И што сега ако напишам дека Западот го стори тоа, дали тоа ќе го промени фактот дека Русија е агресор врз Украина, исто како што САД беше агресор во Ирак?
Научени сте дека работите се црно бели. Дека јас ако ја критикувам Русија за нејзините постапки, апропо сум западно ориентиран, ама тоа ви служи како одбранбен механизам, поточно нападот е најдобра одбрана. Во случајов, не.
Значи јас немам проблем да ги посочам и злосторствата на САД, и злосторствата на Русија. Ама вас човек кога ќе спомне нешто контра Русија, одма го квалификувате како прозападен, зошто мислите дека сте на правата страна, а во реалноста, меѓу две зла, нема права страна..
Знајш како прајш? Замислена ситуација, Џон ја силува Ајше. По некоја година му текнува на Николај ја силува Надја..И сега, јас пишам “Абе неубо е што Николај ја силува Надја“ и ти викаш „ Ами Џон, ја силуваше Ајше!!“ Окккк, јас го осудувам и едното и другото...А ти ми возвраќаш, абе на Надја и мрдаше опашката, Николај си ја сметаше Надја за негова, ама Надја сакаше друг, некој поубав што кокетира со неа, и ја натера да му се скара на Николај, и затоа постапи така...
Затоа те молам, злосторствата на Западот, немој да ги користиш во одбрана на Руските злосторства...