Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
daj be preseli se na zapad pa da ni raskazuvas kako e... sto nema istokot da go vidis nema, ama bar da imas kolku tolku prestava sto gluposti treses treba malku na zapad da pozivees
Да, сигурен сум дека нас дијаспората одвај чека да се врати на исток. Ова е непокорлив факт: на запад најдобро се живее.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Зошто побогу би купувале балистички ракети од Иран ако имаат доволно. Нели Русија е мајката на ракетната технологија. Не мислам дека имаат снемано, ама мислам дека имаат дојдено до некој минимум испод кој не смеат да си дозволат да одат, во случај на поголема ескалација на конфликтот.
Подготовка за директна војна со НАТО?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
Зошто не е можно да се случи?

Кажи ми колку чини еден Руски крстосувачки проектил и еден доритос, те молам.

После тоа кажи колку чини еден балистички проектил Ирански и еден Руски.

Чисто за споредба.
Тоа се е ок, јасна ми е економијата. Ама чим на среде војна треба да ги купуваат, не оди според планираното. Тоа ми беше поентата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Да, сигурен сум дека нас дијаспората одвај чека да се врати на исток. Ова е непокорлив факт: на запад најдобро се живее.
zbor da nema deka se zivee najubavo koga od sekade kradat. fino e da si vo usa sega. kradat nafta od sirija, prodavaat gas i nafta na evropa za nenormalni ceni, zeleznica izgradena od crni robovi, ekonomija prvicno od robovi pa od luge na minimum wage... ides u restorant mora da ostavis bakshish zatoa sto moderni robovi te sluzat... fino e, ne vikam ne. dodaj na toa printanje pari i red drugi gluposti i se taka zarolano e odlicno.

e forava e sto nema poveke da e bas taka. i dzabe dudlas deka znaele u iran, irak, sirija kako e koga oni znaat koj im ja donese cela mizerija doma. istoto eden den ke sfatat i ukrainicite ko sto sfatija cecencite. videata deka ke usa ke ja pomaga ukraina zasto ubivaat rusi a pritoa ne ginat ameri ke izlezat na povrsina i narod ke sfati ko sto site drugi sfakaat...

ama bitno na zapad dobro se zivee... pobrzaj peder dur i toj zapad ne se svesti pa ve napravi sapun

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
Подготовка за директна војна со НАТО?
Руските проектили се класи над овие Иранските кои ако не се кажам се базираат или на Скад платформата или на Точка ракетите.

Повеќе е недостаток на муниција, затоа пазарат од Иран.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не се тенки со ракети, туку имаш повеќе причини:
1. Бидејќи не се глупи ко што Клинтон ги прикажува, знаат дека западот носи секакво оружје во Украина и се подготвуваат за враќање на териториите. Во таков случај, тие што ги имаат, ги чуваат на готовс за ако притребаат итно. Во меѓувреме си набавуваат дополнителни количини од различни типови оружја, ем како "изненадување" за непријателот (тие очекуваат само руско производство, па прават планови против такво), ем целосно не ги откриваат своите капацитети со се што располагаат.

2. Се создава сојуз/и што претходно не постоел, а и не баш прифатливи. С. Кореа, од изолирана, сега соработуваат. Иран, исто. Кина не од што сака, но си вика, ако падне Русија, следни сме ние. Арапите си велат, па ако се спроведува климатски комунизам, нема да има потреба од големи количини нафта, автоматски капут на нивниот мегаломански начин на живот.

3. Украина добива и материјална и нематеријална помош од цел свет, Русите гледаат исто да добијат некаква поддршка од остатокот држави.
Кина ако навистина сака сојуз треба да го плесне Тајван, во тој случај ќе биде муабетот „му снема чипови на западњациве“ и верувам дека ќе добие секаква поддршка од земјите кои ги наброја погоре.
Автоматски споено мислење:

Руските проектили се класи над овие Иранските кои ако не се кажам се базираат или на Скад платформата или на Точка ракетите.

Повеќе е недостаток на муниција, затоа пазарат од Иран.
Баш затоа, во понапреден конфликт ќе им треба понапредно оружје, во случајов низ моменталното ПВО поминува и иранската опрема и нема смисла да трошат нивна.
Автоматски споено мислење:

Ова почнува накај светска војна да оди. Слава Украини!
Тоа е она што ме плаши и мене, особено со протестите што почнуваат во секоја земја низ Европа/Светот.
Нема спас од нацистиве.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.406
Поени од реакции
23.251
Прашање на време беше откако се вмеша Иран.

Украина и до сега добиваше помош од Израел. Финтата беше што Израел тоа го правеше преку приватни фирми, сеа ќе биде исто минус посредникот.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Американциве си играат со оган.
Ова е исто како Мексико да прати свои борбени авиони со Кинжали да гаѓа воени бази во Тексас и таа тајната област Area ... не знам како се викаше. Амин.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Кога САД водеа војна имаа годишен буџет од 800 милјарди долари, што ли очекувавте од Русија дека со 60 милјарди долари годишен буџет ќе има неограничен број на ракети и машинерија.

Оставете ги парадите и надувани статистики, ако не знаеш што е квалитетно, прашај што е скапо, не можел Путин да одржува со 60 милјарди долари војска од 1 милион приадници, 12 илјади тенкови, да набавува суперсонични ракети, авиони, хеликоптери, бродови, подморници, сателити, дронови, противвоздушни системи.

Сега па уште и војна треба да води, парите му се блокирани, има санкции, економски пад, му бегаат граѓаните, проблем.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Кога САД водеа војна имаа годишен буџет од 800 милјарди долари, што ли очекувавте од Русија дека со 60 милјарди долари годишен буџет ќе има неограничен број на ракети и машинерија.

Оставете ги парадите и надувани статистики, ако не знаеш што е квалитетно, прашај што е скапо, не можел Путин да одржува со 60 милјарди долари војска од 1 милион приадници, 12 илјади тенкови, да набавува суперсонични ракети, авиони, хеликоптери, бродови, подморници, сателити, дронови, противвоздушни системи.

Сега па уште и војна треба да води, парите му се блокирани, има санкции, економски пад, му бегаат граѓаните, проблем.
Сад колку бази има низ светов? И за тие има од овој буџет. Сигурно на кикирики на работат базите.

Kajgana Shop

На врв Bottom