Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754
Член од
22 декември 2018
Мислења
513
Поени од реакции
718
Епа затоа и целата војна е глуп потег на Путин.Тоа беше јасно уште у старт. Теоретски шанси нема да ја добие Украина на долг рок.
Има една фраза што се користи во воени сценарија која гласи winning hearts and minds, на која што Русија потфрли скроз.
Во што потфрли? Од 41 милион - 26 милиони останати, цела советска опрема и гледаме дел западна спалена, унаказени луѓе, уништена економија(заборчена до коска, освен ако не се дадат кредити како на германците - 60% уште живеат под кирија од германците поради што домовите ги загубија во 2 светска војна), не правам муабет за инфраструктура(унаказена), изгубена територија и ред други работи.. Ќе напоменам голема грешка е Русија што ја нападна Украина.. Фактите се тие..

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
[
Епа затоа и целата војна е глуп потег на Путин.Тоа беше јасно уште у старт. Теоретски шанси нема да ја добие Украина на долг рок.
Има една фраза што се користи во воени сценарија која гласи winning hearts and minds, на која што Русија потфрли скроз.
Абре ибрик севеџански ај сега објасни ни овде каде твојата испушена фраза за winning hearts and minds успеала во било која војна што јенките ја воделе. Во Виетнам? Во Авганистан? Во Ирак? Секаде ги гледале како окупатор. И од сите тие места си заминале бегајќи газ преку глава а тие што ги поддржувале трчале по нив за да спасат жива глава.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
Им ископале една лента од автопат за да запрат воени возила. Стварно? Кое одделение беше?
Абе ти нели не веруваше дека воопшто нешто се десило што сеа се фаќаш кој што копал :ROFLMAO:

Тој К-52 изгледа прилично срушен а? :)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Абе ти нели не веруваше дека воопшто нешто се десило што сеа се фаќаш кој што копал :ROFLMAO:

Тој К-52 изгледа прилично срушен а? :)
Јас освен Гиркин, не сум видел официјално соопштение сеуште дека има срушено летала. Не викам дека нема, само не сум видел. Ти реков, ако се извлече пучист на слобода, тоа би значело на Путин деновите му се одбројуваат. Мене не ми личи така, може грешам, ама ќе дознаеме месецов.

Баш ме интересира кое ќе ти биде објаснувањето тогаш.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Јас освен Гиркин, не сум видел официјално соопштение сеуште дека има срушено летала. Не викам дека нема, само не сум видел. Ти реков, ако се извлече пучист на слобода, тоа би значело на Путин деновите му се одбројуваат. Мене не ми личи така, може грешам, ама ќе дознаеме месецов.

Баш ме интересира кое ќе ти биде објаснувањето тогаш.
Има, а сигурно се и повеќе од тие три хеликоптери и еден авион..!
Сега се подаде рака, се гушнаа, и ќе заборават на загубите и едните и другите..!
Невини дечки загинаа, ама и Вагнеровци имаа некој што ги плаче дома..

На крај џукелите што го наредија ова, ќе одат во пензија, и треба да бидат среќни,оти во некое подобро време, на прошетка во шума ќе беа однесени!

Пригожин ваков-таков, испадна храбар до јаја! Изведе успешен воен пуч!
За жал или среќа Путин нема да биде сменет(иако и он голема кривица сноси), ама сепак е столб на обединувањето на рускиот народ!
Таму мора да има еден јак лидер, и отсекогаш така функционирале… а и моментот не е погоден за негова смена.. (за тоа американците највеќе треба да палат свеќи во црква!)

И за тие што сеуште не веруваат во пучот..
Еве ќе го крстиме дека “армијата му даде жолт картон на Путин и неговите структури”
Ама колку треба да биде човек наивен(?) за да поверува дека Пригожин без никаква поддршка на армијата, извади 25к луѓе од зона на СВО кај што Суровкин има 300к под негова команда, ги однесе до Јужен Армиски Округ ака група Z кај што има уште 100к војска, пресретна 20к ахматовци без ниеден испукан куршум.. две воздухопловни бази му се предадоа…
Народ ги гушкаше и им даваше цвеќе по пат…

Мислам… хеллоуу

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Има, а сигурно се и повеќе од тие три хеликоптери и еден авион..!
Сега се подаде рака, се гушнаа, и ќе заборават на загубите и едните и другите..!
Невини дечки загинаа, ама и Вагнеровци имаа некој што ги плаче дома..

На крај џукелите што го наредија ова, ќе одат во пензија, и треба да бидат среќни,оти во некое подобро време, на прошетка во шума ќе беа однесени!

Пригожин ваков-таков, испадна храбар до јаја! Изведе успешен воен пуч!
За жал или среќа Путин нема да биде сменет(иако и он голема кривица сноси), ама сепак е столб на обединувањето на рускиот народ!
Таму мора да има еден јак лидер, и отсекогаш така функционирале… а и моментот не е погоден за негова смена.. (за тоа американците највеќе треба да палат свеќи во црква!)

