Ставот од еден Рус, нека е и воен ветеран кој од лични причини мрази Украинци, не е и став од целото Руско државно раководство.@PROROKOT ова е правиот фашизам, ова лицето на Руската пропаганда.
Прегледај го приврзокот 347107
Превод.
Прегледај го приврзокот 347109
Шо збориш бе момчеСтавот од еден Рус, нека е и воен ветеран кој од лични причини мрази Украинци, не е и став од целото Руско државно раководство.
Фашизмот е идеологија, која владејачките елити во РФ, по твојава логика, би требало да ја наметнуваат и да ја практикуваат „на ангро„, што во случајот со Рускиот напад на Украина, не се случува.
Личниот став не е фашизам, иако може да прозвучи фашизоидно.
Патем кажано, сам Путин, јавно, пред сите Руси, ги објасни причините за Рускиот воен напад на Украина и тие причини се доволни за оправдување на Руското однесување кон Украина.
Можеш да ги прифатиш, и не мораш да ги прифатиш, оти други причини нема...
абе остај го пророкот не знае кај се најдува човекот 80 години има умо му го сомле од сабајле тенекијо еднаШо збориш бе момче
Абе Путин во говорот на 24 февруари го кажа истото, Украинска нација не постои и Украина не е права држава ....
Aморе заебан еден, терминот означува неможност да се соочиш со фактите затоа што реалноста ти создава душевна болка (или барем доволно негодување за да решиш да ја игнорираш реалноста).Добро ај чим сакаш на културно ниво, да ти кажам дека имаш когнитивна дисонанца, затоа не можеш да сфатиш зошто гинат Украинците.
Иначе тој термин пред повеќе години, активно го употребуваше @Vanlok и ни објаснуваше на долго и на широко што значи, за сега практично и тој да е во когнитивна дисонанца.
Реално јас би рекол дека е тврдоглав како магаре, ама ај да бидам модерен, да не бидам како бабите што викаат, депресија во наше време го викавме мрза.
Постоењето на амерички биолаборатории во Украина, и во десетици други држави ширум светот... Тоа не го спорат ниту Америте. Ама ти го спориш?Наративот за укро-нацисти и биолаборатории остана само тука, во морбидната ехо соба на кајгана форум.
Ај не се расправам со тебе за Украина, еве од 2014 го правиме тоа и не може да се разбереме, така да само за ширата ќе ти кажамAморе заебан еден, терминот означува неможност да се соочиш со фактите затоа што реалноста ти создава душевна болка (или барем доволно негодување за да решиш да ја игнорираш реалноста).
Во случајов ти сметаш дека јас одбивам да се соочам со реалноста, и навидум и двајцата би требало да имаме право затоа што така се гледаме еден со друг, секој од својата перспектива. Но (и ова е едно големо НО), разликата е што во директна дебата меѓу нас ти скоро никогаш не си во состојба да си ги одбраниш тезите... Што е причината зошто избегнуваш директна дебата, освен кога се подјебаваш вака. Ако де, само немој да мислиш дека не си лесно прочитан (и никад не ми одговори зошто побогу ја мешаш ширата, многу ме вознемири фактот дека некој меша шира, или па мислеше на комиње кога напиша шира, а билмез?).
А ти го велиш спротивното од Путин, информиран си повеќе од Путин, ја знаеш Руската историја подобро од Путин и автоматски си во право, иако немаш ништо заедничко ниту со Русите ниту со Украинците?...Шо збориш бе момче
Абе Путин во говорот на 24 февруари го кажа истото, Украинска нација не постои и Украина не е права држава ....
Младиќу, ај одјеби...само користам твој начин на изразуење, не е ништо лично...абе остај го пророкот не знае кај се најдува човекот 80 години има умо му го сомле од сабајле тенекијо една
Ова е чиста експанзионистичка глупост на Путин, баш тоа што пробуваат Бугарите да го направат врз нас.А ти го велиш спротивното од Путин, информиран си повеќе од Путин, ја знаеш Руската историја подобро од Путин и автоматски си во право, иако немаш ништо заедничко ниту со Русите ниту со Украинците?...
Кога ги читам твојве постој, пак ми се наметнува она мое, а од тебе неодговореното прашање, цитирам:Ова е чиста експанзионистичка глупост на Путин, баш тоа што пробуваат Бугарите да го направат врз нас.
За среќа, Руската армија излезе тотална утка. Во суштина сите се напаливте за тоа колку е јака Русија, и во право бевте затоа што сите во светот го мислеа тоа, дури на Украинците им течеше по ногавици.
Но, во текот на летото се виде дека Русите врска немаат што прават и прават дилетантски грешки. За среќа Украинците тоа го сфатија на време и сега го користат.
Грешките на русите на бојното поле во моментов се такви како да игра некој шаховски велемајстор со дете само што научило шах.
Ете во такви гомна е Русија.
ви фали една уплатницаПоследната етапа за раширување на Руската федерација скоро е завршена, мислам дека и таму треба да се отпечати во државен весник, но мислам дека брзо работат, денеска утре ќе се отштампа и раздаде.
не бе чичо како лично, не се лутам ич слободно изразувај сеМладиќу, ај одјеби...само користам твој начин на изразуење, не е ништо лично...
За разлика од повеќето тука на форумов, јас ги преиспитувам моите ставови и ги менувам ако видам дека грешам, така да гледам да не одам со главата во ѕид, што би се рекло да влезам во когнитивна дисонанца ...Кога ги читам твојве постој, пак ми се наметнува она мое, а од тебе неодговореното прашање, цитирам:
„...Со кој психолошко-психијатриско-психопатолошко-невропсихијатриски термин ќе го објасниш твоево погрешно и нелогично размишљање?...„.
Површно гледано несомнено е така, посебно ако информациите се земаат исклучиво од медиумите на едната страна.Точно така, самиот Скот Ритер кој е проруски аналитичар кажува дека нема ништо тактичко овде, едноставно губат им фалат 300 до 500 к војска.
Напад на Русија? Колку пати е нападната Русија до сега? Белгород и Севастопољ се константно гранатирани.
Војната не е завршена но неможе да се очекува нешто супер оружје дека ќе излезе од негде и во 24 саати готово.
Прво мора да однесат 300-400 к нова војска таму па да се осети напредок.
Сега губат на големо - тоа е факт.
За разлика од ликовите кои се способни (!) да ги увидат своите грешки па и да ги признаат, таквата доблест и способност кај тебе изостануе и не се заприметуе па ти си продужуеш со грешките, без да ти чуе...За разлика од повеќето тука на форумов, јас ги преиспитувам моите ставови и ги менувам ако видам дека грешам, така да гледам да не одам со главата во ѕид, што би се рекло да влезам во когнитивна дисонанца ...
Фала ти чичин, ногу ми поможи во живото...не бе чичо како лично, не се лутам ич слободно изразувај се