Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
поминаа повеќе од 24 часа без некој да не се крсти во Св. Скот Ритер и неговите небулози излезени директно од плејбукот на Путин.
Денес овој светец, проповедаше дека Пригожин е агент на британците и дека ова е ку-де-та од страна на британците директно.
Предвиде едно чудо глупости и во рок од неколку саати се виде дека нема благе везе
:popce::popce::popce::popce:

сите немавме благе везе. Никој ама буквално никој не ни очекуваше работите да се одвиваат на овој начин.

Шојгу и Герасимов остановуаат.

Да се напомене дека ова е приватен и пропагандистички профил на некој рандомец, а не на Суровкин лично!
Му го злоупотребуваат името!

Како и да е… жално што има мртви и од двете страни… :(

Наводно киднал кај Лукашенко вагнерчето. Путката усран голуб, амнестираше криминалец што му скина 7 летала и 15 војници од авијација само да не му сврти народ. А народ ко народ глуп, се израдува на “примирјето” се е супер, поише си скинаа сами у еден ден него украинците за еден месец. Па и на бројките што им ги провали дека се пута 10 од официјалните, и тоа го забораија одма ко да не се десило. Следува распадот полека пополека без брзање.
Автоматски споено мислење:

Му го злоупотребуваат името!

Море мамичето нивно!

сите немавме благе везе. Никој ама буквално никој не ни очекуваше работите да се одвиваат на овој начин.
Не е така, јас на пример сум на пат, слушам нешто граѓанска војна у Русија, отварам кајгана, гледам:
Ростовскиот феинт што би рекол другарот @jamajka
Гледам подоле, тенеќе пишуе.

Си викам, ќути нема потреба за секирација, ги ложат Русиве либтардите, а Вагнер се враќа у Украина.

Прати ги ронче само овие двајца, нема нешто што погодиле…

тоа ти е, како што беше десант во најава, сега е пуч у најава.

Последно уредено:
Не ми се верува да остане ова без промени…
Ако е така… залудно загинаа луѓе!

Некој наредил да ги гранатираат Вагнеровци!
Како резултат на тоа вагнеровци убија 15 души…
Тоа се е причинско-последична врска.
Ако остане Шојгу… да им е*ам пиперот!

Говореше еден од луѓето на батушката кој учествувал во преговорите. Герасимов и Шојгу најверојатно остануваат .
Ако останат Герасимов и Шојгу, тогаш тоа што го направи Пригожин денес, се опишува со видеово:

Ама не мислам дека е толку наивно.

И на крајот што е користа на Вагнер од пучот?

Според оваа ништо не се менува, освен што Пригожин е на листата за ликвидација.

Или можда приказни за мали деца и тенеќе.
Со која цел? Мислиш дека рускиот државен врв дава толку битност на тоа што се пишува за нив? Јас мислам дека на Путин му се случи сериозен проблем во системот, и ќе има доста интроспекција за правење периодов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom