- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.490
- Поени од реакции
- 43.395
брука ќе биде неспособните Шојгу и Герасимов да останат ако е вистина овој Песков што збори.
Или може Песков да го земат во улога на Миле Јанакиевски, па да лежи за ситебрука ќе биде неспособните Шојгу и Герасимов да останат ако е вистина овој Песков што збори.
Не зезај, пуч во најава? Ова врска нема со реалност, повеќе би верувал дека некако сакаат да прикријат загуби на летала, отколку дека Пригожин подготвувал пуч, за да на крај на денот се врати во Украина.Со која цел? Мислиш дека рускиот државен врв дава толку битност на тоа што се пишува за нив? Јас мислам дека на Путин му се случи сериозен проблем во системот, и ќе има доста интроспекција за правење периодов.
Вагнер ултимативно прима команди од Герасимов, а Шојгу е само политички претставник. Воената акција е политички и воено координирана, Пригожин не отишол сам да војува, следел наредби од оперативниот штаб. Све било/е координирано.брука ќе биде неспособните Шојгу и Герасимов да останат ако е вистина овој Песков што збори.
Пригожин нешто правеше. Дали беше пуч, не знам. Засега не можам да издефинирам што. Може да е и по нарачка на Путин, ако бил доведен во толку очајна ситуација да не може да ги контролира неговите.Не зезај, пуч во најава? Ова врска нема со реалност, повеќе би верувал дека некако сакаат да прикријат загуби на летала, отколку дека Пригожин подготвувал пуч, за да на крај на денот се врати во Украина.
Нешто се случува во позадина.
Ја од сабајле те чекав да потврдиш дека е феинт и се е во главите на ботовите. Еве со задоцнување како после свадба тапани ама стигна да го ставиш капачето на денешниот прекрасен ден за Руската државаНе е така, јас на пример сум на пат, слушам нешто граѓанска војна у Русија, отварам кајгана, гледам:
Гледам подоле, тенеќе пишуе.
Си викам, ќути нема потреба за секирација, ги ложат Русиве либтардите, а Вагнер се враќа у Украина.
Прати ги ронче само овие двајца, нема нешто што погодиле…
тоа ти е, како што беше десант во најава, сега е пуч у најава.
По разврската може со сигурност да се каже дека е оркестрирано. Пригожин подолго време глуми незадоволен и лупа зелени.Пригожин нешто правеше. Дали беше пуч, не знам. Засега не можам да издефинирам што. Може да е и по нарачка на Путин, ако бил доведен во толку очајна ситуација да не може да ги контролира неговите.
Ама во секој случај, блам.