Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
R

Rigel Kent

Гостин

Ова се резултатите од парламентарните избори во 2012 , според овие резултати , вака би изгледала картата на поделена Украина.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Тимошенко е аут.

Крим се организира за војна, се распределуватат команданти, се спремаат тенкови и борни коли итн.

http://www.youtube.com/watch?feature=share&v=R_l9My5fG-E&app=desktop

Најмногу ми е жал дека мнозинството Украинци не се со радикалните елементи, демонстрираа против корупцијата и не сакаат да бидат завладеани од Русија (поддршката кај нив за ЕУ е симболична), но немаат каде да се свртат. Горе високо - доле длабоко. Тие ќе бидат најголемите губитници.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.513
Поени од реакции
24.291
Некој навиваат за Русија , некој за западот. За жал Украина се најде насредина помеѓу два блока кои и тоа како имаат интерес од Украина( не од Украинците, ги заболе нив за Украинците ). Така да Украина без разлика кој ке победи и кој ке формира влада секогаш ке биди нестабилна држава се додека:
1. еден ден повеќе нема да биди интересна или нема да спаѓа во свера на влијание.
2. не се опаметат Украинците и не сфатат дека најдобро за нив си мислат самите тие. Никој друг.
И затоа за се што се случува таму крив го најдувам народот. Не е Украина некоја државичка со една рака народ па ајде ке ја дупи кој како сака. 45 милиони е добра цифра. Ама чим е народот внатре разделен, не е сложен, не се држи заедно посебно за надворешната политика ке ја дупат како сакаат. И замисли парадокс. Голема држава кој може и би требало да ги молзи давата блока , просто да ја молат да и удоволат, таа пропаѓа, најверојатно и ке се распадне или нешто слично.
Пак ке речам сами си се криви.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ве читам и добивам слика како да е нужно човек да се определи за некоја страна. Или па да бираме помало зло од две зла... На кантар ќе ги ставаме Сад и Русија. Со Украина имаме, за жал, одличен пример да видиме дека нема добра страна во целата работа. Сигурен сум дека меѓу големата маса на народ кој излезе на улиците има залутани души кои реално ги разбираат проблемите со кои се соочува Украина и за нив ми е навистина жал.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Смрт за зони и пајак воз: :pos: Француска револуција со план...појма немаш од историја. Похаотична револуција и со тон фракции од француска револуција нема. За 10 години се смениле монархисти комунисти националисти и воена диктатура. ОК си е украинската револуција барем теоретски. Несакаат да се под руска доминација. Тоа е кристално јасно и тоа е тоа. Сега што има контрареволуционери има секаде тоа.
a zosto pak sakaat da se pod kontrola na sad onie masi pojma nemaat sto navistina i se a desava na ukraina i onoj samurot klicko koj direktno e praten od cia ,isto kako sto toa se desi so kasparov vo rusija ,oni vervajte izlegaat za 100 e na protest ,a pojma nemaat sto ke i se sluci na ukraina ako putin ne popusti a e na takov pat veruvajte ke umiraat luge od glad po ulicite znaete koj ke ja plati cenata na ovaa glupost na sad i eu nie ,nie za mesec dena ke plakjame 100 den za l benzin ova se americki finti za se pogolem profit od toa sto im ostana a im ostana malku nfta vo kuvajt i kjuti pred 10g sto go urnaa sadam pa sega ke ja iscicaat i od irak ama bar ke kjarat miljardi miljardi a ne samo nekolku miljardi,od druga strana putin ke go osigura pro ruskoto naselenie vo ukraina i voeno ke intervenira po potreba i ke gi brani interesite na svojot narod koj zivee vo ukraina do kraj

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Секое поскапување на нафтата иде многу повеќе на корист на Русија одколку на САД. Јас мислам дека во случајот Украина, повеќе се работи за рушење на пазарот и цената на Рускиот гас, одколку зголемување на цените на енергенсите.

Иначе во меѓувреме Рубљата падна за 10тина проценти, и гасот во пумпите кај нас падна на 36-8 денари.

Последно уредено од модератор:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.797
Секое поскапување на нафтата иде многу повеќе на корист на Русија одколку на САД. Јас мислам дека во случајот Украина, повеќе се работи за рушење на пазарот и цената на Рускиот гас, одколку зголемување на цените на енергенсите.
Иначе во меѓувреме Рубљата падна за 10тина проценти, и гасот во пумпите кај нас падна на 36-8 денари.
Според мене,базирано според она што го читам од русиве.
Ставовите се дека слабеењето на рубљата е од внатрешни причини не од надворешни.[DOUBLEPOST=1393321733][/DOUBLEPOST]

Ех, а во овие 2 дена се тргнати близу 25 советски споменици. #борбазадемократија

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom