- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.499
- Поени од реакции
- 13.780
Докај е офанзивата на украинците, стасаа ли до курилските острови?
не гледаме доказ за тоа што збориш тенеке. Уште неколку дена им останаа за офанзива, херсон е празен и ги чека, не знам што чекаат да го земат.За жал на сите руски куртони Русите би биле пресреќни да ги имаат тие лубриканти на фронтот
Затоа што вака Украинците на суво ги е...
Тенеќе батали тоа кажи ми ти метилот дали го извади од ракијата и зашто не?Секунди се во прашање за Крим.
Да бидам попрецизен 63072000 секунди.
Рано е за ракија, виното го пијам комињарник.Тенеќе батали тоа кажи ми ти метилот дали го извади од ракијата и зашто не?
Реално уште многу малце време имаат пред целосно да замрзне земјата.не гледаме доказ за тоа што збориш тенеке. Уште неколку дена им останаа за офанзива, херсон е празен и ги чека, не знам што чекаат да го земат.
Замрзната земја е добра за возила на гасеници тенкови и слично. Украина би требало следниот месец да добие бајги возила со гасеници.Реално уште многу малце време имаат пред целосно да замрзне земјата.
А со струја?Замрзната земја е добра за возила на гасеници тенкови и слично. Украина би требало следниот месец да добие бајги возила со гасеници.
Така да условите во зима за возилата ќе се подобрат, но за луѓето без соодветна опрема ќе биде страшно. Западот, Украинците масовно ги снабдува со зимска опрема уште од септември.
Тенеке со стрела и лак се вооружени. Еве ти еден веродостојен извор како тебе. Не ми е јасно како три пати побројна НАТО опремена и тренирана војска неможе да победи армија без луѓе, артилерија. И секој ден се помалку М777 има во светот и САД, Грузија и Полска се помалку државјани.Руски воен известувач од Доњецк.
Ниту луѓе, ниту артилерија, ниту лубриканти за возилата, се му недостасува на Русите.
Украинците за разлика од нив се имале од Западот.
Тенеке со стрела и лак се вооружени. Еве ти еден веродостојен извор како тебе. Не ми е јасно како три пати побројна НАТО опремена и тренирана војска неможе да победи армија без луѓе, артилерија. И секој ден се помалку М777 има во светот и САД, Грузија и Полска се помалку државјани.
Прегледај го приврзокот 351623
Не бе, не разбираш ти, соодветна сила користат. Претежно НАТО така се бори ферка. Да се бореа како Русија нефер, до сега залет ќе земеа па и во Аљаска ќе влезеа.Тенеке со стрела и лак се вооружени. Еве ти еден веродостојен извор како тебе. Не ми е јасно како три пати побројна НАТО опремена и тренирана војска неможе да победи армија без луѓе, артилерија. И секој ден се помалку М777 има во светот и САД, Грузија и Полска се помалку државјани.
Одговорот е не, бидејќи воената индустрија во САД никогаш не е во загуба, тоа е воспоставена норма во американското општество од Втората Светска Војна па наваму.Републиканциве, ќе ја пресечат ли помошта за Украина или не? Изборите се овој вторник и се очекува мнозинство на републиканците во Сенатот.
Значи кој ги ебе Американците. Нека трпат за леб...Одговорот е не, бидејќи воената индустрија во САД никогаш не е во загуба, тоа е воспоставена норма во американското општество од Втората Светска Војна па наваму.
Идниот парламентарен состав на американскиот Конгрес почнува со работа после Нова Година, а до тогаш сегашниот парламентарен состав ќе изгласа нова воена помош за нео-нацистичката хунта во Киев во износ од минимум 50 до 60 милијарди американски долари, ако не и повеќе, а после Нова Година и понатаму ќе изгласуваат секакви дополнителни пакети на воена и финансиска помош за нео-нацистите во Киев.