толку си смотан? Тоа е Т-34, тенкот што ја доби WW2Шо биднало со парадава едно тенкче од музеј извадено? Уште да откажат прелетите со авијација остана. Кое фијаско од држава неверојатно.
Ај ја што сум смотан остај тоа, него кажи ми лепи Ронка, другине паради низ години уназад исто само едно тенкче вадеа?толку си смотан? Тоа е Т-34, тенкот што ја доби WW2
T-34 секогаш го ваделе прв. Оваа година колку што видов, немаше други тенкови и самоходни хаубици. Не ја знам причината за тоа, најверојатно таа опрема им е пратена на фронт.Ај ја што сум смотан остај тоа, него кажи ми лепи Ронка, другине паради низ години уназад исто само едно тенкче вадеа?
Чекај сеа, нели имаа тенкови за против цел свет? Нели тајни оружја? Сијка Пиштолова директно од асембли лајн у тоа Урал курал фабриката пушташе клипови од нови тенкови. Шо е сеа оваа работа?T-34 секогаш го ваделе прв. Оваа година колку што видов, немаше други тенкови и самоходни хаубици. Не ја знам причината за тоа, најверојатно таа опрема им е пратена на фронт.
немаат тенкови, само 3 тенка имаат што им се на фронт сега. Верувам дека овој одговор те задоволи.Чекај сеа, нели имаа тенкови за против цел свет? Нели тајни оружја? Сијка Пиштолова директно од асембли лајн у тоа Урал курал фабриката пушташе клипови од нови тенкови. Шо е сеа оваа работа?
Секако, доколку не го знаеш јазикот во државата во која си, не ја почитуваш неа, народот, историјата итн тогаш нема што да бараш тука. Патем јас не реков ништо за оваа одлука, само се прашував на глас што би ни се случило нас ако ние воведеме вакво нешто, дали нашите стратешки сојузници и верни пријатели би реагирале со аплауз или со осуда.Замислувам ама временската рамка не ми штима.
Дали би било добро да има таков закон пред да воведеме двојазичност, според мене ДА
После законот за двојазичност треба тест задвата јазика НЕ
Сега тебе те прашувам:
Според тебе правилна одлука на европска држава или не?
Па ја Ронка не сум дошол тука за да се задоволувам. Си праиме муабет, рускава војска ко украинскава котраофанзива. И двете ги нема.немаат тенкови, само 3 тенка имаат што им се на фронт сега. Верувам дека овој одговор те задоволи.
И после јас сум бил „русофил“, а не сум ја гледал парадата.немаат тенкови, само 3 тенка имаат што им се на фронт сега. Верувам дека овој одговор те задоволи.
Не ја гледав ни ја за среќа, ама твитерот збесна па морав да се осигурам со кајгана стручњаците. Далеку си ти од русофил, којзнае колкав процент од продадените карти и фастфудови у крипто арена идат преку даноци у финансирање оружје за Украина. Да не зборам даноци на платите на прва постава на Лејкерс. Па Леброн сам има платено три бредлија и пола химарс годинава. А ти навијаш за него…И после јас сум бил „русофил“, а не сум ја гледал парадата.
Не му беше тоа поентата - дали Русите се тоа или нешто друго, туку дека Западот има мега-двојни аршини. Третманот на Латвија и Македонија.Тие Руси се колонизатори донесени од пичкуматерину откако Латвијците се однесени по гулаг. Иста тактика како денес во Мариупол или Крим на пример (само сега немаат доволно Руси па носат браќа од Кавказот). Премногу меки беа балтичките држави со колонизаторите по распадот на СССР, требаше се тоа одма назад у Перм и Новосибирск. Уште па и шанса им даваат, после 30 години да научат јазик...Русите се шќипетарите на источна Европа, тоа е тоа што не можете да го сфатите и се чудите зошто секоја соседна земја ги мрази.
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Тие Руси се колонизатори донесени од пичкуматерину откако Латвијците се однесени по гулаг. Иста тактика како денес во Мариупол или Крим на пример (само сега немаат доволно Руси па носат браќа од Кавказот). Премногу меки беа балтичките држави со колонизаторите по распадот на СССР, требаше се тоа одма назад у Перм и Новосибирск. Уште па и шанса им даваат, после 30 години да научат јазик...Русите се шќипетарите на источна Европа, тоа е тоа што не можете да го сфатите и се чудите зошто секоја соседна земја ги мрази.
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk