Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746
Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Vasington kur go boli i za nivnite sinovi, ne pak za tugjite.
Celta gi opravduva sredstvata :toe:
Прво треба да постигнат некоја цел… па тек тогаш ќе го правиме муабетот како и со колку.
Ако денот се познава по утрото, за жал ќе гледаме нови и недогледни алеи со украински знамиња и венци по земја…

Битно Слава Ју-Ес.. пардон Украини
Автоматски споено мислење:

Да им се броеја во четири цифри загубите, ќе се изнагледавме стотици трупови по полињата а не напуштени оклопни возила.
Ти уште ги рачунаш батаљоните од Бахмут за реални и 100% подготвени, така?
Ah the force is strong with you

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.210
Прво треба да постигнат некоја цел… па тек тогаш ќе го правиме муабетот како и со колку.
Ако денот се познава по утрото, за жал ќе гледаме нови и недогледни алеи со украински знамиња и венци по земја…

Битно Слава Ју-Ес.. пардон Украини
Ne me sfati. Vasington kur go boli i za svoite cim gi prakja iljadnici km od doma za da shirat demokratija. Ne gi prakja na piknik, vo misija odat kade kolku i da se spremni, nekoj ke go jadi brutot. I tie imaat majki doma koi placat za niv.
Za Ukraincite iskreno sami se donesoja vo situacija da biraat sto e podobro magare da ti go bapni ili zmija da te apni, taka da .....

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Абе срцето ви плаче за украинските животи :D

Со сила ги терале они нејќеле:D

Да, ептен ќеф им е некој да им отцепи таму 20% од територија и цела година секој ден да ги напаѓа со крстосувачки ракети.

Леле замисли каков шок, решиле да се борат против непријателот наместо со цвеќиња, леб и сол да ги пречекаат :eek:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.349
Поени од реакции
43.141
од ова што гледам сигурно има преку 15 леопарди уништени и напуштени и над 20 бредлиња исто така напуштени и уништени.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.210
Абе срцето ви плаче за украинските животи :D

Со сила ги терале они нејќеле:D

Да, ептен ќеф им е некој да им отцепи таму 20% од територија и цела година секој ден да ги напаѓа со крстосувачки ракети.

Леле замисли каков шок, решиле да се борат против непријателот наместо со цвеќиња, леб и сол да ги пречекаат :eek:
Neznam za drugite, mene oko ne mi trepnuva.
A i da dojdi tuka da se zema tamu zapadniot del, isto oko nema da mi trepni.
Ti slobodno ako sakas odi bori se.
Sekako tvrdese toa sto tvrdese na vremeto, ne bas taka oddamna ;).

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Ne me sfati. Vasington kur go boli i za svoite cim gi prakja iljadnici km od doma za da shirat demokratija. Ne gi prakja na piknik, vo misija odat kade kolku i da se spremni, nekoj ke go jadi brutot. I tie imaat majki doma koi placat za niv.
Za Ukraincite iskreno sami se donesoja vo situacija da biraat sto e podobro magare da ti go bapni ili zmija da te apni, taka da .....
Тие свесно одбираат да бидат во армија и земаат пари за тоа. Кога го потпишале договорот, веќе ја ставиле главата во вреќа.

Украинците гледаме како ги собираат од улици, ги мкнат од дома. Тоа се обични луѓе, доктори, инженери, информатичари работници, студенти и деца кои завршуваат средна. Оружје само на Кантер Страјк виделе. Не сакаат да војуваат и не сакаат да гинат. Да не ставеа забрана за машко население од 18-60, сите ќе заминеа до сега.
Ниту бирале тие нешто во минатото, ниту бираат сега.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Neznam za drugite, mene oko ne mi trepnuva.
A i da dojdi tuka da se zema tamu zapadniot del, isto oko nema da mi trepni.
Ti slobodno ako sakas odi bori se.
Sekako tvrdese toa sto tvrdese na vremeto, ne bas taka oddamna ;).
Не е дали око им трепнува или не, ама фактот дека глумат како шокирани или изненадени дека Украинците се бореле ми е пресмешен.