И за тие што сеуште не веруваат во пучот..
Еве ќе го крстиме дека “армијата му даде жолт картон на Путин и неговите структури”
Ама колку треба да биде човек наивен(?) за да поверува дека Пригожин без никаква поддршка на армијата, извади 25к луѓе од зона на СВО кај што Суровкин има 300к под негова команда, ги однесе до Јужен Армиски Округ ака група Z кај што има уште 100к војска, пресретна 20к ахматовци без ниеден испукан куршум.. две воздухопловни бази му се предадоа…
Народ ги гушкаше и им даваше цвеќе по пат…

Мислам… хеллоуу
Епа тогаш ова што го кажуваш не може да се нарече пуч. Пуч е превземање контрола или обид за превземање контрола. Ова може да се каже нешто слично како 2001 незадоволни безбедносни структури пукаат низ Скопје, а народот ги бодри.

Може имало незадоволство, ама чим Пригожин е жив здрав служи за канализирање на тоа незадоволство. Да не зборам што тие 24 часа како измет почнала да испливува петтата колона, не гледам многу штета.

а за леталата искрено незнам, немам баш време да пратам.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.463
Поени од реакции
39.152
И шо кога ќе се смени Путин, мислите дека Русија е само Путин? Очекувате да се променат надворешните политики спрема Украина и НАТО? :ROFLMAO:

Гледајте на оваа војна како фиксна точка во времето, секако би се дешавала без разлика дали лидерот на Русија се вика Владимир, Димитри или Олег. Путин е 70 години веќе, прашање на време е кога ќе си иде. Структурите шо го донесоа на власт ќе стават наследник и ќе се продолжи по планот шо е сигурно направен за наредните минимум 30 години.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Teneke, znaci ne e nekoja misterija deka si tup ko kur, ama ova ne bese nisto slozeno duri ni za tebe.
Bukvalno vo prvata recenica go narekuvam velepredavnik.
Stvarno kolku treba si tup od 1 do beskonecnost za duri ni toa da ne go sfatis, pa da me prasas dali go pravam sposoben i cesen, ama stvarno :cautious:
Ах бе русофил, како што сам си се нарече, тајфата твоја си маструбираа на Пирогожин колку е способен.

Така да без разлика колку си ти кул и не ти е гајле нитза Украинци, нит за Руси, дел од толку сперма ти протече низ грло.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ах бе русофил, како што сам си се нарече, тајфата твоја си маструбираа на Пирогожин колку е способен.

Така да еден куп сперма си голтавте за него.
За Украинците опремени со НАТО оружје, способен испадна, тоа е доволно што треба да знаеш сега за сега. За тоа дали треба повеќе да знаеш, зависи какви му се плановите за Киев.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Епа тогаш ова што го кажуваш не може да се нарече пуч. Пуч е превземање контрола или обид за превземање контрола. Ова може да се каже нешто слично како 2001 незадоволни безбедносни структури пукаат низ Скопје, а народот ги бодри.

Може имало незадоволство, ама чим Пригожин е жив здрав служи за канализирање на тоа незадоволство. Да не зборам што тие 24 часа како измет почнала да испливува петтата колона, не гледам многу штета.

а за леталата искрено незнам, немам баш време да пратам.
Епа како ќе го наречеме поинаку?!

А нашиот пример не чини, оти нашето незадоволство и влегување во Собранието не смени ништо!

Во Русија цело крило на Путин му срушија, и тоа баш оно најбитното таму, военото!
(А искрено не верувсм да остане на тие двајца.. сигурно додека ние тука си тераме бош муабети, таму ГУР вечерва вади со торба на глава корумпирани официри! ;))

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.354
Поени од реакции
14.023
Дали успешено или не утре ќе видиме.

Јас мислам дека ова е жолт картон за сите во МО. Дали е по нарачка на Прижогин или Путин, тоа тешко да дознаеме. Незадоволство имаше и од Кадиров кон МО. Ме чуди малце неговиов потег, но лојалност кон Путин одигра вчера.

Слабо игра екипата на Путин во поглед воено. Дипломатски и економски се за пофалба сега за сега. Ама нечии синови гинат, поради корумпирани чиновници и борба за превласт.

Колку и да се мрази Сталин, сепак типот измислен е како лидер за многумина.

Овој ќе ги спакуваше дел од МО уште на почеток и правец Сибир.

Утре има состанок советот за безбедност на РФ. Јас не очекувам битни промени, кои треба да ги има.

За леталата освен еден миг8 и КА52 за другите немаше видеа. Тој мигот8 е слетан примудно после погодок со стрела, изгорен е на полето кај што е слетан но екипажот преживеал.

Има веќе гласини за смена на некои лица.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.440
Поени од реакции
18.625
И шо кога ќе се смени Путин, мислите дека Русија е само Путин? Очекувате да се променат надворешните политики спрема Украина и НАТО? :ROFLMAO:

Гледајте на оваа војна како фиксна точка во времето, секако би се дешавала без разлика дали лидерот на Русија се вика Владимир, Димитри или Олег. Путин е 70 години веќе, прашање на време е кога ќе си иде. Структурите шо го донесоа на власт ќе стават наследник и ќе се продолжи по планот шо е сигурно направен за наредните минимум 30 години.
Има разлика помеѓу тоа Путин да умре од старост, и да биде сменет со државен удар. Тогаш летаат и структури и све, и се поставуваат нови.

Kajgana Shop

На врв Bottom