Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Наградни прашања за тебе за вечерва:

1. Кога се случи неуспешниот геноцид на Косово, кога со децении по ред од Косово се отселуваа Срби и Црногорци под притисок од косоварите?
2. Кој е тој „нормален свет„ кој се солидаризирал со Албанците, кога знаеме на кој начин Косово стекна независност?
Косово
1948: 172 илјади срби
1991: 194 илјади срби
+22 илјади

Региони во Србија каде нема ниеден албанец имаат депопулација од невидени размери, а на Косово сепак растеле.

Милошевиќ исто како што сега прави Путин во Украина, сакаше со протерување на мнозинството албанци односно украинци, да ја промени етничката структура.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.624
Поени од реакции
9.241
Член од
3 јули 2016
Мислења
197
Поени од реакции
611
Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act

:vozbud::vozbud::vozbud:
Автоматски споено мислење:

Бајрактариве како глинени голуби паѓаат последно време. Што е дан им се раисале џојстиците ? :icon_lol:
Super oruzje e bajraktarot samo sho rusija ima ubedlivo najjak PVO vo svet i toa e fakt. PVO im e secret sauce.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Преку 40 држави учествувале на состанокот одржан во американската база Рамштејн Гермаија, се заложиле дека ќе и помогнат на Украина.

Секој по малку на крај многу.

Шведска и Финска доколку сакаат, би биле примени во Нато најитно што може.

Британците бараат да се прати оружје на балканските алеати, Грузија, Молдавија и други држави, сите да се спремни.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.464
Поени од реакции
18.470
Молдавија започна општа мобилизација, Транснистрија забрани сите воено способни мажи да ја напуштат областа.

Инаку Русија забрани сите воено способни мажи да го напуштат Крим, уште пред една недела.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.398
Поени од реакции
23.225
Постирај и за останатите земји, ако имаш.
Russian military insider Rybar has published documents revealing unveiling the foreign mercenaries operating in Ukraine's Mykolayiv region. The six-page long list was reportedly found at a hastily deserted military outpost.

Below are list with mercenaries arranged by country:
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

Me interesira dali go ima i onaj generalot od Canada sto pisuvav sabalje
Тој нели наводно е во подрум во Азовстал.

Член од
3 јули 2016
Мислења
197
Поени од реакции
611
шведска не планирала референдум за во нато, не било демократско изгледа тоа.
Sea ke rechat rusite shtom Svedska ne drzi referendum za vo NATO, i nie nema da drzime referendum vo Kharkov i Kherson. Glasashe penzionerskoto drustvo i toa e toa.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.182
Поени од реакции
5.394
Косово
1948: 172 илјади срби
1991: 194 илјади срби
+22 илјади
Региони во Србија каде нема ниеден албанец имаат депопулација од невидени размери, а на Косово сепак растеле.
Според твојава весела математика, за 43 г., бројот од Срби пораснал за 22 000, што е фрапантна бројка...мислим...чиниш, се работи за жиетли на Бангладеш а не за Срби на Косово.

Туку, не ми кажа колку Срби и Црногорци збришаа од Косово и која е причината за тоа отселување...верувам дека се работи за хуманизам.

И зашто не ни кажеш и за „увозот„ на Албанци на Косово од Албанија, во духот од онаа налудничава идеја за внесување на Албанија во поширока балканска федерација, како и за нивниот наталитет на косовска земја...чисто онака, да имаме поуба‘а слика за вистинските состојби на терен.
Автоматски споено мислење:

Милошевиќ исто како што сега прави Путин во Украина, сакаше со протерување на мнозинството албанци односно украинци, да ја промени етничката структура.
Протерувањето на Албанците од Косово се случи откако почна бомбардиањето на ОТАН врз СРЈ...пак те излажале.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.398
Поени од реакции
23.225
Според Москва земјите кои плаќаат руски природен гас во рубли треба да бидат казнети

Инаку реков сите ќе плаќаат во рубљи само овие Полјациве што се спремни во глава да си пукаат ќе останат заебани од сите.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.182
Поени од реакции
5.394
Според Москва земјите кои плаќаат руски природен гас во рубли треба да бидат казнети

То‘ Полјаците кога ќе почнат да плачат, заборават да престанат...

Kajgana Shop

На врв Bottom