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.392
Поени од реакции
3.603
Moe gledishte:
1. Vance ja sabotirashe diskusijata bez nikakva diplomatska pricina.
2. Tramp ja vlosi situacijata koaga gi spomna ukrainskite regruteri
3. Tramp i Vance go prekrshija mirovniot dogovor.
4. Stom si go pokanil Zelenski vo belata kukja ne smeeshe da si dozvolat da dojde do vzesteno karanje pred kamera. Vaka I Trump i Vance ispadnaa priprosti duri i pokraj toa sto argumentite im bea na mesto
5. Donald Trump vekje go prekrsi vetuvanjeto deka ke stavi kraj na vojnata vo Ukraina

Sto e sledno? Vakov ton i na Samitot G7?

Kajgana Shop

На врв Bottom