- Член од
- 16 октомври 2020
- Мислења
- 2.626
- Поени од реакции
- 5.558
Не се секирај за мене, јас доволно сум прошетан. Туку во право да ти биле дека вистината боли.Оди бе излези прошетај нека те фати воздух малце. Како некој auto reply bot си на темава.
Не се секирај за мене, јас доволно сум прошетан. Туку во право да ти биле дека вистината боли.Оди бе излези прошетај нека те фати воздух малце. Како некој auto reply bot си на темава.
Која вистина бе друже? Грев да го фати човек, како некоја дактилографка си. Барем некоја корист нешто да имаш од толку чкрапање. Вака делуваш искрено кога е во прашање Русија.Не се секирај за мене, јас доволно сум прошетан. Туку во право да ти биле дека вистината боли.
Среќа ние потпаднавме на другата страна и такви работи како олигарси, што ја држат власта, немаме.Видиш, јас баш заради тие олигарси не го сакам Путин, затоа што 20 години тие цветаа т.е. 0.01% од народот, што би се рекло шака луѓе, го задржуваа 80% од сите приходи на Русија.
Иначе јас ги сакам Русите како народ.
Но, грешна ти е претпоставката дека сега ќе биде поинаку, пак ќе биде тепаниот тепан, ебаниот ебан.
Он многу поопшти информации не знае, па за ова...Teнеќе мисли во Русија олигарсите ја контролираат државата, како во САД.
И што корист од тоа дал се олигарси, дал се доживотни претседатели што ја водат државата, кога нема владеење на правото, кога народот пак живее во сиромаштија итн итн? Путин, Кси Џин со нивните пајташи ваљда не мислите дека само од плата живеат...Путин не само што не е близок со олигарсите, туку некои ги смести во затвор, некои се преселија нз Запад, некои киднаа во Израел.
Според „терминологијата„ од Дугин, олигарсите и сите оние на кои умот им е насочен кон западната страна, ги именува со „шеста колона„.
Колку се сеќавам, пред повеќе години Путин дури имаше и покана до парајлиите, да го вратат и вложат капиталот во својата земја, не во западните банки.
А кај кого завршуваат 80 посто од парите во америкаПутин не бил добар со олигарсите
20 години владее и кај олигарсите завршуваат 80% од парите.
Мислев дека со малце попаметни луѓе разговарам.
Ај терајте си...
A USA da si gi sobere voenite bazi po cel svet ne e opcija?А Путин да си ги прибере војниците од туѓа држава не е опција?![]()
Или доволно свест да си ги зајакнат слабите страни, со еден збор прилагодување
Definitivno vo prav moment ne primija vo NATO, zbor da nema tukaDrzavata tone I puka po site savovi, nikoj ne znae dali struja I nafta ke ima zimovo, ama sto treba, tuka sme...
Kuti, ke izvadime situacijaDefinitivno vo prav moment ne primija vo NATO, zbor da nema tuka.
Таман се фативме на оро- се скина тапанотDefinitivno vo prav moment ne primija vo NATO, zbor da nema tuka.