Kako rekle,Чудна преобразба за стрикото.
Прегледај го приврзокот 375519
Kur praj Kur rasipuva.
Kako rekle,Чудна преобразба за стрикото.
Прегледај го приврзокот 375519
Уште подобро, една независна и неутрална Украјина беше недвосмислено на наша страна, што со продажба што со донации и со именување на шкиптарските паравојски со правото име, како што може да се забележи од видеото.Одговорот е дека тоа не беше про-западно ориентираната Украина, туку една, во најмала рака независна Украина, чиј лидер се обидуваше да игра некоја неутрална линија.
Не е убаво да се вреѓа цел еден народ, особено народ кој помогнал кога требало, не чини тоа.Украинскиот народ е најглуп у историјата на оваа планета, тоа веќе верувам на сите дека им е јасно. Не ги окривувам што потпаднаа под влијание на јенките, пара буши секаде арно ама да гинеш за тие џукели е нешто што е на нивна душа, никој не им е крив. Освен оние гревчиња што ги влечат по улица за да ги регрутираат. Тоа оди на ваша душа....слава Украини јеботе.
Автоматски споено мислење:
Мали Џокица како замишља геополитика
Она што упатува на тоа дека мнозинство е за запад е самото ниво на отпор. За да се држи фронт 13 месеци против втора најјака сила во светот, да се држи еден град пола година потребен е сериозен напор од страна на целата нација, јас не го очекував тоа, но како што гледаме тоа се случува, инаку е тешко да се знаат проценти но ова би била некаква индикација.Нема никаква дилема дали власта во Украина пред војната, после, сега, или утре, била корумпирана.
Колку Украинци се за Запад, а колку не се, тоа не е баш толку лесно утврдливо. Власта е за Запад, а власта ја бира народот, некој ќе рече.
Но и кај нас власта е за Запад и за менување на уставот и за менување на закон заради интереси за американска фирма и тн. и тн., а сепак никој не би се согласил дека и народот е за тие ствари.
Во Луганск, Доњецк и Крим не е таква ситуацијата.Она што упатува на тоа дека мнозинство е за запад е самото ниво на отпор. За да се држи фронт 13 месеци против втора најјака сила во светот, да се држи еден град пола година потребен е сериозен напор од страна на целата нација, јас не го очекував тоа, но како што гледаме тоа се случува, инаку е тешко да се знаат проценти но ова би била некаква индикација.
Во ред, но тоа се места со значително, ако не и мнозинско руско население.Во Луганск, Доњецк и Крим не е таква ситуацијата.
не се драфтувани руси да се борат против Русија? Сакаш да кажеш дека сите војници се украинци кои се борат за Украина? Ако гледаш видеа, 90% зборат руски а не украински.Во ред, но тоа се места со значително, ако не и мнозинско руско население.
Не се сите.не се драфтувани руси да се борат против Русија? Сакаш да кажеш дека сите војници се украинци кои се борат за Украина? Ако гледаш видеа, 90% зборат руски а не украински.
не знам што бладаш, руси се борат против руси моментално у најголем број. Све мобилизираат луѓе од Херсон, Одеса, Харкив, Днепропетровск или пак од местата каде што има Унгарци претежно на запад.Не се сите.
Гледај што ги снаоѓа и ќе ти биде јасно. Јас не ги мразам, ги осеќам како свој народ. Тоа дека се глупи е констатација и воопшто не ми е мил тој факт. Исти кур сме и ние, глуп народ.Не е убаво да се вреѓа цел еден народ, особено народ кој помогнал кога требало, не чини тоа.
Му е гајле него, на многупати отворено се декларира како словенофоб и дрка кога словенски народи се борат меѓусебно.Гледај што ги снаоѓа и ќе ти биде јасно. Јас не ги мразам, ги осеќам како свој народ. Тоа дека се глупи е констатација и воопшто не ми е мил тој факт. Исти кур сме и ние, глуп народ.
Они ни помогнале да се справиме со истите што сега ги водат у смрт.
Не не се само Украинци, има од Полска, Британија, Германија, Хрватска, САД, Франција, балтичките ПИГови и уште многу други... ма цел нАТО плус неонацистички движења од други земји испраќаат пци на војната.не се драфтувани руси да се борат против Русија? Сакаш да кажеш дека сите војници се украинци кои се борат за Украина? Ако гледаш видеа, 90% зборат руски а не украински.