Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Во местото кај што живеам нема споменик на учк, ниту албанско знаме. Така да намали со филмојте...
Во државата во којашто живееш има. Локал патриотизмот направи да ја изгубиме државата. Ситиот не му верува на гладниот.
Автоматски споено мислење:

До 2016 хаус мајстори бевте, од лифтови до избирачки вреќи, до контрапротестанти на тутунари и студенти, до никој не ти може ништо никола со шатори пред влада.

Колку бевте зафатени на времето, каква динамика и брзо живеење. Хаос.

Сега можеш само струја да исклучуваш во мекдоналдс втора смена коа затварате.

Олку параноја мене ми личи на хронична психоза. Башка бладаш за трауми од минатото. Сериозно ми изгледа.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.955
Поени од реакции
12.376
Ти ли си ова искористено куртонче?
Уште од тогаш се навикнале на изрази од типот "нашата земја", "нашата власт", не е ни чудо што постојат за една употреба.

Јас лично би поддржал уставни измени со кои би ја внеле Северна Кореја како завршна дестинација на малоумните, за ваквите изроди се создадени гулазите, ќе треба да им финансираме директни летови во еден правец, да си ја олесниме малку работата заедно со големиот дибек во Пјонгјанг - ние се отарасуваме од малоумните, тој си добива речиси бесплатна работна сила, победнички исход и за него и за нас.

Па да ги видиме како на него ќе му приредуваат шаренолик идиотизам.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Во државата во којашто живееш има. Локал патриотизмот направи да ја изгубиме државата. Ситиот не му верува на гладниот.
Хмм, не си во право, можеби донекаде да, ама сепак не си во право. Љубовта кон татковината ти почнува од местото кај што живееш, кај што растиш и се развиваш и ствараш чувство на припадност кон земјата во која растиш. Денеска имаме закон за албански знамиња, закон за споменици итн. Власта е таа што изминатите 2 децении воопшто не се замара дали е спроведен законот за знамиња, што и во ваква форма како што е напишан е лош по нас Македонците, а кога ќе додадеме и тоа дека и тој не се почитува, доаѓаме до фактот дека рибата мириса од главата.

п.с. И ти ја кидна од државава? Ваљда не си во Белорусија да не те мислам :icon_lol:

Епа до скоро како што знам беше тука, и тогаш се вееја знамиња бе јамајканац. Убаво ги знаеш околностите и работите, убаво знаеш кој ја плати цената на војната 2001ва, и кој и каде си се инсталира во власта, и кој остана со прстот во уста. Јас зборував за Сталин и Хитлер, а ти зборуваш за споменици кои ако би се урнале ќе биде многу покомпликувана работата и ситуацијата, затоа не е се така црно-бело.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.300
Поени од реакции
11.606
Шо е битно ова, битно тенекинава и лимојве земаат пари за антируска пропаганда.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.386
Поени од реакции
13.342
Хмм, не си во право, можеби донекаде да, ама сепак не си во право. Љубовта кон татковината ти почнува од местото кај што живееш, кај што растиш и се развиваш и ствараш чувство на припадност кон земјата во која растиш. Денеска имаме закон за албански знамиња, закон за споменици итн. Власта е таа што изминатите 2 децении воопшто не се замара дали е спроведен законот за знамиња, што и во ваква форма како што е напишан е лош по нас Македонците, а кога ќе додадеме и тоа дека и тој не се почитува, доаѓаме до фактот дека рибата мириса од главата.

