jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.498
- Поени од реакции
- 27.316
Јас мислам Владе, ти треба да решиш на кој град ќе му ги изучуваме уличките следно и да пратиме барање до Путин.Tuka sum. Kazi so treba ?
Јас мислам Владе, ти треба да решиш на кој град ќе му ги изучуваме уличките следно и да пратиме барање до Путин.Tuka sum. Kazi so treba ?
Овие од песнава сигурно се заблагодаруваат за осиромашениот ураниум што им го даде нивниот BFFТаман да ја возат учителката до селото..
Thank You USA - Armend Miftari MENDI (Official Video)
Singer: Armend Miftari MENDIMusic: Armend Miftari MENDIComp: Armend Miftari MENDISolo: ILIRIREC: InArt StudioLyrics:Armend Miftari MendiPër dasma e ahengje e...youtu.be
Не се секирај… тие не ни учат физик и хемикОвие од песнава сигурно се заблагодаруваат за осиромашениот ураниум што им го даде нивниот BFF
…а таман тргнав да го барам ова селово, како и да се викаше.. Пара Дол (тоа му доаѓа нешто како Долно Дупени ваљда )Јас мислам Владе, ти треба да решиш на кој град ќе му ги изучуваме уличките следно и да пратиме барање до Путин.
Никаде не викам дека враќањето на Крим е извесно, туку возможно (и дека Украина би пробала да го врати).Да на тебе. специфично за тебе викам. Не дека сакам да те навредам или нешто. После тоа што си го постирал, после твоето мислење дека враќањето на Крим е извесно, победата на Украина е извесна. За тебе следува тажен период. За било кој следува тажен период кога ќе свати до кој степен бил заблуден и секој би ја изгубил самодовербата после студениот туш што ќе ти следи.
Епа тоа, ти како главен снабдител за чипови за ракетите и моторчиња за читосите, треба да кажеш кој град сакаш да го изучуваме следно. Бахмут веќе уздуш и попреку го знаеме, со врзани очи.Ne sum vo tek, ne pratam bas od dol do dol kako napreduva ili uzanaduva specijalnata operacija na Ruskata federacija, taka da ne e na odmet da me brifirate sto imam propusteno. Bahmut padna , toa znam .
Возможно е и да фатиш седмица на Лото само колкава е веројатноста тоа да се случи.Никаде не викам дека враќањето на Крим е извесно, туку возможно (и дека Украина би пробала да го врати).
За победа на Украина немам спомнато во ниту еден пост, не знам од каде сега ова ми го извади? Што воопшто може да се класифицира за победа моментално?
Но нејсе, барем те разбрав конечно за што збориш.
И покрај повторниот муабет за тажен период и студен туш и заблуди и не знам што...
Last update: у с.Глотово фатени се двајца нацисти со 6 кубика дрва…Ne sum vo tek, ne pratam bas od dol do dol kako napreduva ili uzanaduva specijalnata operacija na Ruskata federacija, taka da ne e na odmet da me brifirate sto imam propusteno. Bahmut padna , toa znam .
Bataliv toa, nema kraj ova. Site cipovi na edno gradce kolku Pehcevo gi potrosija.Епа тоа, ти како главен снабдител за чипови за ракетите и моторчиња за читосите, треба да кажеш кој град сакаш да го изучуваме следно. Бахмут веќе уздуш и попреку го знаеме, со врзани очи.
Ali koga ke naucime, ke znaeme i koga bile posadeni, i od koj. I dali na osojnica bile rasteniLast update: у с.Глотово фатени се двајца нацисти со 6 кубика дрва…
Според тоа колку бавно напредува руската армија… бар до утре нема да знаеме дали биле бука или даб..
Bas toj makedonec sto zivee vo Berlin e pe*er (staufer)Чекај сега, очекувај наплив на напалени русољуби, кои си ја плукаат сопствената татковина, со умот живеат во Русија, поголеми хвалоспеви за Русија ќе прочиташ од нив, него ли што ќе читаш во мемоарите на Дмитриј Песков, ама истовремено се логираат на кајгана и живеат во Германија, Австралија, Шведска,УСА и Данска...Рокајте до коске....
Ќе читаш колку педери имало во Берлин, а тој исто живее во Берлин.. ) Па бато, ако ти сметаат што бараш да живееш кај нив, оди во Владивосток. Оу јеа
Не е битно кој ја води операцијата, се додека е успешна и нема политички проблеми дома.1. Тука е клучниот момент: не трошеше Руската армија, туку приватна воена групација. Пригожин е главниот "виновник" за тоа што се случуваше во Бахмут (а претходно и Соледар) заради негови лични причини. Видоа дека имаат успех кај Соледар, па решија да тераат и со Бахмут до крај. Вака он може да се пофали со завземање на град, во период кога Руската војска не завземала ништо веќе 1 година. Луѓето што беа праќани да гинат беа претежно затвореници (барем од она што го знаеме дека Вагнер регрутираат затвореници за на фронт), така што не се во значајна загуба од тој поглед (во нивни очи). За опрема и оружје очигледно не се замараа многу ако се губи, можеби и затоа имаше доста видеа како Пригожин се жали дека не му праќаат доволно Русиве.
Најискрено мислам дека е само оваа причина. Дека нема задни намери, симболики, значење на рути итн... Чисто едноставно - истакнување на поединец што има големи лични претензии.
3. Бранењето на Крим станува експоненцијално потешка задача ако немаат копнена врска со Русија (т.е. мостот). Носење на ресурси со бродови и авиони/хеликоптери би било огромен зафат за Русија на долг рок, па дури и на краток ако Украина има ракети/проектили/дронови кои што би можеле да ги гаѓаат тие бродови/авиони. Само потсети се на Москва.
4. Јас па баш имам добиено спротивен впечаток, дека ПВО на Украина е посилно/поспремно од порано. Ако им веруваме на репортите/статистиките што ги прикажуваат Украинците, пред пола година и повеќе рушеа само околу 50/60% од дроновите/ракетите испратени од Руска страна, за сега таа бројка да е над 90%.
5. Искрено, и мене многу ме интересира ова - како планира Украина да ја користи новата опрема, особено авионите што ги бараат и очекуваат (F-16).
6. Абе, и за Херсон Русиве се јачаа ("главен град на наша нова област"), за на крај да ја здувнат од таму.
"Никогаш не вели никогаш".
Од Воден да не влечеш корени ? И башка Бахмут настрада, за да не ја срамнат Одеса.Bataliv toa, nema kraj ova. Site cipovi na edno gradce kolku Pehcevo gi potrosija.
Inaku Odesa mi praj kef vekje ako me prasvas, ne za drugo tuku nekako na Voden me podsekja. Ali malce glupo bi bilo da go sramnat. Neka smilsat nesto drugo ako mozi ovoj pat, ne kukja po kukja.
Ne be nema vrska. Ali znaes kako velat. Solun e nas, Atina ke ja delime. Za Voden ne ni prajme muabetОд Воден да не влечеш корени ? И башка Бахмут настрада, за да не ја срамнат Одеса.