Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Секој ден има сирени, се знае колку дронови и ракети испалуваат дневно русиве? Има негде приближно некое инфо? Украинците викаат дека 85% ги соборуваат, ама која е бројката нигде не сум видел. Иако по видеана што ги објавуваат како пукаат по нив со автоматски пушки и пиштоли, не знам баш дали е така.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
882
Поени од реакции
2.070
Не, веќе стигнаа до 86%. Во тие видеа што ги гледаш, успеваат да убиjат некоjа птица, а не дронови.

Зеленски (шмркензи бите) денес изjави дека Русиjа е во атмосферата на своjот пораз. :rolleyes:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.518
Поени од реакции
24.308
Abe celo vreme pocelo je pocelo, sto e pocnalo? Daj u kurac neka ide vojnava neka zavrsi neka podelat ukraina da ni se skratat i nas makive so recesijava..
Toa na NATO(SAD) ke im se zalis. Da ne bea tie i nivnite sankcii i neznam tamu sto, ke osetese recesija isto kolku sto oseti za Sirija, Libija, Irak itn itn itn itn itn.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.557
Поени од реакции
29.121
Украинците се обидуваат да соборат руски дрон.

Се распукале како да се на сунет у Кондово.
Исто вака ние на Battlefield 2 додека чекавме да се појави хаубицата за да пукаме по хеликоптерите, пукавме со калашникови и пиштоли.
Во игра не може со калашников да се урне било какво летало а камо ли во реалност.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Ми се чини припремаат русиве терен за да се повлечат од Херсон.
Чудна работа е што повлекуваат цивили, и не испраќаат повеќе војска, а можат.

Ама исто така на почетокот во Донбас повлекоа огромен број на цивили, и после удрија јако во тој дел.

Херсон стратешки е можеби најбитниот град за Русија. Мислам дека и преку таа област одеше водоснабдувањето на Крим.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Нема. Во другата тема објавив подетални информации, провери. Значи во кратки црти, очекуваат масовен напад на Херсон како и саботажа на таа браната во Каховка. Па затоа го евакуираат населението со можност за бесплатно сместување на територијата на Русија. А војската останува на припремена одбранбена линија. И на крај пишуваше дека Русите нема да дозволат да го изгубат Херсон затоа што тој е платформа за да го земат Николаев и Одесса и да стигнат до Молдавија.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.498
Поени од реакции
23.516
Не верувам во ова ни за секунда, исклучително важен град стратегиски како и политички (главен град на руска област нели). Ако го напуштат тогаш нека стават клуч на Кремљ.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Не верувам во ова ни за секунда, исклучително важен град стратегиски како и политички (главен град на руска област нели). Ако го напуштат тогаш нека стават клуч на Кремљ.
Од политички аспект да. Ќе биде тежок политички удар.

Од воен аспект, Херсон во овој момент е камен околу вратот на руската армија, што ја влечи кон дното.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Од политички аспект да. Ќе биде тежок политички удар.

Од воен аспект, Херсон во овој момент е камен околу вратот на руската армија, што ја влечи кон дното.
Тенеќе, навечер не се пие ракија. :kuracc:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.408
Поени од реакции
18.572
По изјавата на овој генералот така ми делува. Тешки политички одлуки хм. Веројатно знаат дека ќе биде тешко да го задржат.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Тенеќе, навечер не се пие ракија. :kuracc:
Ако Суровикин ја повлечи војската од Херсон, тогаш ќе ме фати страв за Украинците за понатамошниот ток на војната.
Ако не го направи тоа, ќе си замини за неколку недели како сите други генерали.

Думај ми го муабетот.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Ако Суровикин ја повлечи војската од Херсон, тогаш ќе ме фати страв за Украинците.
Ако не го направи тоа, ќе си замини за неколку недели како сите други генерали.

Думај ми го муабетот.
Цивилите Тенеќе, цивилите ќе ги повлече. Војската останува.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.646
Поени од реакции
35.506
Teмава беше и остана тежок дисконект со реалноста. Само продолжете така, испукувајте се овде на другата тема да не мора читам глупоштии... Овде може и по цели денови да се прескокне, ништо не се пропушта (ок, освен понекој гаф на тенеќе и the usual suspects aма таквите гафови се a dime a dozen).

Kajgana Shop

На врв Bottom