Партал им ја направија цела држава и се чудат зашто возеле преку мински полиња и јуришале во бој. После анексијата на Крим а посебно после февруари лани, омразата кон Русите е интегрален дел од Украинскиот идентитет.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.349
Поени од реакции
43.141
Не е дали око им трепнува или не, ама фактот дека глумат како шокирани или изненадени дека Украинците се бореле ми е пресмешен.

Партал им ја направија цела држава и се чудат зашто возеле преку мински полиња и јуришале во бој. После анексијата на Крим а посебно после февруари лани, омразата кон Русите е интегрален дел од Украинскиот идентитет.
кој се борел? гледаш дека сите возила се напуштени? Овие не се бореле. Овие се невини конскрипти што ги гледавме по видеа како ги "регрутираат". Тие што се бореа одамна умреа за каузата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.210
Тие свесно одбираат да бидат во армија и земаат пари за тоа. Кога го потпишале договорот, веќе ја ставиле главата во вреќа.

Украинците гледаме како ги собираат од улици, ги мкнат од дома. Тоа се обични луѓе, доктори, инженери, информатичари работници, студенти и деца кои завршуваат средна. Оружје само на Кантер Страјк виделе. Не сакаат да војуваат и не сакаат да гинат. Да не ставеа забрана за машко население од 18-60, сите ќе заминеа до сега.
Ниту бирале тие нешто во минатото, ниту бираат сега.
Jbg, taka idi koga e vojna. Da ne mislis site so dusa cekaat da bidat regrutirani ili povikani od rezervniot sostav. Ili toa ili dezerter, a za dezerter se znae.
No ima tuka i drug agol na rabotite.
Kako se stigna do toa ili na front ili dezerter?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
кој се борел? гледаш дека сите возила се напуштени? Овие не се бореле. Овие се невини конскрипти што ги гледавме по видеа како ги "регрутираат". Тие што се бореа одамна умреа за каузата.
Возила се напуштаат или поради механички дефект или поради страв кога ситуацијата изгледа без надежна и некој не сака да умре, што е нормално. Тоа не значи дека не сакаат да убиваат Руси.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.210

Se vozat oti ili toa ili pred zid kade sigurno ke zaginis. Vaka imas sansi.
Drugoto ti e made vo cibuk. I Germancite im gi ebavaja zenite 5 godini na sred Pariz pa ete sega najdobri drugari se.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350

Ај округло па на ќоше!
Зошто ова не им се дешаваше кога имаа демократски избран претседател, туку срањата им почнаа откако Uncle Sam реши да им даде од неговата демократија во вид на државен удар?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.349
Поени од реакции
43.141
Возила се напуштаат или поради механички дефект или поради страв кога ситуацијата изгледа без надежна и некој не сака да умре, што е нормално. Тоа не значи дека не сакаат да убиваат Руси.
да, сите возила ги напуштиле ради механички дефект. Јас до сега видов може 50 парчиња напуштени. Или овие се расипуваат многу или посадата ги напушта и се крие по грмови. Тоа и ти го кажуваш, војниците се деморализирани и не сакаат да гинат за глупости.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
^овоа убаво на сликата.

Абе а @teneke кај ни е, рече дека ќе се активирал кога ќе почнела офанзивата, ама изгледа очекуваше друго сценарио, сепак е рано и очекувам да пробијат на некое место подлабоко, ако ништо не успеат можно е да има и друг правец војната, сега ме мрзе да пишувам за тоа кој се опциите.
Да, така планирав, ама да ти кажам колку ми е рајат мозокот, дупло по продуктивен сум, убо е времето надвор ич не ми се враќа во оваа лудница од тема.

И за доброто на другите, да ви кажам, а и темава општо, би предложил секој член максимум да можи на постира 5 пати дневно, ако не бан една недела.

И воедно рано е за прогнози што ќе биди со контра офанзифава и со војната воопшто.

Kajgana Shop

На врв Bottom