п.с. И ти ја кидна од државава? Ваљда не си во Белорусија да не те мислам :icon_lol:

Епа до скоро како што знам беше тука, и тогаш се вееја знамиња бе јамајканац. Убаво ги знаеш околностите и работите, убаво знаеш кој ја плати цената на војната 2001ва, и кој и каде си се инсталира во власта, и кој остана со прстот во уста. Јас зборував за Сталин и Хитлер, а ти зборуваш за споменици кои ако би се урнале ќе биде многу покомпликувана работата и ситуацијата, затоа не е се така црно-бело.
Странава воопшто немаше вакви постови. Изгледа осеќаат дека државата им е во опасност, а се повеќе ја поистиветуваат со истата од пред 70 години.
IMG_20230211_224632.jpg

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316

Цената ја плативме сите. А причината беше претежно сеирот. Кога еден имаше мака, другите сеир гледаа. Кога ние од Чаир плачевме, тие од другата страна на вардар ни се смееја. Сега дојде време да се префрлат на другата страна од вардар и да се газди и таму. Да се реагираше на време, ќе се спасеше и Чаир, вака отиде цело Скопје, а и цела Македонија. Од гнојосани дебелоцревни паразити попут антон, пикнати длабоко во шупаците на разноразни предавници, цела држава ни пропадна. Во моментот кога се кренавме, тие цревни паразити ги повикаа „пријателите“ од запад кои ни го покажуваа саатот, дека бил 5 до дванаесет, па затоа сме морале да ги голтнеме сите гомна што ни ги сервираат. А гомната знаеш ли каде почнаа? Токму таму: „јас кај што живеам нема споменици на УЧК“, тоа значи дека ти си се откажал од Чаир, од Кичево, од Струга, од Тетово, од Дебар, од Гостивар, само затоа дека на 5 километри од тебе нема споменици и си мислиш дека си сигурен. Епа може сега нема, ама за 10-15-20 години ќе има. Едно време во Чаир не смееше да писнат, ама се сврти времето, како што пишав претходно. Каде сум јас во моментов не гледам како е релевантно со темата(било за Македонија, било за Украина) и ако ти е полесно да си мислиш дека сум во Белорусија, тогаш така и мисли си. И не, нема да биде компликувана работата, меѓутоа тоа што треба да се направи е да се ослободиме од тие цревни паразити, кои го сеат семето на раздорот. Постојат начини да се делува суптилно, само треба прво и основно да се свати, дека Македонскиот народ повеќе нема сопствена држава и дека живее под окупација. Што побргу го сватиме тоа, тоа повеќе шанси да преживееме како народ.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Цената ја плативме сите. А причината беше претежно сеирот. Кога еден имаше мака, другите сеир гледаа. Кога ние од Чаир плачевме, тие од другата страна на вардар ни се смееја. Сега дојде време да се префрлат на другата страна од вардар и да се газди и таму. Да се реагираше на време, ќе се спасеше и Чаир, вака отиде цело Скопје, а и цела Македонија. Од гнојосани дебелоцревни паразити попут антон, пикнати длабоко во шупаците на разноразни предавници, цела држава ни пропадна. Во моментот кога се кренавме, тие цревни паразити ги повикаа „пријателите“ од запад кои ни го покажуваа саатот, дека бил 5 до дванаесет, па затоа сме морале да ги голтнеме сите гомна што ни ги сервираат. А гомната знаеш ли каде почнаа? Токму таму: „јас кај што живеам нема споменици на УЧК“, тоа значи дека ти си се откажал од Чаир, од Кичево, од Струга, од Тетово, од Дебар, од Гостивар, само затоа дека на 5 километри од тебе нема споменици и си мислиш дека си сигурен. Епа може сега нема, ама за 10-15-20 години ќе има. Едно време во Чаир не смееше да писнат, ама се сврти времето, како што пишав претходно. Каде сум јас во моментов не гледам како е релевантно со темата(било за Македонија, било за Украина) и ако ти е полесно да си мислиш дека сум во Белорусија, тогаш така и мисли си. И не, нема да биде компликувана работата, меѓутоа тоа што треба да се направи е да се ослободиме од тие цревни паразити, кои го сеат семето на раздорот. Постојат начини да се делува суптилно, само треба прво и основно да се свати, дека Македонскиот народ повеќе нема сопствена држава и дека живее под окупација. Што побргу го сватиме тоа, тоа повеќе шанси да преживееме како народ.
Па горе долу си во право, ама сам како единка не може многу да се постигне искрено. Тоа што не сме сложни како народ и нација сто пати го имам разглабано и јас тука, но народов го има фатено тешка летаргија. Јас имам речено едно стопати, најголемото зло кај нас е што сме поделени на секоја можна основа, а најлошо е партиската. Ќе се убијаат меѓусебно за една посрана државна работа, додека под нос државата ни се лизга низ прсти. Искрено, скептик сум дека во догледно време нешто ќе се смени со оглед на тоа што нема човек што не мисли да се исели од тука, што еден од десет души иднината ја гледа тука. Жално е тоа што се случува, и треба да се освестиме ние што сме тука што е можно побрзо. Инаку, да во право си, треба хируршки да се отстранат јаничарите кои сеат раздор меѓу народот и конечно да се свестиме дека има некои работи кои се далеку побитни од нишајврата земај плата работа, и некои минорни бенифиции во замена за продадена држава. Бтв, јамајканац, немој да се замараш со тој што го спомена, толкав му е дометот, нема потреба да си трошиш време и нерви.

