- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.334
- Поени од реакции
- 13.190
Ако дојде до глобален конфликт, не ни сакам да помислам што ќе се дешава со нашата вукојебина.Zavrsi erata na kontrola. Kje bidat ostaveni tie zemji da si ebat majkata megju sebe.
Ако дојде до глобален конфликт, не ни сакам да помислам што ќе се дешава со нашата вукојебина.Zavrsi erata na kontrola. Kje bidat ostaveni tie zemji da si ebat majkata megju sebe.
Полошо од ова неможе да биде искрено. Се иселивме 60% од млади. Остана албанска држава и партиски ботови и програмери.Ако дојде до глобален конфликт, не ни сакам да помислам што ќе се дешава со нашата вукојебина.
Znaeme nie da iznenadime.Полошо од ова неможе да биде искрено. Се иселивме 60% од млади. Остана албанска држава и партиски ботови и програмери.
Може само поарно да биде, да почнат да се решаваат шиптaрските прашања и да се воведе некој ред ама тешко тоа пошто немаме ни луѓе, ни политика, ни лидери без потвиткана кичма.
Ќе си останеме статус кво.
Да бе брат, еве само што не покажавме со Конти дека можеме уште да ни го учукаат рандом индијци од калкута, еве до ден денес види која тема е најактивна, бугарското државјанство. Се покажуваме богами на дело, чукање у груди егеј пирин вака така ама ние внатре не можеме да се стабилизираме. Не дупиZnaeme nie da iznenadime.
I koga mislime deka sme padnale najnisko, da pokazeme deka mozeme uste...
nisto totalno nebitni sme. ke ne okupiraat i osloboduvaat edni od drugi i ke kradat i ona malku sto ostanaloАко дојде до глобален конфликт, не ни сакам да помислам што ќе се дешава со нашата вукојебина.
Valjda znaes deka veke "nov Konti" kruzi...Да бе брат, еве само што не покажавме со Конти дека можеме уште да ни го учукаат...
Благодарност до @Петар12345 за појаснувањето.koi se tie 2 drugi strateski tocki koi vrijat?
Мислев до Следно Лето ќе го освојат Покровск, ама им тргна може до Нова Година да го освојат.. Стигнати се до Мирноград најверојатно ќе влегуваат деновиве..Русите запнаа сериозно пред распутица или Украинциве веќе се при крај со силата ? Скоро секој ден нова објава од Руското министерство за одбрана за ново освоено градче село или нива што би рекол еден про украински член на форумов
Moze da objasnis zosto tajvan nema da moze da se odbrani i sto se slucilo so testiranjeto an odbranata na tajvan, t.e. kako kina ja testirala odbranata..Благодарност до @Петар12345 за појаснувањето.
Тајван не е во ситуација да се одбрани при евентуална инвазија од Кина. Кина досега во повеќе наврати ги тестираше нивните одбранбени капацитети и време на реакција на воените воздухоплови. Верувам дека имаат симулации на напад и реакција за секоја ситуација.
Имајќи ја во предвид експанзионистичката политика на Кина, несомнено е дека ќе го окупираат Тајван во следниве неколку години.
При конвенционална војна, источниот блок на НАТО би капитулирал за една недела (од многу причини, не само воени). Западниот блок ќе има значителни загуби и тука завршува приказната на НАТО.
САД се во незавидна геополитичка положба и ако има трета светска војна, ќе ја почнат тие.
Зашо си ти против анти америка и анти нато? Да ти фрлат 10 бона ќе видиш како ќе си за нивMoze da objasnis zosto tajvan nema da moze da se odbrani i sto se slucilo so testiranjeto an odbranata na tajvan, t.e. kako kina ja testirala odbranata..
Imeno, od moi istrazuvanja bas mislam deka tajvan ubavo ima razviena vozduhoplovna odbrana, so americki najmokjni sistemi i zatoa mislam deka Kina seuste go nema napadbato tajvan bqas radi tie sistemi.. Cisto diskutirame, nemoj da mislis deka gi branam, bas naprotiv ja sum anti amerika i anti nato..
Neka mi frlat pari ubavo ke mi dojdat ama dzabe e pak ke gi hejtam..Зашо си ти против анти америка и анти нато? Да ти фрлат 10 бона ќе видиш како ќе си за нив
Пвеводбеничкиот помлад јарец е подеднакво релевантен за македонската политика кон Русија и Украина колку што ги брани и македонските национални интереси = чиста 0 (НУЛА).Мицковски контра расположението на грото вмровски гласачи.