Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
тоа дека луѓе со деменција ги водат ги гледаат како слаби.
деменција или не, западот нема интерес за мир во моментов. Така да било каков мировен договор е бесполезен.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Кое е тоа завидно општествено ниво на Русија баш ме занима? Или Русија е само строгиот центар на Москва и Ст Петерсбург? Баш ме занима завидното културолошко и општествено ниво на чеченците, на бурјатите. Се виде нивото уште у првиот налет во Украина, изебаа се што оди на две нозе од бебе до баба, испокрадоа од игла до локомотива. Капак на све дома сендвич политиката пуштена на најако, ги собира болнион куропушачите по стадиони у автобуси им дава боршч од казан и по еден сендвич и ајт сиктер у дупките. Имала Русија некад општсество и култура, ова денес не е достојно да се нарекува потомец на тоа време.
Кога руското општество било поразлично од денешното? Русија што ја знаеме од литература, уметност и култура, секогаш била Москва и Петроград. И по некој протеран во гулаг. Не е тоа држава што има рамномерен економски или цивилизациски развој.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Колку и да е добра иницијативата нема да фати корен бидејќи САД и НАТО во моментов не се заинтересирани за мир. А уште помалку се сакаат Кина да ја има улогата на миротворец.

Ама од друга страна, одбивањето на САД и НАТО на Кинеската мировна иницијатива може да и даде изговор на Кина да и даде оружје на Русија.
Ако не се лажам Русија денес го доби планот.
Автоматски споено мислење:

Западот ја гледа Русија како слаба, нема да ја пропуштат приликава да ги исцедат пред некаков мировен договор. Игорче само го следи наративот.
Грешка си. Ме чуди пошто ја следиш темава.

деменција или не, западот нема интерес за мир во моментов. Така да било каков мировен договор е бесполезен.
И те како имаат интерес па и вака да остане на терен. Ама чекор по чекор.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Планот е контрадикторен сам во себе.

Топ кај тебе во продавниците како е?
И кај нас исто, немаштија, само лубрикантите идат како алва

Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.344
Пролистај наназад и види кој почна прв да вреѓа, не прај се невина Ѓурѓа. Стојат мислењата, бујрум. Затоа викам прво вреѓате, па човек кога ви враќа одма плачите. Биди маж мајкаму стара, кога вреѓаш, трпи. Ако не сакаш да те вреѓаат, не вреѓај. As simple as that...

Море одвеан, ако си доволно писмен прочитај како се вика темава, ти за Канада зборваш. Оди отвори тема, со задоволство ќе дадам мислење на неа за Канада.
Мразиш, па не мразиш, учиш, ама не научуваш со одјавен и одјебен памет.

Ти се правиш невина Ѓурѓа, не те вреѓаат, ама се правдаш дека на навреда си возвратил со навреда. Типичен мекартистички начин на размислување, сите не ти чинат додека не се докаже спротивното.

Мала поправка: западот никогаш нема интерес за мир.

Единствено полошо од тоа да бидеш непријател на Америка е да бидеш пријател на Америка

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Мразиш, па не мразиш, учиш, ама не научуваш со одјавен и одјебен памет.
Јас не мразам, одвеанко. Не те бива ниту за вреѓање со тој обидот за мозок што го имаш во глава. Учам од тој што е вреден за учење. Еве ќе го земам за пример @jamajka -нацот. Иако најчесто нашите ставови се различни, сепак имам почит кон човекот, елоквентен е, и јас не се правам сезнајко па кога со аргументи ќе ми докаже дека не сум во право знам да се повлечам и да признаам дека некои работи не сум ги резонирал добро, тоа е човечки и нема човек што се знае. Но ти и таквите како тебе, што се мислат дека се знаат, и дека се за се во право, и вреѓаат и пуштаат отровни стрели кон оној што не мисли како нив, па после кога ќе им вратиш на ист начин, изиграваат невини бебиња, и глумат поштењачи имам друг пристап сличен на твојот кон мене, и после квичите како пекинезерчиња. Ти реков, биди маж не плачи.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.344
Јас не мразам, одвеанко. Не те бива ниту за вреѓање со тој обидот за мозок што го имаш во глава. Учам од тој што е вреден за учење. Еве ќе го земам за пример @jamajka -нацот. Иако најчесто нашите ставови се различни, сепак имам почит кон човекот, елоквентен е, и јас не се правам сезнајко па кога со аргументи ќе ми докаже дека не сум во право знам да се повлечам и да признаам дека некои работи не сум ги резонирал добро, тоа е човечки и нема човек што се знае. Но ти и таквите како тебе, што се мислат дека се знаат, и дека се за се во право, и вреѓаат и пуштаат отровни стрели кон оној што не мисли како нив, па после кога ќе им вратиш на ист начин, изиграваат невини бебиња, и глумат поштењачи имам друг пристап сличен на твојот кон мене, и после квичите како пекинезерчиња. Ти реков, биди маж не плачи.
Повторуваш едни исти глупости како расипана плоча, разбирливо кога си алергичен на учење.

Kajgana Shop

На врв Bottom