Инаку за Белорусија те ѓибав така, не лути се и ти одма, кај сакаш биди си, само да ти е убаво.

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Па горе долу си во право, ама сам како единка не може многу да се постигне искрено. Тоа што не сме сложни како народ и нација сто пати го имам разглабано и јас тука, но народов го има фатено тешка летаргија.

Инаку за Белорусија те ѓибав така, не лути се и ти одма, кај сакаш биди си, само да ти е убаво.
Тука сум и не се љутам и убаво ми е. Кај и да бидам ќе ми е убаво :)

Ама што дека ми е убаво, ако гледам беда и зомбија околу мене? Што ако ми е убаво ако антон и компанија гаќите и ги слекоа на државата за празни ветувања. Што ако ми е убаво ако утре дојде на ред мојот народ да оди како топовско месо во Бахмут, а како што тргнала работата и тоа ќе дојде.

Сам како единка… војводи и комити во 1900 година имало не повеќе од 1000. Само разликата е што они знаеле кој им е непријателот, ние уште се залажуваме со државата. Македонските партии служат за канализирање на незадоволството и тоа крајно успешно. Ти реков решението ќе дојде кога ќе ја гледаш државата како непријател на Македонскиот народ. Притоа, не заговарам вооружен отпор, има начини како да се делува, само треба да не е отворено.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Тука сум и не се љутам и убаво ми е. Кај и да бидам ќе ми е убаво :)

Ама што дека ми е убаво, ако гледам беда и зомбија околу мене? Што ако ми е убаво ако антон и компанија гаќите и ги слекоа на државата за празни ветувања. Што ако ми е убаво ако утре дојде на ред мојот народ да оди како топовско месо во Бахмут, а како што тргнала работата и тоа ќе дојде.

Сам како единка, војводи и комити во 1900 година имало не повеќе од 1000. Само разликата е што они знаеле кој им е непријателот, ние уште се залажуваме со државата.
Јас и ти можеби имаме различни ставови за војната и за улогите на Русија и Украина, но воглавном, имаме слични погледи околу тоа што се случува во моментов со државата и со народот во неа, и се согласувам дека ако продолжи со ова темпо, во скора иднина внесувањето на бугарите во уставот ни наш ќе биде најмалиот проблем кој ќе го имаме.

Државата ни е супер, системот ни е трул, системот ни е поставен на лабилни темели уште од 91ва па наваму. Кој дојде, ја гризи државата, и затоа вака ни пука по шевови. Му даваме власт на секој лажов и пацов за да се нафатира тој и неговата фамилија за 5 животи, додека ни умираат луѓе за лек. За посрана власт, уште екологија им остана на сдс, само за да имаат комодитет да владеат уште 1 година..

Јас мислам дека во Украина пред време се знае како ќе заврши војната. Ете денеска имаше линкој каде ЦИА преговарале со Русија за поделба на Украина. Ако се договорат меѓусебно, Украина никој нема за ништо да ја праша. Ќе останат само солзите на руските и украинските мајки што ги дале своите синови за бедните игри на нивните властодржци односно подбуцнувачи.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Во право си многу тешко е човек да заземе став во врска со случувањата во Украина!
Од едната страна нацифашисти од друга страна некои што се борат за гол живот и слобода како врвна цивилизациска цел, ама тешко е.

