Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.431
Тиквата требаше да пукне на денешен ден пред повеќе години, кога НАТО реши на своја рака, без одобрение од ООН, 11 недели да ја бомбардира СРЈ со осиромашен ураниум, при што уби 2500 луѓе.[DOUBLEPOST=1395670068][/DOUBLEPOST]Ме чуди како амебиве на власт сеуште не се приклучија кон санкциите. Албанците ги притискаат, СДСМ ги притиска, а за "меѓународната заедница" да не праам муабет.

Последно уредено:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Тиквата требаше да пукне на денешен ден пред повеќе години, кога НАТО реши на своја рака, без одобрение од ООН, 11 недели да ја бомбардира СРЈ со осиромашен ураниум, при што уби 2500 луѓе.[DOUBLEPOST=1395670068][/DOUBLEPOST]Ме чуди како амебиве на власт сеуште не се приклучија кон санкциите. Албанците ги притискаат, СДСМ ги притиска, а за "меѓународната заедница" да не праам муабет.
Rabotava e "kjuti si i svirksj si" dodeka se mozhe vaka. Ako zgusti ke mu ja mislime togash.
Sega za sega :свиркам:

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
Еден разговор меѓу руската новинарка Евелина Закамскаја и блискиот до Путин руски општественик Александар Проханов кој предизвика протести кај либералните кругови во Русија.

Во студиото Проханов рече: "Чудно дека еврејските организации, европски и руски, поддржуваат Мајдана. Што прават? Не разбираат ли дека со сопствениците раце помагаат на втор Холокауст?

"Тие и на првиот помагаа", додаде Закамскаja.

"Тоа е монструозно, тоа е поразителна слепило, кое видливо, се повторува, бидејќи и до 1933г. во Европа многу либерални организации се поддржувале Фирерот", продолжи Проханов.

"Да", подметна водечката.

Александар Проханов

Последно уредено:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Procurile snimke suludih prijetnji - Julija Timošenko: "Pokrenuti ću cijeli svijet da se Rusiju pretvori u pepeo, Ruse u Ukrajini treba pobiti"
http://www.advance.hr/vijesti/procurile-snimke-suludih-prijetnji-julija-timosenko-pokrenuti-cu-cijeli-svijet-da-se-rusiju-pretvori-u-pepeo-ruse-u-ukrajini-treba-pobiti/

https://www.youtube.com/watch?v=6RxSzSWbcxo

Ќе колела Руси бабава. Којзнае уште колку само вакви разговори ќе излезат на виделина.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.873
Поени од реакции
12.977
Од толку пропаганда, тешко е да се сфатат сите последни игри помеѓу западот и Русија.

Оваа Тимошенко се билда пред изборите, очајно и треба медиумско внимание.
Десниот сектор си го покажа реалното лице кое не е опција за иднината на Украина.Единствена варијанта е Тимошенко сега за сега, мислам дека и Русија ќе ја одобри плетенката.

Околу евреите.
Интересен податок е дека од 20-те најбогати Руси, 14 се со еврејски корени.
Еве листа на Амерички Евреи.
http://en.wikipedia.org/wiki/American_Jews

Не сум склон кон конспирации, но последно време Америчкиот врв не е во добри односи со евреите посебно со Израел.
Мала е веројатноста дека еврејските организации не работат без амин на олигарсиве. Можеби со тоа што ќе им дадат подршка на десниот сектор против руското население во Украина ќе изработат сценарио за поделба на Украина.
А со тоа ќе им се даде удар на Америка,која очигледно слабее.
Пред некоја недела имаше изјава на министерот за одбрана на Израел дека е загрижен за слабеењето на политиката на Америка на блискиот исток.
Israeli Official Says Israel Can No Longer Rely On The U.S. To Handle Iran

Kerry: Ya'alon's remarks undermine US-Israel relations
Ова се последните изјави. Но односите им се на завидно ниво, посебно во мандатов на Обама.

US-Israeli Relations Strained by ‘Messianic Fervor

Ќе одам оффтопик,но сценариово со Украина не е изолирано. Претпоставувам влијаат и другите геополитички прашања(Сирија,Венецуела,Иран, Женева2 итн.)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.128
Поени од реакции
30.219
Neka ne te cudi stom se pravi juzen tek, mudro ke si molcat. Najpametni se dodeka molcat.[DOUBLEPOST=1395694526][/DOUBLEPOST]
Procurile snimke suludih prijetnji - Julija Timošenko: "Pokrenuti ću cijeli svijet da se Rusiju pretvori u pepeo, Ruse u Ukrajini treba pobiti"
http://www.advance.hr/vijesti/procurile-snimke-suludih-prijetnji-julija-timosenko-pokrenuti-cu-cijeli-svijet-da-se-rusiju-pretvori-u-pepeo-ruse-u-ukrajini-treba-pobiti/
Kuckata sto lae ne kasa.

