Rolling Paper
Џокер Ноле
- Член од
- 21 јануари 2023
- Мислења
- 252
- Поени од реакции
- 521
Ако влезат од Белорусија, ќе го земат само пограничниот дел со Полска за да им го запрат дотурот на оружје.Доколку за брзо време руските сили го завземат Бахмут мислам дека нивната офанзива ќе се движи во 3 насоки :
1. Од Белорусија кон Харков, Чугуев,Изјум, Купјанск
2. По завремање на Бахмут кон Лисичанск, Северодоњецк, Славјанск, Краматорск
3. Кон Запорожје
Би го ставил под знак прашалник движењето на руската војска кон правен Херсон - Николаев сметам дека ќе биде преголем залак за нив. Но хипотетички доколку успеат да ги завземат повторно Херсон и Николаев ќе се упатат кон Одеса која ќе биде прво канонадирана од вода и воздух со ракети, дронови и на крај пешадија.
Тоа е мое мислење онака лаички доколку има некој размислување за идните движења нека напише![]()
Или можеби и двете страни на крај ќе тврдат дека победиле, антагонизмот ќе остане наредните 20-30 години, воените индустрии на двете земји ќе го доживеат вториот врв. САД ќе добие уште поголема контрола врз своите сојузници. А приказните на западот после 15 години ќе бидат дека следниот Путин као ги лаже Русите дека слетале на сонцето, а овие као му веруваат.Руска победа во Украина ќе биде катастрофална за НАТО и останата Европа. Сериозно ќе влијаела врз проектираната моќ на САД а посебно ќе ја протресе цела Европа каде што Русија ќе излезе како победник од Европска војна против страна подржаа безмалку од цела Европа.
Од друга страна Руски пораз во Украина ќе биде катастрофален за Русија посебно голем удар ќе биде кон нивната долгорочна безбедност и стабилност. Не исклучувам сериозни внатрешни превирања во Русија при евентуален пораз. Ова е војна што Русија не смее да дозволи да ја изгуби.
Овие две работи го прават овој конфликт посебно страшен. Многу големи се влоговите и ниту една страна не може да дозволи да изгуби.
Мислам дека е прашање на време кога Русија ќе биде принудена да искористи нуклеарно оружје и да ја ескалира ситуацијата глобално.
Бајден не ни знае дека е претседател на САД.Затоа избегнува меѓународни настани, и е максимално претпазлив (пример во празна црква беше на божиќната литургија). Сигурно имаат информации дека и минимална шанса ќе биде искористена за атентат... Се откажал од сите социјализации и куп нормални работи. Замисли каква е таа посветеност кон нацијата и спореди го Бајден (најмногу денови одмор од последните хх ПОТУС-и).
Не гледам како Русија ја добива конвенционално војнава, ниту пак верувам дека со конвенционална сила ќе ги принуди Украинците на отстапки.Сѐ беше добро до последново... Зошто Русија би била „принудена“ да користи нуклеарно оружје во војна која ја добива конвенционално?
Ако мислиш на тоа САД/НАТО да почнат да гаѓаат цели многу подлабоко внатре во Русија, тогаш јас мислам дека правилен одговор е гаѓање цели - не во Украина - туку подлабоко во ЕУ... Полска иде на ум, на пример. Не мора ни со нуклеарно оружје, со конвенционално може да вратат. Најпосле Полска има неколку десетици илјади војници кои војуваат против Русија, и никој нема дадено толку воена техника за војната, колку тие.
0 (54 on order) | The sale of 54 Stryker vehicles was approved by the United Statesin 2021 for a total cost of $210,000,000 ($30,000,000 of which was donated). The package includes M2A1 .50 calibremachine guns, M6 smoke grenade launchers and associated spares, Harris radios, common remote operated weapons station (CROWS), Defense Advanced GPS Receiver, AN/VAS-5 driver's vision enhancer, and other parts and components are included.[citation needed] Variants:
|
и ако ова е точно не ја добиваме верзијата со 30мм топ, него некои слаби верзии.Еве колку ќе платиме за страјкери пошо сите БТР ги дадовме поклон
0 (54 on order) The sale of 54 Stryker vehicles was approved by the United Statesin 2021 for a total cost of $210,000,000 ($30,000,000 of which was donated). The package includes M2A1 .50 calibremachine guns, M6 smoke grenade launchers and associated spares, Harris radios, common remote operated weapons station (CROWS), Defense Advanced GPS Receiver, AN/VAS-5 driver's vision enhancer, and other parts and components are included.[citation needed]
Variants:
- M1126 infantry carrier vehicles (ICV)
- M1130 command vehicles (CV)
- M1129 mortar carrier vehicles (MCV)[9]
Тончо е валда, таа страна на википедиа ја администрира одбрана.и ако ова е точно не ја добиваме верзијата со 30мм топ, него некои слаби верзии.
[/QUOTE]Не гледам како Русија ја добива конвенционално војнава, ниту пак верувам дека со конвенционална сила ќе ги принуди Украинците на отстапки.
Како ли би изгледало да не ја добие, односно загуби? Си размислувал ли за тоа?Не гледам како Русија ја добива конвенционално војнава, ниту пак верувам дека со конвенционална сила ќе ги принуди Украинците на отстапки.
Руската економија...
Еве до каде стигна менталниот паркур на нацистите, копиум од невидени размери.
Судејќи според ова, вуна им е работата.
Наредно ќе се тешат со копиум дека Русија го изгубила источен Берлин и тоа е доказ дека губи.
Абе остај приватен секотор, западниве нацисти еден куп влади, премиери, министри испопаѓаа сменија, економиите и со лажирани податоци у ендек им отидоа, питачат за оружје од Никарагва и Куба, инфлација народ си даночи си плаќа, Арестович почна да си кажува како стојат реално работите - како и што збориме една година.Оваа опасна, наводно искрадила многу пари од Украина за време на конфликтов ама не смееле да ја затворат бидејќи знаела информации незгодни.
EXCLUSIVE: Leaked tape reveals The Block 'conwoman' threatening to 'burn the Ukrainian army to the ground' and blackmailing a general with her supposed 'insider knowledge' of the conflict
https://www.dailymail.co.uk/news/article-11597151/The-Block-conwoman-Emese-Fajk-tape-blackmailing-Ukraine-general.html
Руската економија...
Абе само Гугл, Макјрософт, Фејсбук, Твитер, Нвидиа и други гиганти отпуштаат 100к работници годинава.