Toa na NATO(SAD) ke im se zalis. Da ne bea tie i nivnite sankcii i neznam tamu sto, ke osetese recesija isto kolku sto oseti za Sirija, Libija, Irak itn itn itn itn itn.Abe celo vreme pocelo je pocelo, sto e pocnalo? Daj u kurac neka ide vojnava neka zavrsi neka podelat ukraina da ni se skratat i nas makive so recesijava..
Се распукале како да се на сунет у Кондово.Украинците се обидуваат да соборат руски дрон.
Чудна работа е што повлекуваат цивили, и не испраќаат повеќе војска, а можат.Ми се чини припремаат русиве терен за да се повлечат од Херсон.
Нема. Во другата тема објавив подетални информации, провери. Значи во кратки црти, очекуваат масовен напад на Херсон како и саботажа на таа браната во Каховка. Па затоа го евакуираат населението со можност за бесплатно сместување на територијата на Русија. А војската останува на припремена одбранбена линија. И на крај пишуваше дека Русите нема да дозволат да го изгубат Херсон затоа што тој е платформа за да го земат Николаев и Одесса и да стигнат до Молдавија.Ми се чини припремаат русиве терен за да се повлечат од Херсон.
Не верувам во ова ни за секунда, исклучително важен град стратегиски како и политички (главен град на руска област нели). Ако го напуштат тогаш нека стават клуч на Кремљ.Ми се чини припремаат русиве терен за да се повлечат од Херсон.
Од политички аспект да. Ќе биде тежок политички удар.Не верувам во ова ни за секунда, исклучително важен град стратегиски како и политички (главен град на руска област нели). Ако го напуштат тогаш нека стават клуч на Кремљ.
Тенеќе, навечер не се пие ракија.Од политички аспект да. Ќе биде тежок политички удар.
Од воен аспект, Херсон во овој момент е камен околу вратот на руската армија, што ја влечи кон дното.
По изјавата на овој генералот така ми делува. Тешки политички одлуки хм. Веројатно знаат дека ќе биде тешко да го задржат.Не верувам во ова ни за секунда, исклучително важен град стратегиски како и политички (главен град на руска област нели). Ако го напуштат тогаш нека стават клуч на Кремљ.
Ако Суровикин ја повлечи војската од Херсон, тогаш ќе ме фати страв за Украинците за понатамошниот ток на војната.Тенеќе, навечер не се пие ракија.![]()
Цивилите Тенеќе, цивилите ќе ги повлече. Војската останува.Ако Суровикин ја повлечи војската од Херсон, тогаш ќе ме фати страв за Украинците.
Ако не го направи тоа, ќе си замини за неколку недели како сите други генерали.
Думај ми го муабетот.