N

NikolaMKD91

Гостин
Neka ne te cudi stom se pravi juzen tek, mudro ke si molcat. Najpametni se dodeka molcat.
Убаво размисливаш , само што немаат толкав капацитет нашите давајгазови да го поврзат приклучувањето кон санкциите со јужен ток. Моментално се презафатени со внатрешна политика да не кажам избори, па украинската криза и не ја констатираат многу дека постои.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.128
Поени од реакции
30.219
Убаво размисливаш , само што немаат толкав капацитет нашите давајгазови да го поврзат приклучувањето кон санкциите со јужен ток. Моментално се презафатени со внатрешна политика да не кажам избори, па украинската криза и не ја констатираат многу дека постои.
Jezen tek e sansa za sorabotka edna u 100 godini i prilika makedonija da sobere po nekoe parice. Toa treba da ni e prioritet, bidejki rusija ako se zainati i go iskluci preku ukraina gasot, preku nas evropa ke se gree. Za razlika od praznite vetuvsnja na obama i iljadnicite predlozi za menuvanje na imeto od eu, rusija barem ni dava moznost za sorabotka.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Zapadnive birokrati baraa i revizija na dogovorite sto sekoja poedinecna drzava gi ima potpisano so ruskiot partner za Juzen potok, no Makedonija ne potklekna na pritisocite :)
So izgradbata na gasovodot vo Makedonija, koj ke pripagja pola na ruska drzavna firma t.e. na ruskata vlada, Rusija bi imala svoi interesi vo Makedonija koi ke nastojuva da gi stiti ;)
[DOUBLEPOST=1395697523][/DOUBLEPOST]
Jezen tek e sansa za sorabotka edna u 100 godini i prilika makedonija da sobere po nekoe parice. Toa treba da ni e prioritet, bidejki rusija ako se zainati i go iskluci preku ukraina gasot, preku nas evropa ke se gree. Za razlika od praznite vetuvsnja na obama i iljadnicite predlozi za menuvanje na imeto od eu, rusija barem ni dava moznost za sorabotka.
Gasot za Evropa nema da pominuva niz Makedonija, zosto za nas ke se pusti samo krak od glavniot gasovod.
Se soglasuvam so tebe deka Rusija ni dava moznost za sorabotka.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Еве како ќе завршат по некоја година, Кличковци и Бандеровци и Тимошенковци, гонети од сопствената држава и сопствениот народ.
Саакашвили не се враќа во Грузија

Поранешниот претседател на Грузија, Михаил Саакашвили, изјави дека нема да се врати во земјата за да присуствува на испрашувањето за смртта на премиерот и за други случаи за време на неговото владеење во 2005 година. Говорејќи на грузискиот Рустави 2 канал, од Холандија, Саакашвили рече дека нема да ја почитува поканата да се појави в четврток на испрашување. Тој вели дека европските политичари му рекле дека неговото потенцијално апсење би можело да ја забави интеграцијата на Грузија во Европската унија. Саакашвили ја напушти Грузија, кратко време откако заврши неговиот втор мандат во ноември. Ако Саакашвили не се појави на испрашувањето, новата грузиската влада рече дека ќе го стават на листата на „бараните“. Обвинителите поднесоа обвиненија против повеќе сојузници на Саакашвили. Американскиот Стејт департмент во неделата изрази загриженост во врска со случајот.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Доктор Бејли је био мој ментор у геополитици. Рекао ми је крајем 1981.године да ће Реганова администрација срушити комунизам до 1987.године, кроз огромно војно јачање и економску конкуренцију. Мислио сам да је луд, па сам одмах потписао. Сада је полупензионисан у Израелу, у вили на врху брда са погледом на Медитеран, а био је врхунски борац Хладног рата. После напуштања државне службе, отворио је консултантску фирму са бившим директором ЦИА, Вилијамом Колбијем, и саветовао мултинационалне корпорације.

Данас сам од њега добио е-mail у коме коментарише одговор Запада на ситуацију у Украјини, и имам његову дозволу да га објавим.
http://facebookreporter.org/2014/03/22/дејвид-п-голдман-пре-само-петнаестак/

Kajgana Shop

На врв Bottom