- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.255
- Поени од реакции
- 18.205
деменција или не, западот нема интерес за мир во моментов. Така да било каков мировен договор е бесполезен.тоа дека луѓе со деменција ги водат ги гледаат како слаби.
деменција или не, западот нема интерес за мир во моментов. Така да било каков мировен договор е бесполезен.тоа дека луѓе со деменција ги водат ги гледаат како слаби.
Ама немаат од ајварот на Заев.Во Мариупол, разрушен град, скоро излезен од војна.
Ви се намоча Русија на санкциите.
Кога руското општество било поразлично од денешното? Русија што ја знаеме од литература, уметност и култура, секогаш била Москва и Петроград. И по некој протеран во гулаг. Не е тоа држава што има рамномерен економски или цивилизациски развој.Кое е тоа завидно општествено ниво на Русија баш ме занима? Или Русија е само строгиот центар на Москва и Ст Петерсбург? Баш ме занима завидното културолошко и општествено ниво на чеченците, на бурјатите. Се виде нивото уште у првиот налет во Украина, изебаа се што оди на две нозе од бебе до баба, испокрадоа од игла до локомотива. Капак на све дома сендвич политиката пуштена на најако, ги собира болнион куропушачите по стадиони у автобуси им дава боршч од казан и по еден сендвич и ајт сиктер у дупките. Имала Русија некад општсество и култура, ова денес не е достојно да се нарекува потомец на тоа време.
Радосен си.Deneska
И тоа имаат!Ама немаат од ајварот на Заев.
Ако не се лажам Русија денес го доби планот.Колку и да е добра иницијативата нема да фати корен бидејќи САД и НАТО во моментов не се заинтересирани за мир. А уште помалку се сакаат Кина да ја има улогата на миротворец.
Ама од друга страна, одбивањето на САД и НАТО на Кинеската мировна иницијатива може да и даде изговор на Кина да и даде оружје на Русија.
Грешка си. Ме чуди пошто ја следиш темава.Западот ја гледа Русија како слаба, нема да ја пропуштат приликава да ги исцедат пред некаков мировен договор. Игорче само го следи наративот.
И те како имаат интерес па и вака да остане на терен. Ама чекор по чекор.деменција или не, западот нема интерес за мир во моментов. Така да било каков мировен договор е бесполезен.
@Staufer Игорче брату умираат овие немаат пари полни се полицивеВо Мариупол, разрушен град, скоро излезен од војна.
Ви се намоча Русија на санкциите.
И кај нас исто, немаштија, само лубрикантите идат како алваПланот е контрадикторен сам во себе.
Автоматски споено мислење:
Топ кај тебе во продавниците како е?
Мразиш, па не мразиш, учиш, ама не научуваш со одјавен и одјебен памет.Пролистај наназад и види кој почна прв да вреѓа, не прај се невина Ѓурѓа. Стојат мислењата, бујрум. Затоа викам прво вреѓате, па човек кога ви враќа одма плачите. Биди маж мајкаму стара, кога вреѓаш, трпи. Ако не сакаш да те вреѓаат, не вреѓај. As simple as that...
Море одвеан, ако си доволно писмен прочитај како се вика темава, ти за Канада зборваш. Оди отвори тема, со задоволство ќе дадам мислење на неа за Канада.
Мала поправка: западот никогаш нема интерес за мир.деменција или не, западот нема интерес за мир во моментов. Така да било каков мировен договор е бесполезен.
Јас не мразам, одвеанко. Не те бива ниту за вреѓање со тој обидот за мозок што го имаш во глава. Учам од тој што е вреден за учење. Еве ќе го земам за пример @jamajka -нацот. Иако најчесто нашите ставови се различни, сепак имам почит кон човекот, елоквентен е, и јас не се правам сезнајко па кога со аргументи ќе ми докаже дека не сум во право знам да се повлечам и да признаам дека некои работи не сум ги резонирал добро, тоа е човечки и нема човек што се знае. Но ти и таквите како тебе, што се мислат дека се знаат, и дека се за се во право, и вреѓаат и пуштаат отровни стрели кон оној што не мисли како нив, па после кога ќе им вратиш на ист начин, изиграваат невини бебиња, и глумат поштењачи имам друг пристап сличен на твојот кон мене, и после квичите како пекинезерчиња. Ти реков, биди маж не плачи.Мразиш, па не мразиш, учиш, ама не научуваш со одјавен и одјебен памет.
Повторуваш едни исти глупости како расипана плоча, разбирливо кога си алергичен на учење.Јас не мразам, одвеанко. Не те бива ниту за вреѓање со тој обидот за мозок што го имаш во глава. Учам од тој што е вреден за учење. Еве ќе го земам за пример @jamajka -нацот. Иако најчесто нашите ставови се различни, сепак имам почит кон човекот, елоквентен е, и јас не се правам сезнајко па кога со аргументи ќе ми докаже дека не сум во право знам да се повлечам и да признаам дека некои работи не сум ги резонирал добро, тоа е човечки и нема човек што се знае. Но ти и таквите како тебе, што се мислат дека се знаат, и дека се за се во право, и вреѓаат и пуштаат отровни стрели кон оној што не мисли како нив, па после кога ќе им вратиш на ист начин, изиграваат невини бебиња, и глумат поштењачи имам друг пристап сличен на твојот кон мене, и после квичите како пекинезерчиња. Ти реков, биди маж не плачи.