Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.527
Поени од реакции
2.623
Абе ако не гледаш друг да не плаќа битно ти плаќај :D терај си така додека они си го товарат магарето. Јас не живеам таму и не плаќам данок на УЧК.
Кажи само со Бачињата си во Запад или од шупакот на Гремлин си излезен? Да знаеме од прилика како да те третираме :)

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.303
Генералот ти мудрува од Германија.
Ти уште имаш комплекс на мало куре?
Додека ти и таквите ко Димитрије се прикажувате како не знам какви македонци, а во меѓувреме го донесовте Заев да владее дотогаш ќе има некој да ве тегни за уши - дури и од Германија.
Ако Груевистите ти ја поебаа фирмата или некој од фамилија ти има мака тогаш свети се на Груевски, ене ти го во Маџарска сите го знаат каде живее години. Доколку и за тоа не си способен еве ти го форумот, скокај ми мене, скокај му на Рон, вади му очите на некој рандом член оти гледал подалеку од носот и не останал да му плаќа даноци на Албанците и да живее во најзагадениот град на свет. БОНУС ти е што гласавте за Заевистите па сега уште толку сте огорчени, ве разбирам јас - штета што сами не можите да се сфатите.

И аман не ми морализирај пошто ти се виде паметот кога се цитираше со Кано и кога АПЛА мојот коментар го замеша во дискусијата како да сака некој да те убие.
Никој не те тепа, аман не се секирај, особено нема некој да дојди од Австралија или не знам каде да се закрени за на Бафра да му го дотера паметот, какви сте, такви сте. До толку си небитен, како да ти објаснам?

За разлика од вас, Кано, Лестер и други од таа Австралија моментално гледаат на државата што ни остана како место за одмор, не повеќе за живеење.

Ти, превезот преку очи и плукај по другите, еве Димитрије Кинези ги вика, ти викај ги Австралјани, Германци. Секогаш некој друг ќе ви биде крив, самите вие сте најпаметни и најубави.

Биди така. :smirce:

Inaku, ti stv ne znaes so e proksi vojna :D Stopanot e zamesan, za toa se vika proksi vojna
Со таа разлика што ти и другите како тебе *(примери имаш уште неколку), тврдите дека НЕ е директно замешан туку прокси - и секако заради тоа се обидувате да ги ИСПЕРЕТЕ ОД ОДГОВОРНОСТ. Баш тоа и ти е искоментирано, читај.
Семантика е во прашање, тие му ебаа мајката на Украина во 2014 ама битно ПРОКСИ се замешани, не се директно.

Deckoto se praese golem Makedonec,
Откако прво зеде одозгора многу да му се правиш, секако дека ќе те спушти на земја.
Ти прв го нарече Кинез и сето тоа другото. Така да бадијала се правиш матуф, стои напишаното. Да го вадиме цитатот?

Ете ти ја истата таа надменост и во други дискусии, на други теми.
Не треба многу човек да бара, ова ти е од сношти:

Sea zaso bile evreite prvi, kje izgubam mn vreme da ti objasnuvam. Ne mozham dropki da te ucam na stari godini.
Проблемот е што наместо да дискутираш за темата почнуваш за човекот и му се ставаш одозгора, изиграваш морална величина. Демек многу знаеш.

Е КОГА ќе ве клоцне веќе човек, одма потоа лажите, менувате наратив, ама чекај дечкото се правел Македонец, не знам што се правел.

За да не ти се прави некој Македонец или Марсовец, ЕДНОСТАВНО Е, не клоцај. Не земај ад хоминем да му се обраќаш.

Пошто цвилите кога ќе ви се врати со реципроцитет.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.855
Поени од реакции
12.941
Ау дно дна.

Како бе Израел, мали јуесјеј са блиског истока да купува Кинеска опрема. Да бара помош

Апапа.

Ај ќе се јави британското разузнавање дека Русиве снемале лопати а нафо екипица ќе прави графикони за потрошени Искендери и Калибри :ROFLMAO:

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Имаат пратено воена опрема Израел на Украина? Знам изјавуваа дека нема ама после 2-3 дена САД им праќаат муниција.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.855
Поени од реакции
12.941
Имаат пратено воена опрема Израел на Украина? Знам изјавуваа дека нема ама после 2-3 дена САД им праќаат муниција.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201

Нивни резерви на муниција кои и Израел ги користел ама изгледа ги испразниле САД праќајќи ги на Украина.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.368
Поени од реакции
13.301
Ау дно дна.

Како бе Израел, мали јуесјеј са блиског истока да купува Кинеска опрема. Да бара помош

Апапа.

Ај ќе се јави британското разузнавање дека Русиве снемале лопати а нафо екипица ќе прави графикони за потрошени Искендери и Калибри :ROFLMAO:
Ај шо бара да купува кинеска опрема, да не почне да бара и руска.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.855
Поени од реакции
12.941
Ај шо бара да купува кинеска опрема, да не почне да бара и руска.
Од С. Кореа и Турција ќе биде врвот.

Нивни резерви на муниција кои и Израел ги користел ама изгледа ги испразниле САД праќајќи ги на Украина.

Смешно е што до пред некој месец, праќаа оружје до Азербеџан.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
други од таа Австралија моментално гледаат на државата што ни остана како место за одмор, не повеќе за живеење.
Не заборавај, гледаат да излажат локални девојки со парите, пошто се неспособни Австралија да си најдат жени :) Но хард филингс.

Колку пари јет вечер да фатиме тејбл во каффичоо, сакаме то дринк Хенеси или голден дабче ебаго, није од Астралија сне, татка замина таму фром шеесшеста, па јас кам ту визит Маседонија, и хир овде имало добро парти...

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Смешно е што до пред некој месец, праќаа оружје до Азербеџан.
Тие имаат воена индустрија за производство, ние во северна е лошото. Косово има 5 бајрактар дронови и најверојтно и повеќе возила од нас веќе.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Тие имаат воена индустрија за производство, ние во северна е лошото. Косово има 5 бајрактар дронови и најверојтно и повеќе возила од нас веќе.
Значи не знам зошто досега не сфати, дека цел свет оружјето му го предаде на Украина. Никој ништо не му остана. Само Русија има оружје. Другите сите??Да се живи тенгалата...

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.855
Поени од реакции
12.941
Ние сме во НАТО.

Не дај боже да се појави посериозна внатрешна терористичка закана кај нас.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.303
Не заборавај, гледаат да излажат локални девојки со парите, пошто се неспособни Австралија да си најдат жени :) Но хард филингс.

Колку пари јет вечер да фатиме тејбл во каффичоо, сакаме то дринк Хенеси или голден дабче ебаго, није од Астралија сне, татка замина таму фром шеесшеста, па јас кам ту визит Маседонија, и хир овде имало добро парти...
Кико, јас со тебе се имам тука цитирано?
Се имам.

Ниту сум те вреѓал, ниту си ме вреѓал. Не сме изигравале морални величини еден кон друг туку НЕ се согласувавме за мислењата поврзани на една тема.
Тема како тема, форум како форум, се разидовме во ставовите и тоа е тоа.

Погоре за друго зборам, знаеш и сам.

Овие погоре што ги цитирам ги цитирам не дека ме заболе приватно за нив, ниту ми е гајле како живеат туку затоа што на друг член (не мене) на темава му се правеле светињи и демонстрирале колку морално се НАД.

Сите сме горе долу истите ѓубриња, ова бачило таква маст дава. Но недозволиво е во една дискусија (макар и за некоја небитна ствар) да му се пушташ на некој ад хоминем оти ти се ќефнало и да го омаловажуваш.
Тоа не те прави ниту поголем, ниту во право.

Кај и тоа се дешава, па уште плачат кога ги шутираш како последица на нивната непромисленост.
Пошто убаво ти го гали егото кога на некој надмено му се поставуаш ама кога ќе те спуштат тогаш боли.

ЕДИТ:
Од друга страна, пошто она погоре не се однеува за тебе, шо имаш ти со Австралјаните т.е. со тие кои се преселиле таму и се членови на форумот не знам.
Сакајте се, мразете се ваша работа. Ако не можете тука да се разберите разберете се во приватна порака или крај краева и во 4 очи ама мене не ме мешај во маубет пошто јас со ниту еден од нив, ниту пак со тебе не сум застанал да вреѓам и омаловажувам.
Напротив, обично реагирам кога му скокаат на трети лица, кога ми се чаталат мене (како Бафра ничим изазван во дискусијата на друга тема, а сега и на ова) ќе ги шутирам еднаш два пати и толку, заборавам дека и постојат. Не реплицирам понатаму.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Значи не знам зошто досега не сфати, дека цел свет оружјето му го предаде на Украина. Никој ништо не му остана. Само Русија има оружје. Другите сите??Да се живи тенгалата...
Далеку од тоа дека "цел свет" го предале оружјето, а и ме заболе курот за другите. За нашата способност да се одбраниме спомнав затоа што тенковите ги дадовме, нефукнционалните сухои исто, имаме дадено мислам и BMP зашто имаше слики кај што горат и во опис дека се од Македонија.
За споредба Косово има 5 бајрактар и 100 дронови. 55 М1117, 200 Хамвиа, 26 турски лесни оклопни возила со топови и артилерија.

Kajgana Shop

На врв Bottom