Не постои бесцелна војна.
Ако војната е политика со други средства, а политика е интереси, тогаш не само што има цели туку тие ќе ти извадат очите.
И одговор на тоа дали е бесцелна најдобро ќе може да се разбере е што ако победи едната, а што другата страна, што мислиш кои ќе бидат последиците..
(Зеленски не е политичар тој е инсталирана фигура инаку е стендап комичар, а Црпе е тој е црпнат и за негосе е достижно тој е врв тој еталон за ...)

Имам поинкво видување од твоево за следново:
-прво ги потценуваш силите кои стојат зад целава работа; (земи ја само во предвид доктрината “анаконда“ која се реализира во повеќе етапи и децении и ќе видиш дека таа сила е многу моќна, до 2013 имаше целосна контрола врз светските процеси, по 2013 нејзината улога почна да добива намалено значење.))
-второ Зеленски никогаш не би бил избран на таа позиција ако претходно не дал согласност на тие сили дека секоја нивна желба ќе ја исполнува (значи, човекот дефинитивно ја мрази Украина и Украинците);
-трето дури и да сакал тој нешто да смени макар и 1% или да води поинаква политика брзо би бил заменет со друго дете, силите за тоа би се погрижиле, единствена можност некој да биде избран на таа позиција а да се обиде со поинаква политика би била ако друга сила се вмеша, нпр Рф но таа не располага со толкава палета на мека моќ, така што тоа отпаѓа како можност;

П.С.
Грујо не е репер за ништо, можеби за профил кој на прва петарда ја подвиткува опашката и ги симнува гаќите.
Истото е де, овој е намонтиран од САД да биде претседател, ако го оставиш самиот не може да биде претседател ни на здружение на кловнови.

Љубов и патриотизам се несоодветни зборови за овој век, материјалното е на тронот.

Ниту сакал, ниту може, ниту некогаш имал психичка стабилност да размислува паметно, ретарда која наместо да се гушка самата со бела кошула е наместена да биде кур фактор.

Нека гинат како муви оние слепците, ако не знаат самите да направат држава иако имаат дадено се од природата, не ни заслужуваат да бидат слободни. И под ова не мислам на војување со Русија, туку чистење на трулежот кој ги пљачка внатре.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
456
Поени од реакции
1.281
Говна вакви како тебе што исклучуваа лифтови и за сендвич идеа да се тепаат на контра протести со студенти се историски најнизок слој на општеството.

Добро е што најголем дел од вас се иселеници денес, по австралии, германии и белгии, кај што си најдовте нови стапови за дудлање.
А шо имаш ти против иселениците?Нели за време на шарената куртонска револуција остававте кондури пред влада демек толку ве заболе стапот шо младите бегале од државава?Шо сега наеднаш се смени,повеќе не ви е грижа за иселувањето на младите од државава и сега ги омаловажувате затоа шо си заминале?Мрш таму лицемери едни.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.350
Поени од реакции
6.433
Pregnant Russian women flying to Argentina for citizenship, officials say

Види бе оваа самоодржливава држава на која санкциите и одговараат како и долгата војна…зли јазици би рекле “па кај баш најдоа Аргентина која беше историски прибежиште за нацистите”, али тоа сепак се само тоа, зли јазици.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.670
Поени од реакции
42.240
Pregnant Russian women flying to Argentina for citizenship, officials say

Види бе оваа самоодржливава држава на која санкциите и одговараат како и долгата војна…зли јазици би рекле “па кај баш најдоа Аргентина која беше историски прибежиште за нацистите”, али тоа сепак се само тоа, зли јазици.
грешка си, овие бегаат од режимод на Путин

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Еден Б'лгарин истотака. Ајде Бугари, вие што ни продавате приказни за сувереност, неповредливост на Украина, ајде покажете го тоа на дело. Земете ги пушките и правец во Украина. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom