INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 3.815
- Поени од реакции
- 6.373
Јас сега плачам, надежта за радување уште стои во мене.Еуфоријава пуштена на најјако... Ако ако, дотолку поинтересно ќе биде кога ќе почне плачењето.
Јас сега плачам, надежта за радување уште стои во мене.Еуфоријава пуштена на најјако... Ако ако, дотолку поинтересно ќе биде кога ќе почне плачењето.
Ај и ја‘ троа со твојов речник-лик кој верува дека страна во конфликтот која однапред е губитник, може да победи, мора да е преебан во умот...и во сите други телесни окна.Иначе тој дел што не разбираш зошто гинат Украинците, во ум те еба ...
Последниот инфлуенсерски спектакл наречен синовите на Кадиров во војна, беше моментот што му прекипе на повеќето паметни руски блогери на Телеграм.Sega koga vo Ukraina ke dojdat sinovite na Kadirov ima ne Ruskite tuku Ukrainskite sili da pravat taktički povlekuvanja prema centralna Ukraina !
па у секој случај боље е да си некаков северџан кој живее тука и тука инвестира и плаќа даноци, него бугарофил/античка хунза иселеник во белгија или германијаSrekja pak ti si imas samo eden, cvrst kako beton severdjanski identitet. Za toa izgleda vecno ke mu bidis blagodaren na Zaev, mesijata tvoj sto te izbavi na prav pat i ti gi otvori ocite, a ne ko nas sto neznaeme ni koj sme, ni sto sme.
I ne se sporedivaj so Ukraincite, nemas nisto zaednicko so niv po nikoja tocka. Tie ginat za svojata, vie pusevte i se trtevte za vasata kaj sekoj koj go pobara toa od vas. Da se sporedis ti so random Ukrainec vo najmala raka e navreda za Ukraincite.
Во ситуацијава не е проблемот гинење за недостижен (или тешко достижен) идеал. Секој ќе умре овака или онака а гинење за идеал во кој навистина веруваш е убав начин да се отиде... Проблемот е што гинат за американски интереси, не за одбрана на татковината. Па татковината никогаш немаше ни да им дојде во опасност да не ги наместеа америте. До завчера можеа да се договорат за релативно мала цена на воена неутралност и интерна самојстојност на ДНР/ЛНР.Ај и ја‘ троа со твојов речник-лик кој верува дека страна во конфликтот која однапред е губитник, може да победи, мора да е преебан во умот...у во сите други телесни окна.
Добро ај чим сакаш на културно ниво, да ти кажам дека имаш когнитивна дисонанца, затоа не можеш да сфатиш зошто гинат Украинците.Ај и ја‘ троа со твојов речник-лик кој верува дека страна во конфликтот која однапред е губитник, може да победи, мора да е преебан во умот...и во сите други телесни окна.
Имај пријатен ден...
брат не знам јас тоаЈас не викам дека треба да брзаат, сега ќе ги бранат Херсон и Северодонецк, после Севастопољ и Мариопол. Што има да се брза тука - нека мелат.
И јас чекам на 6ти НЛО да излезе. Мора во службен весник да излезе тоа потпишаното.
Не разбираш ти многу работи другар.Од она кое е достапно по медиумите, јасно е дека Украинците навистина гинат, ама само гинат, но не за својата држава, оти истата веќе не постои, ама тебе не ти кажале...
Пак велам-можам да разберам ако гинат укро-нацисти со идеолошки помрачени умови, ама не разбирам зашто гинат Украинци...
Точно така, самиот Скот Ритер кој е проруски аналитичар кажува дека нема ништо тактичко овде, едноставно губат им фалат 300 до 500 к војска.брат не знам јас тоа
5ти еве го кај е
повеќе нема да биде ова украина негде пичке си материна
сега е НАПАД НА РУСИЈА
башка војната не е завршена така?
сега стига појачање од русија и техника најнова, сето ќе се врати а и киев ќе се земе
Доаѓа зима во европа ќе снема вода струја храна компјутери коли мекдоналдс изварка
и после кога ќе излезат реки бесни луѓе на улица нема да имаат избор сем да го стават медведев за канцелар на германија
Ај кога сме веќе на „ти„, да ја видиме твојава „логика„, без „дисонанци„ и „дискрепанци„.Добро ај чим сакаш на културно ниво, да ти кажам дека имаш когнитивна дисонанца, затоа не можеш да сфатиш зошто гинат Украинците.
Мислам дека крајот на Европа ќе биде кога ќе снема сончогледово масло за јадење.брат не знам јас тоа
5ти еве го кај е
повеќе нема да биде ова украина негде пичке си материна
сега е НАПАД НА РУСИЈА
башка војната не е завршена така?
сега стига појачање од русија и техника најнова, сето ќе се врати а и киев ќе се земе
Доаѓа зима во европа ќе снема вода струја храна компјутери коли мекдоналдс изварка
и после кога ќе излезат реки бесни луѓе на улица нема да имаат избор сем да го стават медведев за канцелар на германија
Да-за мене лично, најголемата трагедија е токму меѓусебното убивање на два блиски народи, да не речам на еден и ист народ, како што Русите гледаат на Украинците...На крај сето ова е многу тажно, гротекстните куклари со позадински и заткулисни игри направија два словенски братски народи - да се убиваат меѓу себе.
Нема укро-нацисити, тоа е измислена работа од Русија, за да ја оправдаат окупацијата на Украина од 2014 година.Ај кога сме веќе на „ти„, да ја видиме твојава „логика„, без „дисонанци„ и „дискрепанци„.
Укро-нацистите гинат на фронт.
Украиниците (не-нацистите) гинат на фронт.
Украина ја нема.
А ти велиш дека Украинците гинеле за Украина...
Со кој психолошко-психијатриско-психопатолошко-невропсихијатриски термин ќе го објасниш твоево погрешно и нелогично размишљање?...
Благодарам...
О кеј, еве ти разбираш...се повлекувам од муабетов.Не разбираш ти многу работи другар.
Друже вака да ти кажам сега се гледа дека не ги разбираш работите малцеТочно така, самиот Скот Ритер кој е проруски аналитичар кажува дека нема ништо тактичко овде, едноставно губат им фалат 300 до 500 к војска.
Напад на Русија? Колку пати е нападната Русија до сега? Белгород и Севастопољ се константно гранатирани.
Војната не е завршена но неможе да се очекува нешто супер оружје дека ќе излезе од негде и во 24 саати готово.
Прво мора да однесат 300-400 к нова војска таму па да се осети напредок.
Сега губат на големо - тоа е факт.