jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.578
- Поени од реакции
- 27.426
Муерте, кај се брзаш ти. Ти се брза негде?три дена украина едно попладне балтик до наредниот понеделник берлин![]()
Муерте, кај се брзаш ти. Ти се брза негде?три дена украина едно попладне балтик до наредниот понеделник берлин![]()
нема да ги нападнат еди, не е Путин непромислен. Тие народи не се руски, исто ко со финска и шведска што влегоа у нато. Русија не ја интересираат нив.три дена украина едно попладне балтик до наредниот понеделник берлин![]()
Ех сега јас сум се брзал, дечково вика за едно попладне, тоа сакав да му кажам не се брза така на русија што подолго тоа повеќе и одговара, ама не разбираат сите воена доктрина како тебе бе јамајкаМуерте, кај се брзаш ти. Ти се брза негде?
Откако украина го ослабна цело источно крило на нато, а овие ко шо вика тенеќе се префрлиле на воена економија, зошто би запрале само да ја ослободат украина од американците?Ех сега јас сум се брзал, дечково вика за едно попладне, тоа сакав да му кажам не се брза така на русија што подолго тоа повеќе и одговара, ама не разбираат сите воена доктрина како тебе бе јамајкаИм се брза на децава
Попарен петел и од росата беганема да ги нападнат еди, не е Путин непромислен. Тие народи не се руски, исто ко со финска и шведска што влегоа у нато. Русија не ја интересираат нив.
И јас истото се прашувам, со оглед колку млоскавично ја завземаат украина штета е да не стигнат до лисабонОткако украина го ослабна цело источно крило на нато, а овие ко шо вика тенеќе се префрлиле на воена економија, зошто би запрале само да ја ослободат украина од американците?
До Македонија.Попарен петел и од росата бега
Штета во секој случај едно попладне работа
Автоматски споено мислење:
И јас истото се прашувам, со оглед колку млоскавично ја завземаат украина штета е да не стигнат до лисабон
Твои метафори?И моиве метафори почна да ги користиш тоа ме бендисува те едуцирамА за спрдачење, не може да се спрдачат луѓе кои им се вести масно и донба девушка, со самото тоа што споредуваш телеграм канали со телевизии и медиумски куќи ни кажуваш дека не само што си дарче туку си и бетер
јас ти предвидов дека ќе го надминеш ама не мислев дека олку брзо ќе биде, ајде сега копиум пијтеси со даре само имај на ум дека тој рано си легнува
![]()
Многу ти е грешка информацијата.6 милиони украински бегалци се вратиле во Украина.
Моралот кај Украинците е се посилен.
Три сати мислење и олку успеа да смислишТвои метафори?Јасно е дека си амеба, ама дека и на амеба и треба професионална помош сега дознавам
.
Западните медиумски куќи и телевизии или популарно познати како:
Знаеме дека си чакнат и не предвидовме туку катадневно сведочиме уште од старт дека ги надмашуеш цитро, шеки, штауфер, балистите, татарите и остала наци-екипа заедно.
Ајде сеа со наци топлите браќа загрлени глејте си The Sun и тинкајте си ги на слики и видеа од нато окупаторските терористички напади и убиства на цивили.
Генерално не можеш да процениш дали нешто е добро или лошо ако не споредиш, ако западното е подобро значи руското е лошо бидеќи во вакви работи второ место нема. Тактиката им е навистина гној ама тоа не значи дека оружјето е како што треба. Е сега во голема мера улога тука игра и одржувањето на истото бидеќи секое оружје кога не се одржува правилно му се намалува ефективноста. По мое е комбинација од три, старо советско оружје кое не беше кизнај што ни кога беше ново, лоша тактика и лошо одржување поради недостаток на средства и општ арамилук.Западњачката воена техника се покажува како подобра од руската воена техника, но не би рекол дека руското оружје е крш. Имаат сосема респектабилно оружје ми нивната тактика е крш.
Кога ќе пратиш колона со тенкови и оклопни транспортери да јуриша до Киев по главен пат без воздушна подршка или обезбедени соседни места и да поминува покрај градови со непеијстелски гарнизони, каков сака нека е тенкот, пепел ќе ги направат.
Тоа што го правеа од Суми и Чернихив, јуришајќи стотици километри по главен пат, од денешен аспект изгледа ептен сулудо.
Па ако гледаш што оди на телопот, можда мислат да им го пратат Велешанецот што се обидел да лиши од живот жена. Тотално ќе се вклопи во воената доктрина на Украинците.