Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    720

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.498
Поени од реакции
33.646
Port and harbor security :LOL:

Цел пристаниште им го раскостија…

Ова мора да е некој монти пајтон сценарио .
Автоматски споено мислење:

Нема шанса Русија да употребува кластер муниција. Не знам зошто некој воопшто би помислил на тоа :)
Кластер муницијата е екслузивна за
сатанистите, евросодомитите и лгбтџ
Teбе те стрелаа, или... :unsure:

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.687
Поени од реакции
6.014
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.144
Поени од реакции
22.700
Украина изгледа дека е на пат да легализира истополовни бракови.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Poland will close the border with Ukraine if the EU does not extend the ban on the supply of Ukrainian grain, which expires on September 15, said Prime Minister Morawiecki.

First, a true ally.

Secondly, "Ukrainian grain urgently needed by the world."

Им го начукаа Полјациве. :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc:

Член од
24 април 2008
Мислења
10.925
Поени од реакции
12.309
Poland will close the border with Ukraine if the EU does not extend the ban on the supply of Ukrainian grain, which expires on September 15, said Prime Minister Morawiecki.

First, a true ally.

Secondly, "Ukrainian grain urgently needed by the world."

Им го начукаа Полјациве. :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc:
На толкава инфлација и цени до небо, украинското жито би требало да биде повеќе од добредојдено од страна на евробрисељаците.

Ама па тоа не им е планот, планот им е да префрлат цел континент на исхрана со инсекти.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.366
Поени од реакции
24.506
На толкава инфлација и цени до небо, украинското жито би требало да биде повеќе од добредојдено од страна на евробрисељаците.

Ама па тоа не им е планот, планот им е да префрлат цел континент на исхрана со инсекти.
evropa misli deka ima dovolno zhito taka da ke strada afrika i bliskiot istok. evropa ne razbira deka sledi nafta za zhito i deka na kraj pak ke go jadat ama ke im dojde pamet uste malku pa pak ke komentirame deka ide zima....

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.524
Поени од реакции
2.621
Teбе те стрелаа, или... :unsure:
Не си сфатил, евросодомитите користат таква технологија за да ги ништат русите, затоа потенцирав дека Русија нема шанса да користи такво оружје бидејќи се мирољубиви, се држат до меѓународни правила, не тепаат цивили. Не знам кој каде видел дека Русија користи кластер муниција, Русија уште оружје нема пратено во Украина, досега само дипломати и миротворци шетаат по Украина, барем од тоа што може да се види. Се тоа е перење на мозок од сорос, лгбтџгљ и евросодомитите да се претстават Русите во лошо светло.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.950
Поени од реакции
83.251
Небитно кој користи. IMO нека користат што можат. Не знам како вие ја сфаќате војната.

Работата е во дискурсот при изјавите од САД. Сменет е за 180 степени, за само некој месец.
Па кога САД вика дека е тероризам тоа, а после некој месец вика дека ќе и даде на Украина касетна муниција, тогаш кој ќе го знае дали е океј или не.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.498
Поени од реакции
33.646
Не си сфатил, евросодомитите користат таква технологија за да ги ништат русите, затоа потенцирав дека Русија нема шанса да користи такво оружје бидејќи се мирољубиви, се држат до меѓународни правила, не тепаат цивили. Не знам кој каде видел дека Русија користи кластер муниција, Русија уште оружје нема пратено во Украина, досега само дипломати и миротворци шетаат по Украина, барем од тоа што може да се види. Се тоа е перење на мозок од сорос, лгбтџгљ и евросодомитите да се претстават Русите во лошо светло.
Добро, значи не те стрелале.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.361
Поени од реакции
8.957
Интересна статистика:

The agreement between Ukraine, Russia, Turkey, and the United Nations opened three Ukrainian ports for agricultural exports. Low and lower-middle income countries received nearly 20 percent of grain exports from Ukraine under the agreement as of January 2023.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom