Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Русиве веќе не се ни замараат со Украина. Гледам ги баталија сите антивни офанзиви и ги држат позициите. Сигурно на летен одмор им е војската.
Утре кога ќе се спакуваат и ќе си отидат од Украина, ваков муабет ќе праиш. Се играа, се играа и им здосади, голем кур не се замараат нели глеаш. :LOL:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Западот го губи влијанието во светот по почетокот на војнава.
Ако продолжи вака, нема да им биде убаво. Затоа ќе идат до крај, ваљда.

Еве, замислете да заврши сега војната у Украина, како би личела ситуацијата низ светот. Многу разлика има сега од пред тоа. Многу позиции и предности изгубени од страна на Западот. Затоа не верувам дека мир им одговара и радо ќе идат до крај. Единствена надеж е Трамп, кој нешто би сменил. Но, не премногу.
Ако им учини на Американците и да излезе од НАТО. Пата пата ситуација.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.387
Поени од реакции
5.018
Ако Русите немаа воздушна надмоќ оти Зелениов пита по запад за против воздушни системи?
Ако Русите имаат воздушна надмоќ, оти Руски авиони не ја преминуваат линијата на фронтот?
Оти не летаат Русите над Киев?
Оти Украинците го снабдуваат фронтот со опрема, муниција и луѓе без проблем?

Taка де не е исто да боксуваш со Мајк Тајсон (макар и на овие години), и да ги тепаш Стивен Хокинг или Стиви Вондер... Што би било отприлика разликата меѓу амерички сателит Украина, и Ирак.
Разликата е меѓу САД и Русија, а не Украина и Ирак.
Ирак од 90та има и тоа како солидна ПВО и авијација.
САД се тие што се over powered. :D
Лекции од Јом Кипур.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.432
Поени од реакции
4.175
Koja e potrebata da letaat avioni nad Kiev?? Oni ne sakaat stanovnistvoto da go bombardiraat, ko hitler sto pravese na vremeto..

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Koja e potrebata da letaat avioni nad Kiev?? Oni ne sakaat stanovnistvoto da go bombardiraat, ko hitler sto pravese na vremeto..
Логистички центри, командни центри, бази?

И те како би сакале да летаат кај ќе сакаат над Украина, ама не можат.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.003
Ако Русите имаат воздушна надмоќ, оти Руски авиони не ја преминуваат линијата на фронтот?
- Затоа што е линија на фронтот. Фронтот е местото/просторот на кој се војува. Преминувањето на линијата на фронтот Русите го изведуваат со високопрецизни ракетни удари, директно на украинска земја, не со ловечки авиончиња.
- Затоа што не ни имаат намера. Плус, Украинците имаат ПВО кое лесно соборува авиони. Кога ќе дојде на ред, ќе летаат и над Киев.
- Затоа што се‘ уште нешто останало од украинската армија (ако веќе не е избомбардирано од Русите), за да може да снабдува по линијата од фронтот. Помошта од САД и од ЕУ не е прекината па имаат што да распоредат.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.630
Поени од реакции
42.168
Утре кога ќе се спакуваат и ќе си отидат од Украина, ваков муабет ќе праиш. Се играа, се играа и им здосади, голем кур не се замараат нели глеаш. :LOL:
сигурно ќе се спакуваат, Крим ќе го напуштат од страв од Ф-16.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.797
The transfer of MiG-29 fighter jets by Slovakia to Ukraine in 2023 was illegal; “legal measures” will be taken against the former head of the country’s Ministry of Defense Yaroslav Nagy, said Secretary of State of the Republic’s Military Department Igor Meliher.

He explained that Nagy’s expert analysis, which the former minister used to justify the need to supply Ukraine with MiG-29s, “does not exist.” In addition, according to him, “the Constitution of Slovakia prohibits the outgoing government from taking such important steps in foreign policy.”

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.302
Поени од реакции
7.024

Разликата е меѓу САД и Русија, а не Украина и Ирак.
Ирак од 90та има и тоа како солидна ПВО и авијација.
САД се тие што се over powered. :D
Лекции од Јом Кипур.
украина има повеќе авиони затоа не може русија да врши прелет над киев......можеби на некој аеромитинг 2030та кога ќе биде ослободен киев од нацистите и сатанистите од запад

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.630
Поени од реакции
42.168
Колку треба да си глуп да речеш зошто не летаат? У неговиот мали џокица свет Ф-35 лета и сите радари ги уништува. Само што за разлика од неговата фантазија овде има стотици радари и системи и сателити кои гледаат кога ќе полета некој авион во Русија.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.289
Поени од реакции
6.199
Русите во акт на добра воља ја повлекоа морнаирацата од Црно Море за подобри денови.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
Русите во акт на добра воља ја повлекоа морнаирацата од Црно Море за подобри денови.
слободно, нека се населат украински бродови у тие води

само на копно нека иде како до сега и нема гајле, слободно нека се шлапкаат у Црно Море Украинците

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.079
Сконцентрирање на многу ресурси во Naval Warfare не им е многу корисно на Украинците. Од нивна гледна точка, околу Одеса водите се веќе минирани, и може копнено да се пренесуваат работи. Тоа ме тера да сумљам дека експериментираат како најдобро да развијат стратегија против Кина. Можеби затоа Кина се повеќе и повеќе ги подржува Русите.

Член од
31 мај 2019
Мислења
317
Поени од реакции
999
Кое по ред прекршување на руските црвени линии се случува?
Неможе Западот да прекрши толку колку што Русија може да извади т.н црвени линии

Член од
15 февруари 2019
Мислења
999
Поени од реакции
3.989
Видеава што ги гледам од Украинскиве дронџии се во најмала рака страшни(пример каналов), не знам која му е крајната цел на Путин да го уништи западот или да го истреби машкото население во Русија. Одогловлекувањето на војната оди во полза само на западот а на штета на Русија. Веќе се сомневам дека има еден нормален меѓу Руските генерали, и мислам дека не им е гајле исходот на војнава туку корупција, крадење и полнење на нивните џебови барем по тоа што се гледа на терен во последниве година дена

Kajgana Shop

На врв Bottom