Харалд, ако планираш овде јавно да си кажеш кој си што си слободно терај. Ја не планирам ни имам потреба. Всушност не е ни битно. Ако чувствуваш лична потреба од фалење или правдање односно со споредни работи да си даваш некоја тежина, ок. Малце незрело сепак.
Туку, не сум ништо покус од тебе, ни од образование, ни од научни трудови, ни од работно искуство сосе одговорност која ја имам. Никогаш не сум чувствувал потреба со тоа да се фалам и со тоа да си дадам повеќе тежина во форумов кој сум што сум. Со тоа што пиша можеш да импресионираш ликови како
@The xx ама овде има доста експерти во нивни области, доктори можеби професори па не су видел некој тоа толку да го потенцира. Сфаќам, горд си и све, ама како тебе има многу на светот и уште многу попаметни.
На крај све што пишуваш и онака е офарбано политички, ем мразиш Шваби како викаш ем Русија очигледно ти е слаба точка. Не сум ја крив за тоа и се прашувам како ја трпиш тортурата во Шведска каде предпоставувам владее моментално огромно украинофилство. Ваљда си ќутиш да не бидеш мобиран од другите околу тебе или се дружиш исклучително со Балканци па сте со ист ум.
Како и да е, експерт си во твоја струка, барем тоа го потенцираш па ти верувам, ама не си ни единствен ни најумен.
generalno te ignoriram, posto posle tetkite ti si najratoboren tuka na forumov, so siroka ekspertiza, od energetika, voena, logisticka pa ne ti znam so uste ne. posto si se potrudil da me opises vo detalji, da ti kazam samo kolku si greska, kako i za red drugi raboti.
nemam jas nikakva potreba da potenciram koj sum sto sum, i sto rabotam. koga gi pisav tie detalji za mene, bese odgovor na mutavi postovi od tebe, drugar ti anton i kompanija. i mnogu pati naglasiv deka tie linkovi koi gi postiram nemaat vrska so ekspertiza vo energetika, najosnovni statistiki i izvestai se, od relevantni izvori, bp iea i slicni.
ubavo e na temava da se vidat mislenja od povekje gledni tocki, potkrepeni so nekoi fakti i barem osnovni poznavanja od oblasta.
pisav deka ne sakam svabi i ne go negiram toa. sum imal losi iskustva so niv, i gledam da gi odbegnuvam koga mozam. za zal ne moze, pa ete sredina na septemvri treba da vi idam vo infer.
eve ti druga ponuda - posto me klasificiras kako proruski, najdi mi eden takov post, pa vo septemvri dojdi tamu frankfurt/manhajm kade vi e toa infer, jadi pij so sakas na moja smetka.
ocogledno ti e problem da zastanis zad svoite postovi. jas ne ti rekov da pisis ime prezime, tuku so koe znaenje i iskustvo ti i drugarite tvoi pisuvate na temava. koga vekje imas trudovi i rakovodna pozicija, svesen si deka zad sekoja rabota koja ja objavuvas pod tvoe ime si odgovoren za verodostojnosta. da te potsetam toa se vika integritet, ocigledno i od toa imate manjak.
da, svedska e na stranan na ukraina. ne se pridava golemo znacenje na toa, ima mnogu poaktuelni temi od niv. ne koristi svedska ruski gas, ni pa nekoj drug, nema nisto da se zatvori tuka poradi nedostatok na energensi i ukraina. sum pisal i so koi lugje se druzam vo drugi temi, i bas si greska i za toa.
ne sum jas tuka da impresioniram nikoj, maksimalno sum korekten kon site, osven botovite. ti imas nekoja pricina da se objasnuvas so sekoj eden, koj kje pise nesto protiv tvojot svet rajh. kolku i da ne gi sakam, imav nekoj respekt kon germanci, posebno na poodgovorni pozicii, posto ostavaat vpecatok na profesionalizam i korektna komunilacija. ti si daleku i od toa.
teraj si kako si mislis, tolku od mene