Ало Франкфурт, он мисли дека напад се вика само ако напаѓаш туѓа територија. Не ми објаснувај мене, пред да прочиташ што сум пишал до сега, на тема: иницијатива, тактика, операции, стратегија.Мене ми изгледа дека некој тебе треба да ти објасни што е иницијатива во војна.
Не знам кој е мојот колега, ама вршење напад не е директно поврзано со иницијатива.
Во Бахмут, Вагнер цврсто ја држеше иницијативата и напредуваше секој ден. Украина пред да се повлече од последните квартови изврши поддржувачки напади за да може правилно да се повлече. Иако тоа беше напад со лимитиран успех, иницијативата не беше во нив, само спасуваа жива глава.
За што друго западните би го искористиле фолс флагот со прљава бомба кај Енергодар?Лол, ако имало експлозија во нуклеарна централа, НАТО трупи ќе влезеле во војна со Русија.
Кои глупости човече...
За видово каде што го тепаат азовцов, на твитер истово видео го видов каде што пишуваше дека бил откриен андеркавер џандар кај баграта што палеше низ Франција. Не знам што е вистина а што не е. Ама могуче е да е фејк.Грешка правиш што воопшто му идеш по наративата, не па да очекуваш објективен муабет.
Јас од никој од нив не добив аргументирано мислење како РФ може да ја изгуби оваа спора војна на трошење противУкраинаСАД и вазалите.
Kaко РФ со супериорна: техника, логистика, авијација, технолошка предност, итн, итн, да изгуби war of attrition па макар и против една Пакс Американа, ама која е позади океанот и во големи економски проблеми.
Тоа го чекам.
Не да се објаснувам со рандом навијачи што е феинт и лажњак, што е план А/Б/Ц, што е примарна цел а што опортунистички споредни цели и обиди кои ако упалат ок, ако не секако си во ќар пошто на југ имало помалку војска и си влегол до Одеса... Толку е изџвакано тоа да нема смисла ни поента. За нив освојување на 20% територија од таа на Германија и Франција заедно - тоа било пораз. Пошто не било „блицкриг победа во две недели“. Пошто империја и вазал со најголема и најспремна армија во Европа (после руската) така лесно се победуваат. Со блицкриг против руски ПВО и противник 8+ години спреман и укопан на повеќе нивоа.
Детски муабети.
Ама ќе почекам јас уште - за аргументирано мислење како во случајов РФ може да изгуби war of attriton противУкраинаСАД и вазалите. Знам дека нема да добијам такво аргументирано мислење, но ете - можеби грешам.
Автоматски споено мислење:
Нешо не ги сакаат азовци во Франција изгледа.
Во меѓувреме љубов цути на на други места.
Aко е така, некој баш се потрудил убедливо да го синхронизира аудиото.За видово каде што го тепаат азовцов, на твитер истово видео го видов каде што пишуваше дека бил откриен андеркавер џандар кај баграта што палеше низ Франција. Не знам што е вистина а што не е. Ама могуче е да е фејк.
Тебе ти пбјаснувам дека покрај тоа што се правиш паметен некому, не знам кој е ОН, и ти грешиш во твојот описАло Франкфурт, он мисли дека напад се вика само ако напаѓаш туѓа територија. Не ми објаснувај мене,
Си пишал глупости, те прочитавпред да прочиташ што сум пишал до сега, на тема: иницијатива, тактика, операции, стратегија.
Очигледно тука грешиш, фино сум ти објасниламан, оперативен аспект
Во историјта се смета дека Германија напаѓала до 1943-та, после Русија се смета дека напаѓала. Без никаква врска со тоа која територија била чива. Русија напаѓала и пред Москва, во зимската операција, а и пред Берлин.
На што ти се сложуваш, па лупаш зелениПосле 1943 нацистите имале уште минимум 5 офанзиви. Констатацијата ти е погрешна, они напаѓале, ама сојузниците ја превзеле иницијативата. Моментумот во војна е многу силен фактор.
Твојот опис на "воена иницијатива" е неточен, па јас тебе ти викам, а не "него"Секако дека станува збор за иницијатива. Тој што прави што сака, тој ја има. Другиот реагира само реактивно. Ја му објаснив за да сфати. Пошто, како што можеш и самиот да видиш, твојон колега мисли дека ако се тепаме на украинска териорија, не може да велиме Украинците нааѓаат. Како едно со друго да е зависно. Е сега, кога он мисли така, ја да му објаснувам иницијатива што е?
Мене ми изгледа дека некој тебе треба да ти објасни што е иницијатива во војна.
Не знам кој е мојот колега, ама вршење напад не е директно поврзано со иницијатива.
Во Бахмут, Вагнер цврсто ја држеше иницијативата и напредуваше секој ден. Украина пред да се повлече од последните квартови изврши поддржувачки напади за да може правилно да се повлече. Иако тоа беше напад со лимитиран успех, иницијативата не беше во нив, само спасуваа жива глава.
Луѓе сме, грешиме, ама не се понашај како шериф, не е во редАло Франкфурт, он мисли дека напад се вика само ако напаѓаш туѓа територија. Не ми објаснувај мене, пред да прочиташ што сум пишал до сега, на тема: иницијатива, тактика, операции, стратегија.
Ќе се понашам како сакам и нигде не сум згрешил.Луѓе сме, грешиме, ама не се понашај како шериф, не е во ред
Стварно не знам, затоа и тоа видео не го постирав во темата за Франција. Француски ништо не разбирам така што и од тој аспект ништо не можам да тврдам.Aко е така, некој баш се потрудил убедливо да го синхронизира аудиото.
Два збора Француски дали разбирам, ама „Мерд... Азов... А? .... Азов... А? Мерд!“, до толку разбирам.Стварно не знам, затоа и тоа видео не го постирав во темата за Франција. Француски ништо не разбирам така што и од тој аспект ништо не можам да тврдам.
Ако разбираш кажи што му зборат овие што го тепаат.
Веројатно не си сериозен за ова, така?За што друго западните би го искористиле фолс флагот со прљава бомба кај Енергодар?
Самите они со месеци пуштаат најави за полско влегување во западна Украина, дури и спојување со Полска.
Добра лага, по која Сан се познати во цел свет. И редовно да си земаш од апојте
Дообра журка
Изјави на украински претставници на власта, на чело со Зеленски. Работи кои се трубат на сите можни медиуми.Веројатно не си сериозен за ова, така?
После толку години дремење на вакви теми, сигурно не се сериозен за ова?
Еден совет, намалете со тие Твитер и Телеграм "анализи".
Се губи контакт со реалноста.